Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nässjö FF
0 - 4
Vimmerby IF B
Nässjö FF0 - 4Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 22 juni, 19:00
Plats:Skogsvallen
Tävling:
Matchnummer: 142202048
Samling:17:30
Dam B krossade Nässjö efter en gedigen insats
2020-06-22 23:28
En liten avvaktande inledning sen tog vi över taktpinnen i ett annars regntugnt Nässjö. I 2 äger vi totalt och vinner med klara 4-0 mot Nässjö A i div 3-premiären.

Vi va laddade men den slipprande och regntunga Skogsvallens B-plan gav inte utrymmen för nåt finlir, det va hårt jobb och enkla beslut som gällde.  1a halvan var väl jämn men de hotade oss bara med bollar bakom våra ytterbackar men vi redde ut det varje gång. Vi själva skapade några lägen bla skott i ribban från nära håll men bollen dansade sen på mållinjen innan den rensades iväg.


Vi fick ända gå in till pausvila med en 1-0 ledning sen Johanna Hultqvist läst av läget perfekt och pressade fram bollen på deras yb, därefter spelade Johanna in till Kujtese som banade väg med 2-3 tillslag in mot straffområdescirkeln och dängde bollen hårt och välplacerat intill stolpen, detta skedde i 41a minuten, bra läge inför pausen.


Regnet störde oss inte, i vart fall höll den hos fokuserade och vi jobbade verkligen tillsammans oavsett vilka 11 som var inne på plan, vi bytte runt rätt bra på de fyra avbytarna, och det gav klass. Vår bänk var vassare än NFFs där kan matchen ha avgjorts.


I paus snack om att jobba mer tillsammans och stänga till mittplanen och löpa ännu mer i offensiva och defensiva rusher. Som vi gjorde det, vi vek inte en tum mot de något större och starkare hemmaspelarna. Vi vann dueller och löpningar och skapade därför ett kompakt tryck på deras  uppspelsyta 1-2.

0-2 Skott i stolpen av Svea Passmark, som Nelly Passmark forcerade in returen på min 49, perfekt start för oss och dessutom rättvist, vi hade redan haft 1-2 lägen i början av 2a.

0-3 boll på djupet, oklar assist men Kujtese vinner sin duell med backen som faller och ensam mot målvakten är super-Kurt iskall och dribblar runt henne och rakar in bollen i öppet mål, = klass.  (min 64)

0-4 Johanna Hultqvist som fick assisten på ett galant sätt av Molly Gustafsson som lirade snett inåt backåt som Johanna rakar in i bortre hörnet=känsla och snyggt värre.


Vi pulveriserade ett fysiskt start NFF, vi är vältränade på de flesta positioner och orkar jobba hårt i både off o def. Vi ber inte om ursäkt för segern, målen räknas och vi bättre sett över 90 minuter.


Ryd, stod rätt i 90 min, agerade bra i hela straffområdet

Maja, alltid lugn och säker i bollbehandlingen

Natti, en viljemaskin med stor arbetsradie

Nypa, 1a som mb i 2a som yb och då tryckte hon på rejält framåt, tuff att möta

Minea, varierade som yb och ymf, göra stora saker med små medel, alltid klok.

Jessie, finurlig med alltid bra grundtekniker

Svea, jobbade hårt i mitten och lyckades va kreativ trots hård uppvaktning

Levin, ingen springer så mycket och samtidigt gör sån nytta i både defensiv och offensiv.

Johanna, började som ymf till avsluta som forward, behövde inte många minuter innan hon satte en balja

Kujtese, trots problem i blötan visade hon flera bra moment och målen är inte vardagliga mål utan viktiga för både ms Kujtese och laget.

Nelly P, ojoj va hon sprang, och med sina kvicka bollmottagningar och ryck skapas många lägen, går från klarhet till klarhet

Lollo, kom som vanligt in och tillförde lugna och trygga uppspel

Olivia, gått fram ordentligt i år och kan alternera både som yb och ymf

Borgstrand, vilket inhopp, troligen inte ett misstag som mb i 45 min

Molly G-son, bättre tränad på många år, då får man utdelning för insats på planen. Grym assist


Skön känsla att ha väntat så länge på tävlingssäsongen och nu få en 3-poängare.<< Tillbaka