Revansch för U21 mot IFK Oskarshamn
2016-08-30 08:52
Under vårsäsongen mötte Vimmerby IFs U21-lag IFK Oskarshamn hemma och började den matchen strålande och ledde med 3-1 i halvlek vilket verkligen var i underkant. Efter en ovanlig halvtidspaus så hade laget tappat både fokus och inställning och utan det förlorar man matcher vilket vi till slut också gjorde. Därför var det ett revanschsuget gäng som åkte till Oskarshamn igår. Ett stabilt försvarsspel och några fina anfall, där minst två ledde till felaktigt bortdömda mål, så stod det 0-0 i halvtid. Efter en tilltrasslad hörna kom i början av andra ett ledningsmål för hemmalaget vilket kändes både snopet och orättvist. Men killarna fortsatte trampa på, anförda av Markus Ahl från A-laget som är en fantastisk förebild för våra unga killar med sin kompromisslösa spelstil och inställning och lyckades tillsammans vända matchen till seger med 1-2. En riktigt fin laginsats där samtliga i truppen gjorde fina insatser.

Gårdagens trupp:

33. Gustaf Johansson (MV)
2. Isak Granström
3. Abdifatah Salah Hassan
6. Markus Ahl
7. Jacob Johansson (K)
8. Ludvig Lundqvist
9. Abdul Mojeb Abdul Majed
10. Karl-Viktor Söderquist
11. Hugo Ekström
14. Ilia Kamal Hanno
16. Oskar Bergman
4. Simon Karlsson
15. Filip Einarsson
22. Marcus Johansson
Dam
Dam B tog stabil seger!
2016-08-28 20:17, Dam
Borta mot IFK Västervik vann B med 4-3 efter paussiffrorna 3-1. Målskyttar för VIF Alice Fröjd 2 ,Mia Anspach och Greta Koponen var sitt. Segern var såååå mycket mer stabil än siffrorna visar, trot eller ej!
Nostalgimatchen mellan VIF och HFKs P66
2016-08-28 20:05
Goa Gubbar

Resultatet var ganska oviktigt, att bygga kamratskapet från förr var viktigare, men när väl domaren blåste till spel så kom tävlingsinstinkten krypande i nästan alla spelare. Viljan överskred mångas konditionsnivå men den kommer man långt med.

Urkul hade alla, även om det troligen finns några med stora smärtor av träningsvärk både idag och imorgon. Kamratmåltid efter matchen där det drogs många skrönor från förr och det blir ju några år och bataljer som passerats sen man lirade pojklagsfotboll mot varandra för 30-35 år sen.

Kul initiativ av Spätta och Hajen, fler får gärna kopiera idén och dra ihop sina gamla pojk och flicklag för dylika träffar.

VIF U2 går från klarhet till klarhet
2016-08-28 19:46

Våren var inskolning, nu bär träningen och matchandet frukt, idag ny poäng mot Horn Hycklinge B där killarna hämtade upp två underlägen till 2-2, målen av:

- Rubollah Gorbani frispark i krysset till 1-1

- Javad Karimi friläge där han rundar målvakten till 2-2

Verkligen kul att följa detta lag, mycket energi och mycket hjärta, nu i höst börjar pusselbitarna falla på plats och man har ett bra positionsspel och både defensiv och offensiv är synkade. Grattis till poängen killar !

Dam B vann borta
2016-08-28 19:44

IFK Västervik 3

Vimmerby IF 4

VIF tog ett bastant grepp i matchinledningen och hade 0-3 efter en dryg kvart, då laget presterade drömfotblll. Blev onödigt jämnt i 2a då det mer kampspel och ett IFK som får full utdelning på sina lägen, men ändå ganska klara 3p till VIF, referat kommer under kvällen.

Fotboll för alla, 30/08 22:46
P05, 29/08 08:44