Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bergdalens IK
8 - 1
Vimmerby IF
Bergdalens IK8 - 1Vimmerby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 31 augusti, 14:00
Plats:Björkängsvallen, Borås, Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000224105
Samling:13:00
Tufft i Bergdalen
2019-09-02 07:04
Vi visste att det skulle bli tufft mot toppkrigande Bergdalen. Helt klart det bästa lag vi mött i år.
Veckan har känts bra & vi åkte till Borås med en go känsla i kroppen. Visst hade vi några startspelare borta pga skador & avstängning, men känslan av att ändå kunna ge dem en match fanns där.

Det märktes dock rätt omgående att det var ett helt annat Bergdalen idag än vid förra mötet. Mycket mer hungrigt & aggressivt. 1-0 kom redan efter 6 min, så det blev uppförsbacke tidigt & självklart då jobbigt.

Tycker ändå att vi stör dem bra på deras planhalva & skapar ett par riktig farliga chanser. Så med lite flyt skulle vi fått in en boll första 20, och då kanske det hade blivit en lite annan matchbild.

Men det är ett oerhört bra lag vi möter. De stannar kvar med 4-5 tjejer vid mittlinjen när vi anfaller så de blir övertaliga direkt vid omställningarna. Det gör att de snabbt kan ställa om och anfaller blixtsnabbt, både från kanterna & mitten. Så målen rullar på & första halvlek slutar 5-0.

I andra ändrar vi om lite & går ner med 5 på mitten för att försöka vinna lite bollar, gör även 2 byten. Debuterande Svea ersätter Tilda som har lite skadekänning & det är dumt att riskera något. Även Kujtese sätter på sig benskydden & tar Stinas plats. Det blir bättre, men vi rår inte på dem idag, de är för starka.

Matchen slutar 8-1, efter att Nattie kliniskt & snyggt dunkat in en straff.
Några mål för mycket är det allt, då de lite för lätt fick tag i andrabollar i straffområdet,som de lätt kunde placera in. Så lite med aggressivitet från vår sida hade varit önskvärt. 

Men segern är helt rättvis & jag vill verkligen påstå att det är det bästa motstånd vi stött på i år.
Plus i kanten idag till Julia som gör en bra match som högerback & Svea som tar för sig & agerar förståndigt i sin Div.1-debut.

Nu glömmer vi den här matchen & förbereder oss inför kommande viktiga match mot Lindö FF på lördag.

<< Tillbaka