Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Holsby SK
3 - 2
Vimmerby IF B
Holsby SK3 - 2Vimmerby IF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 september, 16:00
Plats:Brunnsvallen
Tävling:
Matchnummer: 142202090
Samling:15:00
Tuff drabbning i Holsby för Dam B
2019-09-29 19:58
starka debutanter i Tyra o Agnes från F06 och sen hela dagens B-gäng

Säsongsavslutning i Holsby, vi visste vad som väntade och så blev det, tufft och rejält motståndmot ett mer rutinerat och fullvuxet lag, De avgjorde sista kvarten stryk 3-2 men hela vårt lag gjorde storstilad insats.


Holsby borta på en blöt och regnhal plan mot ett taggat hemmalag är en svår nöt att knäcka, men ack så nära vårt unga b-gäng va idag.

Ett snopet 1-0 mål  av hemmalaget störde oss inte vi malde på och kvitteringen kom strax efter deras ledningsmål, Thea Rings långa frispark hittar fram till vår forward Molly Gustafsson som säkert tar in bollen och sätter 1-1 med en säker volleystöt.

Holsby va klart hetare än oss i början av matchen sen växte vi in duellerandet och va riktigt på tårna. Flera  bra anfall där det bästa va när vi rullade upp deras backlinje och Svea hittar debuterande Agnes Karlsson på utsidan om deras yb, Agnes avancerar in i straffområdet där det hårda skottet stoppas av målvakten. Nära mål där.

 

Halvleken slutade 1-1, där vi strax innan paus fick en kollision på vår mv Allis Nilsson som är ute avvärjer ett friläge, efter liten snabbdiagnos och vila på Allis va hon redo att fortsätta matchen till paus då hon enligt upplägget skulle byta med Ellen.

 

Andra blev samma strid som i första varje moment var en kamp om boll och yta, vi är starka i duellspelet även om vi föredrar att lira boll lugnt och behagligt, men dagens match var av kämparkaraktär och vi behärskade det också. Samtidigt hade vi våra ljusa stunder där vi hade vunnit boll och spelade runt bra inom laget och hittade vinklar och bra utvägar.


Holsby tog ledningen med 2-1 på ett snett inåt bakåt inspel. Vi visste att vi hade spel och kraft för att göra mål framåt. Lägen kom och när Agnes Karlsson snyggt möter upp ett uppspel på högersidan och sen dribblar av deras yttermittfältare och med teknik och fart tar sig förbi även deras ytterback kommer ett så genialiskt och snyggt inlägg att Molly Gustafsson (queen of the box) nickar in bollen invid stolpen, våra ledare Budo-Håkan-Lasse-Lollo-Elin gråter av glädje. Champions League-klass rakt igenom hela anfallet och avslutet, tårarna rinner fortfarande….. 2-2 och vi är med igen.


Med 15 min kvar så kommer avgörandet när hemmalagetgör 3-2 på en hörna från höger som de snyggt nickar in, inget att göra något åt. Vi satsar allt framåt med 3-4-3 och försöker nå en kvittering men lyckas inte trots tappra försök.


Vi är trots allt nöjda med vad vi presterade under matchen, otroligt mycket hjärta och spelarnas moral och attityd var på mycket hög nivå. Härliga insatser av alla 14 som va med idag, riktigt kul och spännande att se de två debuterande F06-tjejerna göra orädda och mogna insatser mot ett tufft seniorlag. Superplus till både Tyra Andersson och Agnes Karlsson men övriga i laget drar också med sig plusbetyg hem till Vimmerby Målvakterna Allis Nilsson o Ellen Gustafsson som båda även gjorde tid som utespelare den halvleken de inte stod, vilket lag har såna förutsättningar jo VIF Dam B o C. En rejäl backuppsättning med Thea Ring, Moa Nyström, Johanna Hultqvist, Maja Alvin framför hårt arbetande mittfältare Jessie Eriksson, Minea Snickars, Svea Backstad, Molly Levin, Tyra Andersson, hungriga och vass forwards i Molly Gustafsson, Kujtese Rexha och Agnes Karlsson.

Tack tjejer ni är grymma och bäst !!

Håkan-Budo-Lasse-Gittan<< Tillbaka