Välkommen till Vimmerby IF - Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll 2015

Dam C avslutade strålande och spelade 2-2 borta mot Tjust
2016-09-26 22:43

En riktigt bra avslutning av säsongen 2016, spelmässigt en alltigenom 100%ig insats av alla 14 tjejerna i laget, otroligt kul som ledare att se denna utveckling på såväl individuell som kollektiv nivå. Ledning med 0-1 i paus men Tjust vände tillbaka till 2-1 ledning som VIF rättvist kvitterade genom ett långskott.

Ledare Budo, Lind och Håkan bockar och bugar för dagens match och för säsongens starka insats. TACK !

Referat kommer under natten.

Derbyvinst och serieseger för U21
2016-09-26 21:31
Ikväll spelades sista matchen för Vimmerby IFs U21-lag. Inför sista matchen var seriesegern klar sedan länge och det var skönt avsluta med en seger mot Storebro IF efter fint spel i framför allt andra halvlek. Grabbarna har gjort fyra mål i snitt varje match men vi har mycket vi kan och vill utveckla så efter dagens seger blickar vi genast framåt mot nästa säsong då vi ska vara ännu bättre. Det finns många killar som tagit kliv i sin utveckling och många har närmat sig A-laget under säsongen. Det arbetet kommer nu fortsätta under höst och vinter och det är killarnas egen inställning och vilja som kommer avgöra hur långt de kommer nå, föreningen kommer göra allt vi kan för att skapa så bra träningsmöjligheter som möjligt och framtiden ser spännande ut.

Kvällens matchtrupp:

• 1. Nic Rydholm (MV)
  • 2. Simon Larsson
  • 3. Abdifatah Salah Hassan
  • 4. Simon Karlsson
  • 5. Jaafar Mohammed Mustafa
  • 7. Jacob Johansson (K)
  • 8. Ludvig Lundqvist
  • 9. Ali Mohammed Mustafa
  • 10. Abdul Mojeb Abdul Majed
  • 12. Ilia Kamal Hanno
  • 14. Allan Zizinga
  • 15. Oskar Bergman
  • 16. Jakob Karlsson
  • 22. Marcus Johansson
Dam
2-2 i B-lagets derby!
2016-09-25 19:09, Dam

Bom, bang, poff, och smash. Vilken start på derbyt, det blev mål hela tiden!!!

1-2 efter minde än 10 minuter och 2-2 efter drygt 20, sedan var det slut på mål men inte på målchanser. Sett till spelet på planen var det helt två jämna lag som spelade, men i de båda boxarna var FBSK bättre.

Turneringen i Para Fotboll blev succé för arrangörsklubben
2016-09-24 21:48
VIFs deltagande lag i div 4/5 i hemmaturneringen i parafotboll.

VIFs FFA börjar att få rutin på att lira turneringar, det har man gjort bra i snart 7 år och man har en extra växel att ta fram när motståndarna knäar och börjar bli trötta. Glädjen att få lira matcher övervinner all trötthet och ömhet i muskler och ben. Sen är många i laget ruggigt vältränade och dessutom envisa när det behövs springa några extra ruscher för att hinna med i spelet.

Lördagens turnering på hemmaplan på Mötesplats Ceos blev en dag med solsken, goa ungdomar, stor fotbollsglädje och en härlig fotbollsmanifestation. De tio deltagande lagen med någon form av funktionsnedsättning njöt av dagen i Vby.

Många jämna matcher och alla var slutligen nöjda när de trötta efter 3 el 4 matcher fick guldmedaljer och diplom av turneringsledningen. Mest njöt hemmaklubbens tre Fotboll För Alla-lag, trots tufft motstånd så blev det dundersuccé där laget i div 2/3 blev etta på bättre målskillnad än Hargs BK (Nyköping) i div 4/5 var det VIF-lagen som hamnade på plats 1 och 2 där var Vetlanda och Eksjö de största utmanarna. Total förbrödring vid den gemensamma middagen efteråt, alla lag kände sig som vinnare och har bra minnen med sig hem från Vimmerby.

Man får verkligen gåshud att få se dessa ungdomar lira fotboll, så äkta och så dedikerade till fotbollen att man ryser av välbehag. Dessutom ska man tillägga att alla lagen är sportsliga och uppträder med stor Fair Play-andra.

Mer bilder kommer på lagsidan under kvällen.

Fy fasen va go poäng efter 48 min med en gubbe kort
2016-09-24 21:28
Lycklig inhoppare i Jimmy Svensson, foto från Dagens Vimmerby

VIF dominerade spelet och målchanserna, efter första 45 min stod det ändå 0-2 på tavlan efter först en kontring som avslutas med ett distansskott, sen ett friläge där Nic får syna det röda, Smedby gör 0-2 på straffen. Uppförsbacke trots 6-1 i målchanser i hemmafavör. Smedby hade några kvalitetsspelare men VIF var ändå det bättre laget både första 45 och sista 45 min.

I 2a ser man inte alls att VIF är en man kort efter Nics röda. VIF för spelet och efter några spelarbyten blir det mer energi i VIF-spelet, Jimmy Svenssons inhopp efter ca 60 blev mer än lyckat eller vad säger man när man gång på river upp hål i Smedbyförsvaret och dessutom gör både reducering och kvittering inom 15 min? Jo matchjuryn valde självklart Jimmy till matchens lirare och får en Shalom-pizza som pris, fanns andra som bör nämnas och det är Karlo, Ola och Ted, ja alla gör en heroisk insats och det var inte långt borta en 3poängare men en man mindre, gött pöjkar!

Kul för unge Adrian Bergström som fick äntra Skobes Arena i ett konstigt skede av matchen och höll nollan i 2a, straffen efter 43 var inget att göra nåt åt.

I nästa omgång väntar serieledarna Am Syrianska, lördag 1 okt kl 16.

Dam , 25/09 19:09
Fotboll för alla, 24/09 23:40