Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Mariebo IK
3 - 4
Vimmerby IF
Mariebo IK3 - 4Vimmerby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 14 juni, 19:00
Plats:Stadsparksvallen
Tävling:
Matchnummer: 000224060
Samling:18:00
oj oj vilken moral, VIF avgör i 90e minuten
2018-06-14 23:50
Glada målskyttar och tränare-Håkans nya coachrygga som förde tur med sig

VIF på klassiska Stadsparksvallen, nyvattnad fin-fin gräsmatta och bra väderförhållanden.


VIF tappade 3-1 ledning till 3-3 på sista kvarten med reste sig ur askan och avgjorde på stopptid, 4-3 hurra!!


Viktigt, skönt och en bra merit att slå topptippade Mariebo IK på deras hemmaplan.

Publikmatch, ja den lockade nog till många applåder, spänning och snygga mål med många målchanser.


Våra supportrar på läktarna, Mörlunda-maffian, Marinnelundshuliganerna samt fd VIFarna Linn Grönqvist, Anna Borgstrand och Lisen Danielsson fick alla valuta för entrépengen, hemmaupportrarna  var nog inte lika nöjda.


Matchen hann knappt börja innan deras mv vart utvisad...... vi började aningen avvaktande, de rullade tryggt och snyggt runt bollen så vi fick jaga. tog nog 6-7 min innan vi hade bollen under kontroll. Vi förstod snabbt hur vi skulle kontra på dem.

Bollerövring på mitt och snabb bollpå Natta som blev fri efter 8-9 min skjuter mot ett övergivet mål för MIK-mv var långt ute, mv reflexräddar snyggt med handen men missbedömer sin position 6-7 m utanför straffområdet. RÖTT direkt, korrekt dömt och inget gnäll från hemmalaget.


Nu skulle vi kunna ta över, nja vi kom ingenstans Kicki räddar istället ett friläge från MIk med en snabb fotparad. Mitt i all hemmapress tar vi ledningen efter 15 min och det är efter en hörna. Nattas högerfot är viktig , den hittar alltid rätt adress, nu skulle den till Hanna Ericsson vars nick hamnar hos Anna Karlsson som från nära håll nickar in 0-1 till bortalaget.

MIK fortsätter att trots 10 pers på planen hitta uppspel genom vårt mittfältet. Ett defensivt missförstånd ställer deras ymf fri som säkert rullar in 1-1 med några min kvar till paus.


Paussnack, vi ville får stopp på deras bollrull mellan våra mittfältare, vi löste det genom att ta in ymf mer i banan och ha ett bra press-understöds-arbete på mittfältarna. Vi lyckades omgående få stopp på deras framfart. bra gjort tjejer.


Vårt spel blir bättre och homogenare, vi kan etablera  ett spel på deras planhalva och uppfattar att deras nye mv står långt ut så vi lyfter flera långa skott som sånär gett resultat.


min 69 då spelar vi upp bollen via back och mittfält, Natta ska vända runt men fälls bryskt. Frispark och med värsta brasse-skruven från 22 meter ser vi bollen fara mot krysset. Nät och 1-2, av bara farten spelar vi nu drömfotboll, bra passningsalternativ och initiativrika avslut.

min 75 1-3 kommer, Natti Milton kliver fram och frispelar Natta som från högerinner-position dräper in ett hårt skott vid första stolpen, nu skulle vi väl kunna hålla ut en kvart? Nja MIK ville annat, ytterliga några enkla misstag gav MIK chansen att bjudas in i matchen.

min 86 kvitteringen har hängt i luften och kommer efter lite strul i vårt straffområde , tråkigt men sant,


Va fasen inte vill vi åka hem utan poäng eller en erövring?


Vi knyter näven i handen och ger oss f-n på att vinna matchen, blir någon skott och hörnor som är farliga. i 90 min får vi en vänsterhörna där vi väljer att ha Natta som försteläggare, hennes smeksamma högerfot hamnar alltid på rätt yta, i detta fall kring/på Natti Milton som forcerar in till nätkänning. Lite kuriosa, ass trän Budo gav idag tydligt ett uppdrag till Milton att vara matchavgörare i både def och off straffområden. Check på den!


Så skönt att vinna med ett sent segermål, laget är enorma på att tillsammans göra ett fysiskt och starkt jobb på planen och på bänken, så även denna dag. Skönt att ha med en 15 tjejer stark trupp där alla är med på tåget och kör på. Idag fick inte Julia och Elin någon speltid, men ack så viktiga för laget. Vår bänk ger alltid startspelarna pepp och trygghet, kör på så mycket ni orkar så kommer vi in och stöttar om ni tar slut. Glad och positiv bänk ger energi och ork!! Bra tjejer!


Många spelare och lagdelar får höga betyg:

Kicki som räddade frilägen tidigt och några starka räddningar i slutet när de jagade kvittering. Strömdahl som gör sina årsbästa 90 min, stabila mittbackar i Söder/Milton, en yb som ger lugn och trygghet (Sara Gréen), innermittfältare med både löpstyrka och närkampsstyrka som ger oss udd i anfallsspelet (Hanna+Anna), Rosenkvist som va grym i 2a när hon använde sina starka sidor på ett utmanande sätt. Kajsa som springer och nöter och gör enkla men vägvinnande beslut.Greta som fick vara hjälpgumma både på topp och på ymf, skönt med spelare med bred kompetens.   En forward (Natta) med grym teknik och en balans/koordination som gör henne svårstoppbar. Engström som kom in med 35 kvar och gav oss trygghet och enkla/vägvinnande pass. Samt en Amanda Lundberg som var HELT felfri efter sitt inhopp :-)


Nu somnar vi med ett leende på läpparna, njut av detta för imorgon ställer vi om i vår programmering, fullt fokus på damderbymatchen mot Eksjö nästa onsdag hemma kl 19 på hemmaplan.


tack alla
<< Tillbaka