Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Vimmerby Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkomna till Vimmerby IF
Året 2020 börjar gå mot sitt slut. Ett år som varit fullt av utmaningar för oss som förening och för hela landet på en rad olika sätt. Alla har påverkats och vi försöker alla bidra till att hålla ut och hålla avstånd. Som förening har ledningen tidigt arbetat utifrån nya förutsättningar, med målet klart framför sig att oavsett hur mycket intäkter vi tappar så ska det inte få påverka våra ca 650 aktiva spelare och ledare mer negativt än nödvändigt. 

Under hela 2020 har vi hållit igång verksamheten, och framförallt ungdomsledarna har gjort vad de har kunnat för att stimulera barnen när matcherna blev en onödig risk för smittspridning. De senaste veckorna har smittan kommit närmare och påverkat både våra skolor och en del av våra träningsgrupper. Det ledde oss till att tyvärr avsluta verksamheten under lågsäsong en månad tidigare än normalt med förhoppningen att det kanske underlättar för lokal skola och sjukvård. Rätt eller fel vet vi inte och helt säkert ingen annan heller.

Vi hoppas att det i kombination med jullovet bidrar till att vi åter står rustade att erbjuda alla en aktiv och meningsfull fritid på ett tryggt sätt igen efter ledigheten. Vi avslutar också året med att få ett besked om kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Framförallt ersätter det delar av intäkterna som gick förlorade när Bullerby Cup fick ställas in. En stor apparat som möjliggörs genom ca 650 ideella krafter och som i vanliga fall bjuder in ca 7000 personer till Vimmerby för en fotbollsfest som gynnar hela kommunen. 

Året har varit fullt av tuffa men nödvändiga beslut där vi skurit ner på alla kostnader vi har kunnat men ändå försökt upprätthålla vår verksamhet så bra som möjligt. Vi har korttids-permitterat, lagt varsel på personal som gör allt de kan för bidra till bra verksamhet för våra ledare och barn, sagt upp abonnemang, sagt upp vår hyrda föreningslokal och tillfälligt avbrutit våra amorteringar på föreningens bollhall. Allt arbete som har lagts ner har bidragit till ökad kunskap, medvetenhet och ideellt engagemang som kommer att vara av värde även i framtiden.

Stödet ger oss nu en första pust av medvind. Samma vecka fick vi fakturor på delar av planhyror 2020 på en kvarts miljon som en påminnelse om att även om intäkterna försvunnit så finns kostnaderna kvar. Vi vet att vi har mycket jobb och utmaningar kvar, ett jobb som måste göras av engagerade medlemmar och samarbetspartners för att åter kunna lägga kraften på att inte bara överleva utan att fortsätta utvecklas vidare för de som vi finns till för. För målet är att fortsätta kunna vara en inkluderande och stark förening för alla, med fortsatt många mervärden i form av eftermiddagsverksamhet, lovaktiviteter, extraträning och sociala engagemang.

Vi vill rikta ett stort TACK till alla som på olika sätt stöttat oss under året, vi kommer alla behöva fortsätta hålla ut och hålla avstånd men om vi gör det tillsammans så ser framtiden förhoppningsvis ljusare ut inom kort.
Årets spelare 2020
2020-11-27 09:55

Alltid roligt med spelare som gör hela fotbollsresan i Vimmerby IF, från knattefotboll till seniorfotboll. Två egna produkter som i år styrt sina lag centralt i banan och med öga för det defensiva spelet. Stort grattis till er båda och lycka till 2021!


Greta Koponen med motiveringen:

 

Årets spelare har klarat steget från juniorspelare till seniorspelare galant. Trots sin ungdom är hon redan en etablerad VIF-tjej med rutin från både div 1 och div 2. Hon är mycket träningsvillig och ger ALLTID minst 100%. Har en vinnarskalle som få och ställer höga krav både på sig själv och sina lagkamrater. 

Vi, och vi tror även hon själv, är glada att hon stannat I VIF, där hon de senaste säsongerna utvecklats till en mycket brytningssäker, spelande och självklar spelare i centrallinjen.


Jacob Johansson med motiveringen:


En spelare som precis som årets junior tog steget upp till seniorfotbollen i tidig ålder. Har sen där visat prov på tålamod och otrolig inställning inför varje träning, själv eller med laget. Med sin fysik har han senaste säsonger tagit ett kliv ner från centralt mittfält till att växa ut och bli en fullfjädrad mittback. Under 2020 har han nog inte satt en fot fel under säsongen och utvecklad varje del av sitt spel och vuxit fram till en given spelare i laget. Ett bevis på att vilja och träning ger resultat och en spelare som kommer att kunna fortsätta växa och utvecklas ytterligare.


Årets Juniorer 2020
2020-11-25 08:44

Fotbollssäsongen 2020 är slut och efter denna säsong är nog alla sugna på 2021. Årsfest och liknande tillställningar är inställda och idag presenterar vi pristagarna av "Årets junior 2020". Två otroligt duktiga och ambitiösa spelare som tar stort ansvar för sin egen utveckling. Det är också två spelare med rätt inställning till lagidrott och fokus på rätt saker. Två förebilder för kommande pristagare som ska bli kul att följa under 2021.


På fredag meddelar vi pristagarna till "Årets spelare 2020".


Andrea Lundgren med motiveringen:

År efter år har denna spelare alltid haft mycket hög träningsnärvaro. Dessutom alltid fokuserad och gör sitt bästa på varje pass. Detta är mycket goda förutsättningar för att utvecklas vilket hon verkligen gör. Årets junior har stadigt tagit stora kliv i sin spelarutveckling och under säsongen 2020 verkligen växlat ut. Hon har varit med i samtliga A-lagsmatcher i år och etablerat sig i seniorfotbollen. Hon har spelat på olika positioner vilket är ett bra betyg på hennes allsidighet, lagmoral och hennes mycket goda fotbollskunnande. En glad och mycket positiv tjej som med tro på sig själv kommer att fortsätta utvecklas under 2021!


Alex Karlsson med motiveringen:

En spelare som verkligen älskar att leka, träna och spela fotboll. Det har gett honom en fantastisk teknik och en vänsterfot som bara kommer att bli bättre. Har under säsongen tagit steg efter steg för att gå från lovande junior till etablerad seniorspelare. Har i år gjort debut i seriesammanhang och kommer att bli spännande att följa under 2021. Bara 17 år gammal har han alla förutsättningar att bli en viktig tillgång i laget redan nästa säsong. En viktig egenskap som ung är att ha tålamod och en vilja att fortsätta lära och utvecklas vilket han gör i stort sett varje dag i veckan.

Två VIFare har fått svensk idrotts högsta utmärkelse
2020-11-24 23:13
Budo o Weine glada och stolta över utnämningen
Weine och Budo kan vara stolta, de är nu i en unik grupp svenska ideella föreningsmänniskor som fått Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse.
Matchtröjan kommer snart till butik!
2020-11-23 11:21
En variant med Asllani på ryggen i moderklubbens tröja.

Vi sålde snabbt slut på de 100 tröjor som vår huvudsponsor Åbro sponsrat med. De är på väg in butik och kommer förhoppningsvis kunna hämtas under nästa vecka. Åbro har nu skänkt ytterligare tröjor som kan beställas med eller utan eget namn/nummer på ryggen. Väldigt prispressad och uppskattad julklapp!


Tröjorna är en kopia av Vimmerby IF:s matchställ och man kan beställa den med eller utan nummer/namn på ryggen. En perfekt julklapp att ha på träning, gympa eller som supporter vid sidan av matchen. 


Pris: 250 kr (utan tryck på ryggen). Vill man lägga till namn och nummer på ryggen tillkommer en kostnad på 120 kr, totalt pris då 370 kr.


Storlekar: 110-120, 130-140, 150-160, XS, S, M, L, XL och XXL. Vill man prova ut storlek kan man passa på att besöka Intersport där det i veckan är 25% på allt övrigt sortiment! 


Förbeställ: Ange antal tröjor, storlek och om du önskar nummer/namn på ryggen så ange det. Betalning görs vid leverans.


Provar du ut i butik kan du beställa direkt av vår samarbetspartner Intersport på plats, annars maila din beställning till: magnus.ottosson@vimmerbyif.se 

2020-11-21 12:23

Året har inneburit svårigheter för våra aktiva lag att tjäna ihop pengar till sina lagkassor som ska kunna användas till lagaktiviteter och cupspel. Därför går vi nu ut med en kampanj där varje lag säljer till sin egen lagkassa och Barn- och ungdomsverksamheten. 


Vi ändrar nu förutsättningarna och 100% av alla intäkter från lagens försäljningar kommer att gå till den egna lagkassan.


Vi vet att strumpor, funktionskläder osv går åt och nu finns det dessutom ett stort utbud av miljövänliga rengöringsprodukter att beställa hem. 


Gå enkelt in på båda länkarna och välj det lag som du vill stötta, är du inte kopplad till något ungdomslag eller vill stötta hela verksamheten så väljer du Barn & Ungdom. Sen är det bara att enkelt gå in och lägga dina beställningar för hemleverans.


Kläder/hemtextilier: http://partner.ravelli.se/se/landing/vimmerby-if 

Miljövänliga rengöringsprodukter: http://partner.ravelli.se/se/landing/miljo/vimmerby-if 


Förutom att varje köp bidrar direkt till lagkassan så kommer också det lag som säljer mest, kopplat till antal spelare i truppen, att belönas med ett extra pris- en lagaktivitet som betalas av föreningen!


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Dam , 20/11 17:00 
Fotboll för alla, 10/11 17:18 
Dam , 09/11 17:15 
Dam , 08/11 11:43