Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby IF
5 - 4
Mariebo IK
Vimmerby IF5 - 4Mariebo IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 september, 14:00
Plats:Skobes Arena
Tävling:
Matchnummer: 000224122
Samling:13:00
Damerna vann!!!
2018-09-30 09:29
Natta - 4 klassmål och en assist. Grym idag!!

Vilken match, vilken start, vilka mål, vilken publik, vilken avslutning på matchen.

Vilken lördag helt enkelt.

När hördes en hejjarklack på Arenan sist?

Några ungdomslag höll igång! Kul och tack för stödet!

Vilken viktig seger för VIF Dam som i och med denna seger enligt många nu har säkrat div 1 kontraktet. Kolla tabellen bredvid så får ni räkna själva. Men i truppens huvuden finns bara en tanke, seger i sista matchen borta mot Eksjö!!

Hoppas att alla som tycker damfotboll är "så där" var på matchen idag.

Grym kamp från båda lagen, många fina prestationer och massor av klassmål. På Arena Skobes har det nog aldrig spelats en match med så många vackra mål.

Vimmerby IF - Mariebo IK 5-4 (3-1)


Det var ett heltaggat VIF som samlades i omklädningsrummet. Känslan var på topp direkt och skratten och peppen haglade.

4 min Alle spelar boll mellan backlinje, Natta behärskat 1-0.

10 min Natta tar bollen från MIK backen långt nere på vår vänsterkant. Drar in i straffområdet från kanten och med ett j-a skott i bortre stolpen 15 cm från ribban, stenhårt och det kändes från kanten som om bollen skulle gåt ut, så glädjen blev stor när man ser den dunka in lika hårt i nätet i andra gavlen. Drömträff från Natta som verkade ha en bra dag på jobbet.

36 min 2-1 MiK spelar sig fram på vår högerkant och 2-1 är ett faktum.

37 min 3-1 Natta utmanar nere på kortlinjen, alla tänker DRÖMLÄGE inspel snett-inåt-bakåt. Nej, Natta drar upp den i nättaket, även denna grymt hårt. Snygggggt.

43 Stina kommer fri på en högt studsande boll, avslutet går precis utanför.


PAUS, pust vilken fart. Förutom alla snygga mål var det inte jättemycket målchanser för något av lagen. Mycket kamp och hårda närkamper samt väldigt mycket boll på mittplanen där Alicia och Anna vann otroligt mycket kamper/bollar och löpte MIK trötta. Härligt att se!!


Andra börjar i samma fart men MIK såg jäkligt heta ut samtidigt som några av oss verkade tro att vi inte behöver slita och jobba tillsammans i 93 utan det räcker med 45 stabila minuter. Detta straffade sig direkt! MIK var bättre än oss nu! Vart är vi????

48 min Sofie riktogt bra enhandsräddning på en hörna.

MIK är heta nu. JOBBA VIF!

49 ny MIK hörna och 3-2...…

Bra MIK anfall med en underbar diagonalboll genom vårt försvarslinje friställer helt en MIK-spelare på bortre ytan som bara kan bredsida in den.

51 min 3-3.

Hm , dessa situationer har vi pratat om under hösten. Svackor där vi får vakuum i pannbenet! Vi har haft dem i flera matcher, där vi står och tittar på och undrar "va fan händer" och så rinner matchen i från oss. Skulle detta hända nu igen??

Puuh, vi har lärt oss av våra vakuum perioder vi haft under hösten. Spelarna tar tag i det och alla lyfter sig igen och laget börjar fungera igen. Skönt.

Tryggheten från första 45 kommer in i laget igen och alla är med och jobbar igen. Fortfarande mycket kamp och spel på mittplanen, få målchanser.

70 min. Natta bryter på mittplanen, utmanar backlinjen som faller, livrädda för instick till vindsnabba Stina och givetvis Nattas utmaningar. Målvakt står( precis som vi visste innan matchen , väldigt långt ut) Natta tittar upp och från 40 min, laddar hon ett så känsligt slagen långskott, bollen går som i slowmotion i en fin båge, målis backar, backar och bollen fort sätter i all oändlighet i sin båge. Gå in bolljävel snart då, många tankar går igenom huvudet, Sjunk inte än bolljävel, då tar målis den. Till sist går det hårda skotten in 2 decimeter under ribban och målvakten är chanslös!

4-3...………………………….

VIF Dam leder, Natta leder och alla är lyckliga och beredda för att offra allt för denna så efterlängtade seger.

78 min MIK spelare utvisade efter 2 gula.

Inga större målchanser, hetaste hade nog Stina men avslutet precis utanför stolpen, men hon var avblåst för offside. Vi skapade några halvbra, men blev troligen korrekt avblåsta för offside några gånger. MIK orkade inte skapa mycket framåt mot ett mycket hårt arbetande VIF försvar ( menas alla 11)

Alla trodde nog med 10 min kvar att matchen skulle sluta med 4-3 seger, men icke.

90 Natta slår en hörna mot botre ytan och där ska Strömdahl dyka upp enligt intruktionerna. Vem dyker upp där? Strömdahl och 5-3. Man blev så glad att hon hann ifatt bussen i Borås till sist, annars inget mål idag ( internt skämt)

92 MIK får en frispark utanför vårt straffområde, på bortre kommer en helvolly och 5-4..

Direkt på avsparken blåser utmärkte domaren av matchen och VIF står som vinnare igen! Det var ett tag sedan och det var verkligen tjejerna värda efter en grymt tung höst, där de fått jobba hårt och verkligen inte haft några marginaler på sin sida. Men hårt slit, glädje och lagsammanhållning kommer man förr eller senare in i flytet och vinnarspåret igen.


Sofie - tillbaka i vår formen! Hade ett par svettiga idag.

Milton , sista hemma matchen i A-tröjan. Bra stabil och hjälper laget massor med sin rutin.

Söder - prisades som årets mittback till Minne av Bernt Lindgren innan matchen. Vi förstår juryn efter dagens match!

Hanna, ny position. Felfri? Så stabil.

Greta - slet och jobbade hårt.

Andrea - vår 02:a. det tror man inte när man såg henne idag ( inte idag heller) Vuxit massor i höst och gör en kanonmatch.

Alle - jag ska springa till jag spyr. Hon spýdde aldrig men jäklar vad bollar hon vann idag. Och vad hon förstörde för MIK. Mycket mycket viktig för laget.

Anna - vi var nervösa för hennes nyligen stukade fot, hade både 1-2 och 3 back up planer men det behövdes inte. Att möta Anna är inte lätt, hon springer och springer och är ovärdelig för laget. Alla vill ha en Anna i laget!!!

Strömdahl - tillbaka på sin yttermittplats. Bra jobb och ett rutinerat presspel gav oss en ganska stängd kant.

Stina 02:a. MVG. Spelade ca 70-75. Sprang mycket och fort. Löpte mycket rätt i vårt försvarspel och var ett hot på djupet hela tiden

Natta - Va!!! Vilken tjej, vilka mål. 4 så snygga mål, verkliga klassmål som alla är värda titel årets mål. Vilket jobb! årets bästa insats från Natta.

Brendah hoppade in och löste av Stina, jobbade bra!

En ypperlig bänk med en härlig attityd, idag utan speltid, men de bidrog till vår seger på allra bästa sätt. Julia R, Moa N, Ellen G, Norbro.


Många säger att kontraktet är klart.

Vi säger: Inga räddningsplankor här inte! 

Det ser så jäkla bra ut det bara kan. MEN vi har en match kvar, Eksjö borta och vi kommer ha tre bra träningar under veckan och kommer ha samma inställning till denna match på söndag som vi haft till denna.

VI KOMMER JOBBA STENHÅRT och disciplinerat i vårt försvarsjobb och ta väl vara på de chanser vi skapar framåt.

VI ska tillsammans avsluta med en seger och på egen hand hänga kvar i div 1!
<< Tillbaka