VIF Dam hade segerbankett i Skobes-lokalen
2017-10-17 22:57
Är det tårtan som Koponen, Danne och Jörgen trånar efter, ryktet säger att Koppen fick med sig stora mängder tårta hem :-)

Tre-rätters-meny där Sara Lind fått ihop en god förrätt med Toast Skagen och Charlotte Thorstensson en huvudrätt med kyckling och potatisgratäng och sallad. Efterrätten var ståtlig där vår egen super-konditor komponerat en marsipantäckt tårta med tabellraden med en topp med en stor 1a på som symbolisera både seriesegern som etta i serien och avancemanget till div 1.


Tack alla som bidragit till banketten och även till att vi haft en lyckad säsong det gäller både damutskott, tränare/ledare och spelare.


Vi hade skön atmosfär under middagen, mindre tacktal förekom och framförallt lite prisutdelningar samt lite andra tokiga upptåg, när de drygt 40-talet spelarna drog hemåt satte sig ledarna ner för att samtala och planera inför den säsong som kommer. I och för sig är U-truppen redan igång med träningen, de ville inte ha nån vila så de kör på under torsdagskvällarna i Bollhallen.  Blir en provmatch den 29e oktober där vi bjuder in lite spelare vi haft koll på under året. Veckan därpå kör vi med två möjliga pass/vecka. Blir futsal fram till jul/nyår, därefter har vi annat fokus.


Mer info om damfotbollen kommer på hemsidan och/eller facebook

Årsfesten
2017-10-17 22:44

ÅRSFEST!


Klart med datum och plats!


Mässhallarna lördagen den 18 november kl. 18.30.

Anmälan sker genom betalning 150:-/person till bg 627-3759 eller swish till

nummer 123 413 36 25.

Ange "Årsfest",  namn och ev matallergi.


 Mer info kommer, vi kan utlova skön atmosfär, god mat och underhållning!


Har ni andra frågor om årsfesten, maila oss på info@vimmerbyif.se.


Anmäl er senast 13 november. 


Välkomna!


Styrelsen Vimmerby IF
Lördag em=Oroliga timmar på Skobes Arena
2017-10-17 20:10
Niklas in i startelvan ?
Imorgon lördag kl 14 är avsparken för VIF-killarnas sista seriematch för året. Ni vet säkert förutsättningarna

- VIF måste vinna mot Prespa Birlik som inte har något att spela för deras chans till serieseger försvann för några omgångar sen

- Nybro får bara ta en pinne mot Asarum

- Kvarnby måste få stryk mot IFK Hässleholm


Inga stora möjligheter, men under har hänt förr inom idrottsvärlden, så det är bara att gå ALL IN i matchen och göra sitt bästa. Resten kan vi inte påverka.


Förhoppningsvis kan vi ha koll på de två andra avgörande matcherna för att ge publiken en gastkramande matchbild.


VIF har redan börjat rusta inför 2018 oavsett vilken division det ska bli, flera av de rutinerade grabbarna har kontrakt även över 2018. Många av våra unga killar i Juniorlaget (födda 1999) har fått ett proffskontrakt, även unge framfusige Joakim Storm (född 2001) har fått och skrivit på ett kontrakt. I dagarna har även Niklas Gunnarsson och Abdulrahman Kharma förlängt sina kontrakt, fler kommer ......


Åter till morgondagens match, Rikard Turesson är varningsavstängd efter sitt sena gula kort på stopptid i förra omgången. Kanske får vi se Niklas Gunnarsson på topp i hans ställe?  Vår tränare David Lindgren har säkert sin matchplan och sin startelva klar men den har han inte delgett media ännu.


Får vi in matchens första mål i morgon, tror jag allt kan hända, vi måste hitta positiv energi i allt det vi gör på planen.Till sist, Prespa Birlik kommer spela i sorgband eftersom deras förre tränare (2016) Sergej Prigoda tragiskt avled i sitt hem häromdagen.  Han blev bara 59 år gammal, han värvades från Torpedo Moskva till Östers IF 1989 och påbörjade några år senare sin tränarkarriär. Han var ju även en vända i Västerviks FF som spelande tränare, han tränade lag både på elitnivå som breddnivå, även lag i vår serie. Många är de tillfällen som jag träffat Sigge, han va en genomtrevlig, sympatisk och social person. Han har haft sina motgångar i livet men alltid rest sig och kommit tillbaka. Sista gången jag hade ett längre samtal med Sigge var när han tagit över Prespa Birlik i Malmö och jag var där och jobbade, då hade vi ett längre samtal och snackade gamla minnen från matcher där vi båda varit med antingen som spelare eller tränare. Vila i Frid Sigge.     // Budo Ericsson ordförande VIF

FFA avslutade tävlingssäsongen på Kopparvallen i Åtvidaberg
2017-10-15 20:04
VIF erövrade allt och alla på Kopparvallen, till och med poliserna charmades av våra FFA-spelare
VIFs Fotboll För Alla-lag är ett gäng som tränar och spelar fotboll hela året runt. Idag avslutade man som sista VIF-lag utesäsongen på klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg. 

Sjukdomar och skador gjorde truppen lite tunn, men vi klarade ända att lira runt i både div 1 där 7-manna är spelmodellen plus 5-manna i div 3. Flera fick dubbelspela, men det gillade alla. I div 1 gick det lite tungt med tanke på många borta, men vi försvarade oss riktigt bra och försökte lira bra framåt men räckte inte till där. I div 3 gick vi som tåget och va obesegrade hela dagen, detta innebar stor glädje där vi ta emot pokalen som slutsegrare i 2017 års seriespel. Pokalen och medaljer till alla lag delades ut i pausen till superettan-matchen ÅFF-GAIS, sjukt kul att få extra uppmärksamhet och stora applåder, här är några bilder från dagen, fler kommer på lagsidan under kvällen. 
VIFs åtta år långa svit i div 2 är bruten
2017-10-14 18:40
bild från Vimmerby Tidning
Dagens resultat i serien gick inte VIFs väg då både Kvarnby och Nybro vann vilket innebar att resultatet mot Prespa Birlik blev betydelselöst. VIF gjorde annars en pigg inledning av matchen och i flera avseenden gjorde VIF en hyfsat bra match. Dock kom 0-1 på deras första chans en otagbar frispark i krysset, ska väl i sammanhanget sägas att VIF under hela säsongen dragit på sig lite väl många frisparkar i närheten av straffområdet vilket straffat sig. 0-2 på en kraftfull omställning strax före pausvilan. I 2a en straff som de satte dunderhårt mitt i mål. 

VIF gjorde sen en uppryckning och forcerade framåt vilket gav ett snyggt mål av Oskar Stejdahl som sträckte vristen på ett snett-inåt-bakåt pass av Macke Ahl som i sin frispelades av Mohammad Jafr. Med 10 min kvar fick VIF en straff som kunde ge VIF visst hopp, men den räddade Prespa-målisen. 

16-årige Joakim Storm fick sina första minuter i a-lagströjan och på dessa minuter visade han sig behärska bra, fina löpningar och inne i avslut 2 gånger. Framtiden finns i VIF. 

Nu får laget och spelare/ledare slicka såren och se framtiden an med positiv inställning. Rent fotbollsmässigt kan det vara bra att börja om på ny kula utan extra krav på sig. Rent publikt är det också en vinst, vi får möta lag som vi känner mer och några med lokalkaraktär om Högsby och Västervik klarar sig i kvalet till 3an. 
Fotbollsutskottet har redan börjat 2018 års lagbygge, flera spelare är kontrakterade och arbetet fortsätter. 
Daniel Ohlsson lämnar VIF!
2017-10-11 19:34

"Danne" lämnar VIF efter 2 säsonger!

 Och som han lämnar, som GULDTRÄNARE! Snacka om att lämna med flaggan i topp!!


- Det är ett beslut som vuxit fram senaste tiden, jättetråkigt nu när vi vann serien och ska spela ettan nästa år, men jag känner mig färdig med detta uppdraget och är sugen på nya utmaningar. Sedan har jag inte tiden som krävs att träna laget i ettan, det kommer krävas betydligt mer på den höga nivån. Men jag önskar laget, föreningen ett stort lycka till!!!


Vi i VIF säger stort tack till dig Daniel för all tid och energi du lagt på vår förening och våra tjejer samt  önskar dig lycka till i din framtida tränarkarriär!

Nyheter från våra lag
Fotboll för alla, 15/10 21:18 
Fotboll för alla, 15/10 20:51 
Dam , 11/10 20:42 
P10, 05/10 09:07