Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Krokstorps IF (9-m)
3 - 1
Vimmerby IF C (9-m)
Krokstorps IF (9-m)3 - 1Vimmerby IF C (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 06 maj, 19:00
Plats:Furulid
Tävling:
Matchnummer: 142303013
Samling:18:00
Första förlusten för dam C
2019-05-06 23:05

VIF dam c inkasserade idag första förlusten i årets seriespel. Siffrorna skrevs till 1-3 efter 0-1 i paus till Krokstorp. Matchen spelades på ett för kvällen knottfritt Furulid. Målet gjordes av Molly Levin, (med vänstern,) efter en frispark av Thea Ring.

VIF dam c inkasserade idag första förlusten i årets seriespel. Siffrorna skrevs till 1-3 efter 0-1 i paus till Krokstorp. Matchen spelades på ett för kvällen knottfritt Furulid. Målet gjordes av Molly Levin, (med vänstern,) efter en frispark av Thea Ring.

Matchen präglades till en början av långbollar där vi blev tillbakatryckta på egen planhalva under långa stunder.

Efter ca 20 min snappar Krokstorp upp en boll högt upp på vår planhalva och skickar iväg en lycka till boll mot mål som studsar snett framför Allis och 1-0 är ett faktum. Oflyt...

Detta gör oss lite modigare och vi äter oss efter hand in i matchen. Vi hittar modet att spela fotboll som vi vill att det ska spelas, att hitta passningar och ta löpningar efter att vi släppt boll. Detta gör att vi allt oftare skapar numerära överlägen som vi sånär kan utnyttja. Thea och Molly på mitten får med sig bollen framåt i fart och hittar med ett flertal djupledspass fram mot forwards och yttrar. Krokstorp har tyvärr för oss en robust och brytningssäker libero som gör livet surt när vi ska göra vår avgörande insats.

Krokstorp sticker upp i ett anfall under resten av halvleken annars kontrollerar vi matchen. Vi skapar ett par riktigt farliga hörnor och vi spelar oss fram till ett fantastiskt läge där bollen går som på ett snöre mellan Jessie, Molly L och Minea som lyfter fram ett kanoninlägg till Molly G som nickar utanför.

Andra halvlek fortsätter som den första där vi äger boll och skapar en del chanser. Vi kvitterar fullt rättvist efter 51 min när Thea lyfter in en frispark som Molly L snappar upp och stöter in.

Vi känner att vi äger matchen och går nu för ett ledningsmål. Vi kastar om lite i laget för att få ännu mera tryck. Tyvärr så öppnar vi oss lite och släpper in två mål på slutet.

Så kan det gå……..

Vi tar ändå ett steg framåt jämfört med föregående matcher vad det gäller modet att spela oss ur svåra situationer och skapa numerära överlägen genom rörelse. Stort plus för detta idag. Dessutom plus till Thea och Molly L för stabilt mittfältsspel.  Kul att 04-tjejerna verkligen vågar kliva in och spela fotboll och växer in i seniorspelet mer och mer.

Mot nya utmaningar, närmast seriefavoriten HFK på fredag<< Tillbaka