Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Hult/Höreda GIF (9-m)
0 - 8
Vimmerby IF C
IFK Hult/Höreda GIF (9-m)0 - 8Vimmerby IF C

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 19 juni, 19:30
Plats:Nytomtavallen
Tävling:
Matchnummer: 142302043
Dam C växlade upp i 2a halvlek
2018-06-19 23:13
Första seniormålet av Jessie, och årets första balja Tilda
ikväll 8-0 borta mot Hult/Höreda efter 1-0 i paus, Pausresultatet kunde ha varit fem-sex mål större fanns hur många lägen som helst, men planens beskaffenhet satte lite sprätt på bollen som inte gjorde som vi ville.......sen kunde vi inte behärska oss i djupledslöpningar, men i andra bra fart! Skönt att se våra tjejer och motståndarna spela boll trots lite "knöcklig" plan! .

Paus och snack om:

- mer löpningar utan boll

- inte en enda offside skulle vi springa i

- ta det lite lugnare med bollen, den ojämna planen ska inte vinna mot oss


Vi klarade av att mobileras det vi sa och nu rann det på ordentligt, mål efter 40 sek när Kujtese spelade snett inåt bakåt och Tilda Johansson kunde raka in i den i bortre (hennes första för året). Sen rullade det på och bara deras duktige målvakt och ribban räddade dem från tvåsiffrigt.


Riktigt många mål va skörden av bra prestationer och bra passningar. Förbaskat kul att Jessie Eriksson fick göra sitt första men inte sista mål i seniorsammanhang, hon sköt in bollen intill stolpen efter Jossan Holmgrens fina långa pass rakt igenom deras backlinje.

Brendah sprintade sig igenom två gånger och det såg enkelt ut, - hur gör du sa Kujtese? Molly gjorde detsamma medan Friberg smög upp på bortre stolpen när Kujtese kom fram på högerkanten och letade pass och boll i öppet mål.


Kul att få utdelning på spelövertaget vi hade hela matchen, men där målen kom först i 2a. Vi får väl säga att vi tränade in oss på underlaget i 1a för att sen veta hur man skulle göra i 2a.


Hult/Höreda hade härlig attityd och ville verkligen spela fotboll med ett leende på läpparna. Mer träning och lite mer fysik så tar de poäng i höst.


Vi delar inte ut några betyg idag, men de som nämndes ovan va målskyttar men vi glömde Lollos bombnedslag i första där målisen inte hann blinka.


En liten go kommentar: vi hade med målvakten Ekin Ryd som utespelare och hon agerade verkligen med mv-pondus, inte en enda situation utan att hon skrek att "det är min" eller "jag tar den", skönt att se och höra. 


Thilda i målet frös en aning, hade väl inte så mycket att göra men några skott och inlägg blev det och det va inga bekymmer alls, - mina fingrar är kalla sa Thilda efter 90 minuter.


laget

Thilda

Lind - Edith - Friberg - Nypa

Lollo - Brendah - Molly - Tilda J

Jossan - Kujtese

avbytare Ryd speltid 65, Jessie speltid 69 min


Nu ser vi damderbyt imorgon onsdag och tränar torsdag+söndagen innan vi har sista vårmatchen mot HM borta på tisdag. 
<< Tillbaka