Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby IF C (9-m)
3 - 1
Tjust IF FF B (9-m)
Vimmerby IF C (9-m)3 - 1Tjust IF FF B (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 29 april, 19:00
Plats:Ceosvallen
Tävling:
Matchnummer: 142303007
Samling:18:00
Seger i hemmapremiären
2019-04-29 22:44

VIF dam C-Tjust B 3-1 (0-1) Målskyttar Svea Backstad,Jessie Eriksson och Kajsa Gunnarsson.

Hemmapremiären spelades på ceosvallens naturgräs mot tjust. Efter underläge med 0-1 i paus lyckas vi vända och vinna med 3-1, men det satt långt inne.


Vi började matchen bra de första 15 minuterna och hade bra rull på bollen, vi hittade sånär genomspel på Kajsa som löpte kopiöst på topp matchen igenom. Vi hade två inspel och ett friläge under matchens första halvtimme där vi kanske kunde gjort något mål.  Tjust åt sig in i matchen efterhand då de spelade klokt och lät oss jaga boll. Vi lät dem också göra det genom att vi blev för stillastående stundtals. I det här läget var det bara ett resolut försvarsspel av vår backlinje som såg till att tjust inte skapade några farliga lägen, Tyvärr så tillåter vi tjust att göra ett noll på ett läge som vi egentligen avvärjt när Allis är långt ut och vinner bollen så studsar den till en tjustspelare som kan lägga in bollen i mål medan Allis förgäves jagar. Vi ändrar lite för att försöka få tag på bollen högre upp och lyckas komma tillbaka lite och skapa några halvchanser på slutet.

I paus pratar vi om att löpa mer och försöka få tjustspelarna att springa mer felvända vilket till sist ger resultat när vi vinner bollen högt spelar oss in till ett läge i mitten där Svea får bollen och sätter ett skott intill stolpen. Efter det lossnar det ytterligare och vi får bättre fart på bollen. I 68 minuten gör Jessie 2-1 efter ett kanoninspel från Molly L. Molly löper på kanten får en fin passning från mitten och sätter in den på Jessie som slår sin back och kan lägga in bollen. 3-1 gör Kajsa med vänstern i 85:e minuten efter att ha dribblat av en back och lyft bollen i en båge över målvakten.

Vi tar med oss en bra laginsats där vi märker att vi är starka i andra halvlek och vårt försvarsspel sitter som en smäck. Stort plus för vår andra halvlek där alla verkligen gör det vi bestämt och bara kör och hittar många bra kombinationer. Fantastiskt roligt att se att varje spelare är med och bidrar. Backlinjen med Sara och Hilda i spetsen sätter knappt en fot fel på hela matchen. Extraplus dessutom till Minea som spelar både back och mittfältare på ett förtroendeingivande sätt.

Vårat gäng……<< Tillbaka