Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby IF C
1 - 1
Frödinge-Brantestad SK B (9-m)
Vimmerby IF C1 - 1Frödinge-Brantestad SK B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 september, 11:00
Plats:Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 142302080
Samling:10:00
Kryss i derbyt Dam C - FBSK B
2018-09-15 19:21
Molly Levin
1-1 i derbyt inför 72 personer, spelmässigt bra från båda lagen. Hemmalaget närmast segern.
Hur mycket folk borta som helst, ända gör Dam C en riktigt bra match, kändes redan på uppvärmningen att det va en bra VIF dag. Vi ville ha fokus att verkligen älska att lira fotboll och behandla bollen och sin egen situation på bästa möjliga sätt. Många va uppe och nådde sin maxprestation och då går det bra för hela laget. Riktig njutning att stå som ledare längs linjen idag.  11-mannaspel , tach FBSK

FBSK som är ett stabilt lag där Nettan Lind alltid leder sitt lag med pondus och fysik. Mv Pernilla Einarsson spelade idag mittback för FBSK och var hur säker som helst. 

Inget av lagen skapade mycket lägen i i FBSK hade Cissi ett skott i ribban och i VIF var vi flera gånger nära att få på bra skott men antingen räddade målisen eller så stod en back i vägen. 

Hemmaledningen kom i mitten av 2a när comebackande Gittan Kägo hittar löpstarka Molly Levin som med en grym förstatouch tar sig förbi sin back och forcerar sen in i straffområdet och får till ett hårt och lågt skott som går i mål. Målet står sig sen till 88e då deras bäste offensive spelare Cissi kvitterar i bra läge inne i straffområdet. 

VIF gör en kanonmatch och de 5 F04orna var riktigt bra: 
Klara Arrbrant, klok som om hon lirat seniorfotboll i 8-10 år, tar enkla och bra beslut både i def och off (mittback 90 min)
Svea Backstad, med en oerhört funktionell och vägvinnande bollbehandling blev hon en viktigt pjäs i vårt speluppbyggande. (innermitt 90 min)
Allis Nilsson, löpstark och orädd,lirade framgångsrikt på vänsteryttermittfältet i 48 min
Molly Gustafsson, blick för de små ytorna och hittar sen bra passningsalternativ 47 min
Emilia Nilsson Nachtweij, debuterade i C med bravur, blev bra bollmottagare och valde sen enkla och bra pass (forward 39 min)

En viktig roll fick en annan ung spelare, Gittan Kägo 46 år ung och drygt 18 år sen hon lirade match sist. Vi visste va vi skulle få av Gittan, lugn och trygg med boll, enkla men vägvinnande pass och rejäla skott. En drömcomeback, blir nog fler matcher i höst Gittan. 

Kapten Elin Borgstrand, stark ledargestalt i laget

Systrarna Holmgren (Jossan och Julia) gav oss vad vi ville ha energi och djävlaranamma. 

Jessie är nu seniorspelare på riktigt, kom in i det riktigt bra, 

Friberg kom på rullskidor från skolan i Mora och visade att hon är tränarens dröm, alltid enkelt och rätt.

Ellens mvinsats visar att ho blivit jämn och stabil sen förra året, bra utveckling

Sara Lind visade att pencellinkuren är klar och förkylningen nästintill borta. 

Levin, sent inringd fredag kväll, älskar fotboll och älskar att ligga på hög frekvens dvs mycket löp, gav utdelning i dag igen, grattis ! 

Gott med en poäng idag och gott att se det fina liret, blev bara en dipp under regnperioden i 2a som vi sen lyfte upp oss ur. << Tillbaka