Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gullringens GoIF
2 - 3
Vimmerby IF C (9-m)
Gullringens GoIF2 - 3Vimmerby IF C (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 03 juni, 19:00
Plats:Gullemon
Tävling:
Matchnummer: 142303034
Samling:18:00
Derbyseger för C mot Gullringen
2019-06-04 08:48

Stort spelövertag och även målschansmässigt men jämnt i målprotokollet, men vi kände oss aldrig hotade i derbyt mot Gullringen.


Seger borta mot Gullringens GoIF med 3-2 efter 2-0 i paus

Vilken gräsmatta, regions bästa finish på Gullemon? Åskan och regnet drog snabbt förbi trakten så det blev derbyspel igårkväll.


Vi trummade på från start och skapade 3-4 lägen redan efter 8-10 minuter, ett noll kom också sedan Blidfors behärskat och hårt skjutit in 0-1 intill stolpen.


Sen dröjde 0-2 målet längen även om vi hade säkert tio lägen, Johanna fri i strafformådet och rullade rutinerat in bollen i nät.


Om vi summerar 1a halvan, stort bollinnehav av VIF som rullade boll inom laget från mv genom alla lagdelar och vi skapade också lägen tack vare snabba löp på kanterna  och centralt. Gullrinngen hade ett skott på mål som Thilda hade bra koll på (som vanligt va det Erika Andersson fd VIF som sköt).


i paus snack om att öka farten ytterligare både med och utan boll, vi fick inte den effekten däremot fortsatte det totala bollinnehavet att ha VIFs prägel. Men vi skapade inte lika många heta lägen men vi spelade fortfarande snyggt och väl ute på planen.


Mitt i allt kontrade Goif och hårdskjutande Erika bombade in 1-2 från långt håll. Lite nervöst, svar nej, vi behöll vårt lugn och lirade på. vi zic-zac-ade oss fram på högersidan där ill slut Nelly springer förbi sin yb och spelar in till Issa som skjuter in 1-3 otagbart för målisen.


Därefter hade vi en kortare period när vi inte hade fullt fokus på vårt agerande på planen vilket medförde mindre bra kvalitet på pass och dribblingar. Under den perioden tryckte Goif nya bollar på djupet och Elin Linder vänderunt och drog sin spelare och sköt högt och hårt över Thilda och in i bortre gaveln, snyggt och bra prestation.


De stora publiken på närmare 90 pers vädrade kamp sista 10 min, men inte då, VIF-tjejerna är för kyliga och bra med bollen så vi återtog bollinnehavet och lirade på som vi är duktiga på. Segern klar och vi hade ännu en ny seger.


Om motståndet, Gullringen har verkligen utvecklats sen de började träna/spela hösten 2017.


Vi själva har ny match redan på torsdag i nästa derby och då mot Rosenfors hemma kl 14 på Arenan.


Lagets känsla efter matchen va att vi gjorde en OK match men att vi kan bättre, vi ledare håller med men vi vill samtldigt nämna att vårt grundspel satt perfekt större delen av matchen. Vårt förbättringsområde ligger på sista tredjedelen när vi ska avsluta anfallen med inspel, skott eller dribbling till friläge. Den detaljen ska vi nöta lite på framöver.


Individuellt är det ingen av de 13 som faller ur ramen, alla höll god klass, en stack ut lite extra och det var Klara Arrbrant som nog gjorde sin bästa insats för året, läser spelet ypperligt och hennes tempoväxllingar in och ut ur duellerna är underbara att se.


laget

Thilda Kennmark

Sara Lind - Klara Arrbrant - Hilda Samuelsson  -Sandra Andersson

Minea Snickars -Svea Backstad (45 min spel) - Molly Gustafsson - Jessie Eriksson

Malin Blidfors - Johanna Hultqvist

inhoppare Nelly Passmark in 22, Alicia Flink in 22


Ledare Burken, Budo och Lasse (se pga åskan och vattenfylld fabrik)


<< Tillbaka