Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Frödinge-Brantestad SK B (9-m)
0 - 5
Vimmerby IF C (9-m)
Frödinge-Brantestad SK B (9-m)0 - 5Vimmerby IF C (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 23 april, 18:45
Plats:Lundavallen
Tävling:
Matchnummer: 142303005
Samling:17:45
Seger i premiären
2019-04-23 22:54
Kajsa Thilda och Kujtese svarade för viktiga insatser i premiären

Vif dam C vann sin premiär mot Frödinge med 5-0 efter 1-0 i halvtid. Målskyttar Kajsa Gunnarsson 3 Kujtese Rexha 2. Thilda Kennmark höll nollan. Men det som gladde mest var försvarsspelet


Vif dam C vann sin premiär mot Frödinge med 5-0 efter 1-0 i halvtid. Målskyttar Kajsa Gunnarsson 3 Kujtese Rexha 2. Thilda Kennmark höll nollan. Men det som gladde mest var försvarsspelet

På en något studsig Lundavallen begick VIf dam c Seriepremiär och det var även gräspremiär för samtliga spelare. Vi visste på förhand att det skulle vara svårspelat men vi ville ändå försöka att få fart på bollen och spela det spel som vi trivs bäst med.

Till en början så märktes ovanan vid att spela på gräs lite mer hos oss än hos frödinge, de kändes mer bekväma med bollen och vi hade problem med att sätta pass och mottagningar. Frödinge känns ganska vassa och skrapar fram lite chanser här och där men Thilda och backlinjen står rätt och ser till att vi kan avvärja chanserna

Efter ca 30 min ändrar vi lite på vårt spelsätt och bestämmer oss för att försöka hamna mer rättvända och få upp bollen högre i banan.

Som på beställning hittar vi då en boll bakom backlinjen , Kajsa spurtar i kapp bollen och trycker in den framför mål där Kujtese dyker upp och stöter in bollen.

Efter detta får vi mer fart i benen och lyckas hitta lite fler bollar i djupet. När vi bryter bollarna hittar vi bra djupleds alternativ.

 

Andra halvlek fortsätter i samma stil som vi avslutade den första. Vi söker djupledsspel som så när betalar sig, tyvärr så springer vi offside vid ett par tillfällen. Men det visar att vi är där och vill framåt.

Vi gör två noll, denna gång efter inspel från Kurtan till Kajsa.

Efter det så böljar spelet fram och tillbaka och Frödinge får en straff efter att Hilda blivit skjuten på handen. Thilda går åt rätt håll på straffen som dock går utanför.

 

Den sista halvtimmen så betalar sig vårt slit och vi springer ifrån med tre mål ytterligare. Vi vinner boll på ett bra sätt och sätter bollarna i djupled. Vi hinner med att skapa ett friläge som inte resulterar men det är bra att vi tar oss till chanser

Trots fem mål framåt så ger vi idag plus till det defensiva spelet. Backlinjen med comebackande Blidfors, Hilda, Sandra, Sara och Linnea Friberg som kom in efter 30 min jobbar föredömligt tillsammans och ger oss en trygghet att våga kliva på framåt.

Bra kneg samtliga.

Nu kör vi!!!<< Tillbaka