Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hultsfreds FK
2 - 1
Vimmerby IF B
Hultsfreds FK2 - 1Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 25 juni, 19:00
Plats:Knektavallen
Tävling:
Matchnummer: 142202047
Samling:18:00
Derbyförlust mot HFK, VIF Dam B dock starka sista 20 min.
2018-06-25 22:34
Planens bästa spelare, fick också pris av hemmajuryn, Linnea Friberg

Stryk i derbyt borta mot HFK, med 2-1 ( 2-0 ). Sett till 90 min vinner HFK rättvist, men vi är inte tillräckligt heta och löpvilliga idag och då vinner man inte mot topplagen.


Vi pratade om att det va derby och att det verkligen skulle va kul att göra en bra match som avslutning på vårsäsongen.


Vi ville ha glöd och energi och stark press på bollhållaren på mittplanen, dessa moment hade vi svårt med i 1a halvlek där vi inte kom upp i den nivå vill/kan va i. HFK sprang runt på våra yttersidor och matade in inlägg, där va vi sårbara innan vi fick stopp på detta. HFK ledde i paus med 2-0 efter mål av Pöder som tar sig in från kanten och ur snäv vinkel får in bollen i nät. Deras hörnor va bra slagna och hotade oss varje gång, första gången va inte med utan där kunde återigen Pöder skapa sig en yta mitt framför mål och kunde ostört nicka in via stolpen. Vi hade några bra anfall med lite rull på bollen, men hade svårt att få igenom passen i det tjocka och välskötta gräset på Knektavallen, - slå igenom passen ropade Lacket.


Snack i paus om att ta striden på ett bättre sätt och framförallt kliva ur komfortzonen och springa mer löpmeter i 2a och i ett annat tempo.


Vi fick ingen effekt på det första delen av 2a däremot hade vi bättre koll i  defensiven, mindre HFK lägen men de hade både tur och skicklighet att freda vårt mål, bra jobb av Kicki målet och våra backar, många rejäla hemjobb av bla Norbro och Brendah.


Sista 20 av matchen växlade vi upp och fick lugn i både uppspel och i avsluten, vi fick tryck på HFK. Bästa lägena hade Kujtese där Kajsa spelade henne fri från kanten (snett inåt bakåt) bollen strax utanför stolpen. Frispark av Andrea strax över. Kalasfin hörna av Andrea där Brendah med spänst och timing får till en kanonnick som räddas på målllinjen, synd va värt ett bättre öde. Blev även kalabalik efter den situationen. Till slut fick hål på Frilund i HFK-målet när Kajsa skjuter ett rappt skott som smiter in vid stolpen. Vi jagar sista 4 min men ingen kvittering blev det.


Vi ska vara besvikna över första 60 min men sista 20 var en attitydsförändring och där spelet blev va vi hade tänkt oss. Synd att vi vaknade sent och inte nådd minst en pinne.


HFK vann rättvist, men vi gav dem en rejäl match sista 20, vi har gjort en jättebra vårsäsong jämfört med förra året är det natt och dag, fler inspelade poäng och absolut rejält mer med mål framåt, defensiven sitter klockrent. På individnivå har vi lyft oss flera klasser, många av spelarna har provat på A-spel under försäsong och seriespel.


Vi vet att ni tjejer inte är nöjda utan vill så mycket mer, bra inställning det kommer ge ytterligare effekt i höst. Nu vilar vi några veckor och ansamlar ny energi och motivation för att ha en underbar höst med fotboll. Egenträning gäller, se Håkans rader i tidigare nyhet.


dagens trupp:


Kicki

Maja - Elin - Friberg (matchens lirare) - Lundberg

Lollo - Julia - Andrea - Kajsa

Kujtese - Stina

avbytare:

Olivia in ymf o yb

Hilda starkt inhopp på mittbacken

Norbro in forw

Brendah in mf

Nypa in yb bra i 2a
<< Tillbaka