Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby Idrottsförening
4 - 5
Nässjö
Vimmerby Idrottsförening4 - 5Nässjö

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 14:00
Plats:Ceosvallen - Konstgräs
Samling:12:30, Klubblokalen
Aktivitetsinfo: Träningsmatch
Målrik match med många individuella misstag men stark kollektiv insats
2019-03-11 12:01
Lördagens match mot div 2 laget, Nässjö FF, var väldigt märklig när det gäller resultat och hur det svängde där ute på planen... Att vi kunde leda matchen med hela 3:0 efter bara 11 minuter spelade trodde vi inte själva riktigt på. Nässjö hade otroligt svårt att hantera den höga och aggressiva pressen från oss och gjorde många otrolig naiva misstag. vi straffade de två ggr via Joakim S. och en gång via Mohammad J. Att de var starka på mittfältet och riktigt spetsade framåt i sina unga, kreativa och explosiva anfallare fick vi dock väldigt snabb bekräftelse på. inom 10 minuter efter att vi gjorde var tredje mål lyckades Nässjö komma tillbaka med hela 3:3. starkt måste man erkänna, med tanke på att de flesta lagen viker sig och ifrågasätter sig själva vid en sådan start. Sedan blev spelet väldigt hackigt och oorganiserad på mittfältet från båda håll och det kändes ibland (både hos mig men även hos gästande lagets tränare som jag kunde stå nära vid) att lagen tävlade om vem som ska göra mest misstag istället för vem gör minst misstag. mycket nervositet åt båda håll som gjorde inte matchen särskilt kvalitativt men den blev ändå målrik och det gillade några få på läktaren. 
Vi fick avsluta första halvlek med ett superfint mål av Niklas G. som prickade i krysset från halvdistans. 
I pausen bestämde vi oss att göra två st. byte och därefter fortsätta följa vår matchplan med aggressivitet på motståndarnas planhalva samt hög backlinje. Det första som hände var att vi bjöd på ett 1 mot 1 läge mot vår ny inbyt målvakt Petter. det är inte mycket man kan göra när vi själva spelar fram motståndarnas anfallare till 100%-ga målchans. Efter 4:4 hade Nässjö skruvat up sitt passningsspel och vi fick löpa ganska mycket för att täcka alla ytor. Detta ledde till att vi fick byta ut några spelare som var trötta och gav chans till våra yngre styrkor som var hungriga och gjorde inte bort sig på det speltiden dem fick. Simon S, Ardijan M., Tage F. och Jakob K. kom en efter en med 5 min. intervall och visade framfötterna. Det kändes i luften (på slutet av matchen) att vi vill vinna och vi tryckte på med några fina anfall där vi inte lyckades omvandla några chanser eller halvchanser till mål. Som det oftast brukar vara- efter missar kommer straffet. Nässjö lyckades få ett till öppet läge i 92a minuten från en rensning av deras vänsterback, då hela våra försvarslinje hamnade i fel positioner. När detta händer dessutom mot en vindsnabb anfallare blir det svårt att försvara sig effektivt. Utan understöd och markering klarade man inte att förhindra målet som blev ett vinnande dessutom för NFF. 
Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi gör flera steg framåt i vår kollektiva spel (jämförelse vis med matchen mot GOIF) särskilt offensivt men vi har mycket, verkligen mycket, att slippa individuellt. Det kommer för att tid har vi och tålamod för alla dessa unga spelare finns hos oss. 
Forza VIF 
DZ
 

<< Tillbaka