Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby IF B
2 - 2
Öis/Vista
Vimmerby IF B2 - 2Öis/Vista

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 september, 14:00
Plats:Arena Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 142202071
Samling:13:00
Oavgjort mot serietvåan
2019-09-08 19:49
Två förgrundsfigurer i matchen mot ÖIS Vista. Fröjd två mål och Johanna som gjorde det mesta rätt i matchen

VIF dam b spelade oavgjort mot Öis Vista efter att ha vänt underläge 0-1 till ledning 2-1 och ÖIS Vista kvitterat på frispark i den andra halvleken.


Fokuspunkter för dagen var jobbet, bolltempot och 2:a bollar. Jobbet var kanon matchen igenom där alla verkligen slet för varandra. Bolltempot var emellanåt riktigt bra viket gjorde att vi fick upp bra fart i anfallsspelet. Vi vann aven ganska mycket andrabollar vilket verkligen behövdes mot det fysiskt starka och ganska rappa motståndarlaget.

Matchen började för oss i kraftigt motlut då vi fick 1-0 mot oss redan efter en minut. Det är en hörna där vi tittar lite för mycket på boll. Mycket kraft och energi till bortalaget som sätter oss under hård press samtidigt som vi spelar lite för korta bollar för att ta oss ur pressen.

Efter ca 10 min äter vi oss in i matchen genom att lyfta upp bollen och attackera Vistas bollhållare på ett bra sätt. Fröjd rinner igenom tidigt och skjuter ett bra skott som målvakten lyckas rädda.

Svea och Molly vinner innermittfältet och backarna med kapten Maja och Thea i spetsen trycker upp laget så att vi får bra tryck medan Vista försöker kontra. Vi vänder boll och spelar oss fram flera gånger utan att få till det sista lilla.  I den 29 minuten ska Alice Fröjd ändra på det, med ett kanonskott sätter hon 1-1 snyggt. Sju minuter senare är det dags igen, denna gång i friläge från höger sätter hon sitt och vårt andra mål.

Andra halvlek handlar om att fortsätta det hårda jobbet och sätta lika bra fart på bollen. Tyvärr så får vi en tung start i andra också när vi drar på oss en frispark ute på högerkanten. Bollen dimper ner i straffområdet och en Vista spelare trycker dit den.

Vi visar moral och lyfter återigen upp spelet och skapar både en, två och tre lägen för att göra mål. Vi kombinerar och kämpar oss fram till lägen men får inte ditt bollen bakom Vistas duktiga målvakt. Vista skapar ytterligare ett läge när vi för en gångs skull inte tar jobbet hela vägen men avslutet går i stolpen. I matchens sista sekunder sliter sig Fröjd åter fri på en långboll men hårt uppvaktad får hon inte riktigt tag på bollen utan den rullar hem till målvakten. Slut 2-2

Alla gör en kanoninsats med hårt slit och bra energi.

Stort plus idag till Johanna som sliter föredömligt både som innermitt och yttermitt. Ett lika stort plus till Alice Fröjd som gör två mål och skapar fler lägen

Kan vi hålla den här nivån i slutspurten så blir det bra.


 << Tillbaka