Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby IF B
1 - 4
Frödinge-Brantestad SK
Vimmerby IF B1 - 4Frödinge-Brantestad SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 17 september, 19:30
Plats:Skobes Arena
Tävling:
Matchnummer: 142202077
Samling:18:30
Välspelat derby, VIF Dam B hotade FBSK men fick ge sig
2018-09-18 00:33
Bortaseger med 1-4 men en mycket bra match av VIF-laget, som i långa stunder hade sitt bästa spel för året. Mycket publik, 118 personer var där, tackar !

Första 15 min var det absolut bästa VIF-laget spelat i år, grymma kombinationer och oerhörd glöd i laget. VIF nosade på ett första mål men det blev ändå FBSK som satte det första med ett kliniskt avslut av Clara Perez. VIF fortsatte trumma på och hade några skott och närskott som Pernilla i FBSK-målet säkert greppade. Mitt i en ny bra VIF period kom 0-2 efter en omställning och skott kunde Felicia Arvidsson raka in en retur på bortre.


0-2 i paus men inga nedstämda miner i VIFs omklädningsrum, alla kände att vi gjort en mycket fin första halva. Och i andra skulle vi fortsätta nöta på och hålla uppe spelet. Vi fick byta i paus då Moa Torstensson mb kände av en sliten ljumske, in kom Edith Edwardsson tog över rollen som mb med bravur. Brendah hade en otrolig tuff kollision med Louise Andersson precis innan paus och fick ledas av planen, men det var lugnt hon blev mest rädd av smällen och kunde fortsätta i 2a men byttes ut med 20 kvar av säkerhetsskäl. Vi hoppas och tror att det inte är nån fara med bollvinnaren och evighetsmaskinen Brendah.


Just maskiner är vad VIF-tjejerna är, de går på hög frekvens hela matcherna igenom och har en härlig entusiasm för fotboll. Inget stoppar dem..............go inställning är det iaf.


I 2a kom 3-0 en bit in efter vi inte fått bort bollen från eget straffområde, var väl egentligen enda gånga vi gjort något som vi inte va nöjda med, där skulle vi gemensamt jobbat bort bollen.


Både före och efter 3-0 hade vi lägen på mål, men Pernilla räddade Kujteses frilägen (efter galanta pass och väggar) och flera bra inlägg som så när gott fram om inte hon läst av läget så bra.


Vi minns också en bra fas där Julia som innermittfältare trär upp bollen till Jessie som på ett tillslag vickar fram väggen till Molly som med en perfekt första touch blir friställt, bolluslingen precis utanför stolpen.


Vi hade många spelare som gjorde hästjobb både i off och def, en av dem var Amanda Norbro som nog gjort sitt årsbästa ikväll. Kul att se.  


En bollvinst högt upp i banan gav oss 3 mot 1 läge där Julia tar sig förbi Brogie i FBSK-backlinjen och dräper upp skottet i nättaket till 1-3, var ca 18 min kvar då och gav extra energi till VIF-laget. Vi jagade på och hade några halvchanser till ytterligare reduceringar.


På stopptid kan Clara Perez trycka in 1-4.


I bortalaget som visade att  de är ett topplag fanns det många bra klasspelare alla med tid i VIF i sitt CV, Matilda Brogie, Pernilla Einarsson och Matilda Sundberg men i klass för sig fanns Louise Andersson som hela tiden hittar nya ytor fria att ta emot boll och sen va kreativ ifrån.


I hemmalaget fanns det många ljusglimtar, ingen föll ur ramen utan låg på sitt maxprestationstak och några till och med över. Vi fortsätter träna och tänka fotbollsutveckling, nästa kamp för B blir Tjust borta i Lofta på söndag. Men från dagens startelva finns det spelare som kommer få starta i A hemma mot Jitex på lördag och/eller börja som avbytare.

Det bör särskilt noteras att VIF-lagets äldsta spelare var födda 1998 och 1999 och yngsta födda 2002 och 2003, finns en go framtid för damfotbollen i VIF !!! 


Laget

Elin Ryd

Thea Ring- Elin Borgstrand - Moa Torstensson - Moa Nyström

Maja Allvin - Brendah Henrysson- Molly Levin - Julia Rosin

Amanda Norbro - Kujtese Rexha

avbytare Jessie Ericsson spelade ca 40 min, Edith Edwardsson spelade 45

<< Tillbaka