Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HM IS (9-m)
2 - 2
Vimmerby IF C
HM IS (9-m)2 - 2Vimmerby IF C

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 11 september, 18:00
Plats:Hjältemon
Tävling:
Matchnummer: 142303076
Samling:17:00
Dam C hade drömfredag i Hjältevad
2020-09-11 21:43
Emma Wessman låg bakom mycket idag
2-2 borta mot HM-laget som slåss om seriesegern är inte fy skam. Vilket engagemang vi visade idag, Lasse hade ståpäls, Budo var rörd till tårar och Agneta stolt som attan.

Vilket gäng!! Trots 4-5-6 pers borta pga sjukdom och skador så åkte vi till Hjältevads hemmaplan Hjältemon med 14 heroiskt kämpande lagspelare för att göra en bra match och kanske grusa HMs förhoppningar om serieseger.


Om vi gjorde en bra match, jajamensan, riktigt vass va den:

- stort engagemang i allt vad vi gjorde på planen

- noggranna i både offensiva och defensiva aktioner

- jobbade stenhårt för att ta oss in i deras straffområde och ännu hårdare för att hålla dem borta från vårt mål.


0-0 i paus och vi hade haft några riktigt vassa anfall med bra passningar fram till deras straffområde, Agnes och Cajsa hade några bra skottlägen men deras målvakt räddade , även Wessman sköt mycket.


Andra halvlek, de försöker spela mer på djupet bakom vår backlinje men Elise-Lollo-Emmy-Sara höll stången på ett mästerligt sätt. Vi flyttar fram mer , framförallt på vår högersida där Frejd och Widéen gör sina bästa matcher i år, galanta var de i 90 min.


0-1 Emma Wessmans hörnor var ideligen farliga, i 55e nickar Wilma Hjelm in hennes hörna till en ledning.


i 62 hade de tryck mot oss efter hörna, evighetsmaskinen Karin Hillström nickar bort och räddar tre gånger på mållinjen innan  de kan raka in kvitteringen till 1-1, rättvist ja kanske, de hade börja skjuta mer och mer och "Seastone" i målet fick visa vilken klassmålvakt hon är som växt mycket i höst.

2-1 i 72 kanonskott från 30 meter inget att göra något åt, de hade haft ett rungande skott i stolpen strax före. Rättvist NJA, vi tyckte nog vi också hade haft bra spel och några avslut men inte så vassa som deras.


Va vi slagna? nädå vi ville verkligen fortfarande vinna när klockan visade på 15 min kvar, ska vi gå nerpå trebackslinje och flytta fram, nä vi tyckte att vi ända hade kraft och hunger att få till 1-2 bollar till nät. 86e minuten hörna till VIF igen, Emma Wessman stegar ut mot hörnan och skruvar med sin känsliga vänsterfot in mot ytan där Wilma Hjelm nätade sist och där Julia Frejd ville stå för att göra ett nickmål. Vi ser bollen skruvas i en perfekt båge in mot målet och vi ser också att den touchar en av deras försvarare och smiter in vid stolpen, 2-2 och vilt jubel i det för kvällen vita VIF-laget.


Nöjda nä då vi vill mer, Molly skjuter bra och spelar fram Wilma , Cajsa till bra lägen, men matchen slutar 2-2 och vi kan nog säga att detta va årets bästa match även om den blev oavgjort. Domare Dahlberg tyckte det va en välspelad match och rolig match som han vill döma fler av. Han gav bästa betyget, bäst på planen till vår högerback Sara Lind som spelade 90 helt perfekt med brytningar, finter och uppspel. Riktigt kul att se.


Mittbackparet Lollo-Emmy var också härliga och rejäla i sitt spel


Två spelare bör nämnas extra:

1. Klara Stridh 14 år och debut bland seniorer, orädd kvick och smart tog för sig riktigt bra i de 35-38 min hon spelade i 1a och 2a.

2. Karin Hillström, 52 år, dvs  bara några år äldre än Klara :-) ställde upp när vi hade riktigt sjukstuga inför matchen, går in och ger laget de egenskaper vi behöver, lugn och trygg med boll.


Laget idag


Sjösten

Frejd/Elise-Lollo-Emmy-Lind

Cajsa-Wessman-Molly G-Issa/Klara

Wilma-Agnes/Hillström


Stolta-glada-rörda och tacksamma för att ha så goa tjejer i laget va dagens ledare Budo-Lasse-Agneta


Nu bara två matcher kvar innan serien ska avslutas, vi räknar med att stå upp ordentligt mot serieledaren VFF nästa lördag.

<< Tillbaka