Fystränare kontrakterad till VIF Dam!
2017-12-11 03:00
Louise Cronwall sköter fysen för VIF Dam 2018
Det är med stor glädje det i förra veckan blev helt klart att ”Fys-Lollo” Cronwall (fd Andersson) kommer tillbaka till VIF och detta fullt ut. Redan idag 11/12 kör Lollo igång sin plan med ett rejält styrkepass och fina intervaller, det ryktas om Kampbacken. Förra säsongen var Lollo med under försäsongen men nu är det en helhetslösning som gäller och detta under hela säsongen. Alla i truppen känner att vi behöver träna mer och hårdare än på länge. VIF måste bli betydligt starkare kommande säsong för att kunna vinna mer närkamper, såklart,  men främst för att kunna träna mer och tuffare och detta utan att dra på sig onödiga skador. Fysiskt är planen givetvis att VIF damtruppen ska vara bättre tränade än på många år. Lollos ansvar sträcker sig över hela damsenior,  vilket innebär 3 lag och över 40 tjejers utveckling. Lollo har till sommaren en examen i idrottsvetenskap med fysisk aktivitet, hälsa och friluftsliv som fokus. Under våren är hon även licensierad PT. Detta gör att Lollo kan bidra med stora kunskaper inom träningslära, anatomi & fysiologi, idrottsnutrition, hälsokommunikation, ledarskap, idrotten i samhället och även inom idrottsmedicin. Det är en kunnig och mycket motiverad fystränare som kommer in i gänget! Så till tjejerna säger vi – ta fram krigarviljan!!Till Lollo säger vi – Stort lycka till!!!
Dam
Bra läge inför nästa sammandrag!
2017-12-09 21:18, Dam

Färjestadens GOIF blev överlägsna vinnare i denna första omgång, de var för dagen för bra för för alla lagen. Ett sammandrag återstår den 20/1 i Färjestaden och först då vet vi vilka lag som går till smålandsfinalen. Både ettan och tvåan ur denna grupp går vidare till DM-finalen.

FGOIF blev fullpoängare i kväll och VIF tvåa med 6p.

Bortsett från första matchen spelade VIF ett bra och aggressivt spel som gav flera fina mål framåt och en fin nolla bakåt. VIF har tack vare 2 säkra vinster mot Högsby och Rödsle spelat till sig goda förutsättningar inför sista omgången.

Avslutning av TjejTruppen med idolen Asllani
2017-12-08 20:39
Ikväll hade 25 av tjejerna i TjejTruppen avslutning tillsammans med ledarna Emma Karlsson och Amanda Sundberg. Det finns väl inget bättre sätt att avsluta ett roligt år på en fredag än med ett disco tillsammans med sin idol, som också är ambassadör för TjejTruppen. Kosovare Asllani var på plats till tjejernas stora lycka och det blev många skratt, kramar, frågor och selfies. Innan discot hann vi också med att dela ut en gratulationspresent för Diamantboll och allsvenskt guld från Vimmerby kommun, en uppskattat T-shirt med en annan välkänd Vimmerby-profil. Dessutom tittade vi på ritningar för Asllani Court och andra intressanta möjligheter för framtiden. En härlig avslutning på ett grymt arbete under 2017 och planerna är redan igång för 2018!

Frågor/kontakt:
david@vimmerbyif.se 070-3190045
Dam DM på lördag, VIF arrangerar i Södra Vi Sporthall
2017-12-07 21:24
Bästa lördagsunderhållningen !!

VIF Dam gillar futsal och ska delta i både DM och några turneringar under december och januari. Ger ett bra avbrott i fotbollen men också moment som vi har nytta av på storplan i div 1,  vi tänker på teknik, snabbhet och spelbegåvning. Truppen får coachen lägga ut under fredagen.

Spelschemat får ni här:

2017-12-09 15:00 Färjestadens GOIF - Vimmerby IF
2017-12-09 15:45 Rödsle BK - Högsby IK
2017-12-09 16:30 Högsby IK - Färjestadens GOIF
2017-12-09 17:15 Vimmerby IF - Rödsle BK
2017-12-09 18:00 Färjestadens GOIF - Rödsle BK
Tack för 2017-nu laddar vi för 2018!
2017-12-07 10:06
Fotbollsåret går mot sitt slut för alla våra ca 500 barn och ungdomar i föreningen. Väldigt mycket positiv träning, aktiviteter och matcher har hunnits med för våra killar och tjejer och nu laddar vi för ett ännu bättre 2018. Föreningen arbetar hela tiden för att ge både ledare och spelare så bra förutsättningar som möjligt till en positiv idrottsmiljö där våra ledord Glädje, Utveckling och Gemenskap får stå i centrum. Vi vill vara en breddförening med plats för alla men även lägga fokus på att utveckla våra spelare så bra som möjligt och se dom springa in i våra respektive representationslag som är bäst i regionen. Så tack till alla ungdomsledare, föräldrar och samarbetspartners som är med och bidrar vecka in och vecka ut!

Vi startar upp 2018 med ungdomsledarträff söndagen den 21/1 kl. 15.00 för att gå igenom viktig information inför säsongen. Välkomna!

Frågor/kontakt:
david@vimmerbyif.se 070-3190045
Ambitiös och träningsvillig målvakt ansluter till VIF Dam
2017-12-06 20:35
ny målvakt klar, välkommen Sófie !

Sofie Johansson 18 år från Gamleby (Tjust IF) men senast i Västervik FF har tränat med VIF Dam sen i oktober och är en synnerligen träningsvillig tjej som vill se hur långt hon kan utvecklas. Hon började stå i mål redan som 6-åring.

I VIF får hon bra träning där mv-tränare Lasse Gustafsson får ytterligare en adept att träna i damtruppen. Konkurrensen blir knallhård där Kicki Rödin och Jennifer Nilsson förra säsongen förde A-laget till div 1 och Tilda Kennmark och Ellen Gustafsson var målvakter i U och även i B.

Trots sin ringa ålder har Sofie flera års spel inom seniorfotbollen. Vi hälsar henne välkommen till klubben som vill vara ett föredöme inom damfotbollen i regionen.

Sofie blir det 3e nyförvärvet då Malin Engström och Malin Blidfors skrev på redan i oktober.

Dam , 10/12 17:23
Fotboll för alla, 06/12 20:06