Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hultsfreds FK
2 - 2
Vimmerby IF C (9-m)
Hultsfreds FK2 - 2Vimmerby IF C (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 23 augusti, 18:30
Plats:Knektavallen
Tävling:
Matchnummer: 142303064
Samling:17:30
2-2 mot serieledarna
2019-08-23 22:58
Moa Torstensson gjorde 2 mål och Ellen Gustavsson fick pris som matchens lirare.
VIF dam C spelade på fredagskvällen 2-2 borta mot Hultsfred. Det var en match med två olika ansikten. I 1:a halvlek ägde HFK spelet och hade rättvist ledningen med 2-0. Efter paus var det VIF som dominerade.

VIF dam åkte till Hultsfred för en på förhand tuff match mot serieledarna HFK dam. Mycket riktigt så blev det också en tuff start på matchen. Kanske inte riktigt som vi väntat oss utan genom en otäck smäll på Nelly Passmark som precis när hon spelat iväg bollen fick en tuff tackling och föll och blev liggande i gräset med svåra plågor. Efter omvårdnad av allkunnige Budo kunde vi lyfta upp henne på bår och forsla henne av planen. Ambulans tillkallades och senare på kvällen konstaterades att nyckelbenet var av och nu väntar ett par veckor utan fotboll för Nelly.


Vi blev så klart lite skärrade av detta och hade svårt att ta oss in i matchen. HFK fortsatte sitt fysiska spel och vann oftast bollen på vår planhalva. Följaktligen så dröjer det bara till 13:e minuten när HFK snappar upp en passning i vårt straffområde och stänker in 1-0. Hfk fortsätter att trycka på och tar många avslut, men tack vare ett inspirerat försvars och målvaktspel så dröjer det till 43:e minuten innan HFK rinner igenom vår backlinje och lägger in 2-0.


Paus= återhämtning och taktiksnack.


Vi pratar om att fortsätta spela och våga kliva på lite mer. Detta gör vi briljant direkt från starten i 2:a halvlek. Vi förlägger spelet till offensiv planhalva och känner oss riktigt starka. Våra backar visar sig och flyttar boll precis som vi pratat om. Mittfältet vinner de viktiga kamperna och i 53: minuten sliter sig Moa loss högt upp i planen och skjuter ett bra skott som sitter högt i målet.

JUBEL.

Endast fyra minuter senare kämpar vi till oss en frispark mitt på offensiv planhalva ute till vänster. Moa tar hand om den och skjuter återigen högt 2-2!

ÄNNU MER JUBEL.


Därefter fortsätter vi att trycka på och känner att vi har matchen.


Givetvis sticker HFK upp emellanåt men vårt försvarsspel och Ellens insats är klockrena.

En jämn match där hela laget står för en kanoninsats, men Ellen och Moa sticker ut lite extra. Plus även till debutanterna Emmy Karlsson och Cajsa Wideen som i sinn första seniormatch verkligen kliver in och tar för sig.<< Tillbaka