Damerna i hemmapremiär på lördag

Dam
Damerna har hemmapremiär på lördag!!
2018-04-19 21:28, Dam
På lördag gör damerna hemmapremiär,  14:00 är de avspark och för motståndet står Mariestads BOIS, även de nykomlingar i div 1. Mariestad vann sin premiärmatch mot Eksjö efter 2 sena mål i andra halvlek. VIF förlorade sin match mot en av seriefavoriterna IFK Norrköping med 3-1 efter att 3:an kom i 90+. Efter en mycket bra träningsvecka är VIF mycket sugna på en seger och vet att det krävs en 100% insats för att lyckas. Vi utlovar en kanonmatch med ett heltaggat VIF.
Landslagets Fotbollsskola 2018
2018-04-19 15:35
Yngsta gänget 2017

Fyra dagar med Landslagets Fotbollsskola i Vimmerby IFs regi i samarbete med ICA Kvantum och Audio Video i Vimmerby. Vecka 25, måndag till torsdag mellan 10.00-14.00 för barn födda 2004-2011. Ledare kommer vara förebilder från vår seniorverksamhet och äldsta juniorlag. Träning på förmiddagen, mellanmål och mycket spel på eftermiddagen.

Vi kommer i år att visa Sveriges premiärmatch på måndagen 14.00 mot Sydkorea på storbild för alla som vill och bjuda på glass och frukt och få en fotbollsfreestyler på populärt besök under veckan.

Priset är 250 kr och sista anmälningsdag är den 25/5.

Sista anmälningsdag: 25 maj. Vid efteranmälan efter 25 maj ökar anmälningsavgiften till 400 kr och vi kan inte garantera att vi hinner få hem paketen från Intersport (t-shirt, fotboll, vattenflaska) till den 18 juni.

Länk anmälan:

Frågor/kontakt:

david@vimmerbyif.se 070-3190045

Dam C gjorde ett rappt intryck ikväll
2018-04-18 23:26

Tränare och ledare var mäkta imponerade av första halvleks insats, bra rull på passningarna och göra avslut från "rätta läget", sen krokande vi en aning efter paussidan. I första halvlek var vi betydligt vassare framåt:

Wilma, genombrott och bra skott x 3

Molly, sprang sig ren flera gånger i 1a och avslutade bra men dessvärre tröt orken i 2a

Lollo, innermittfältare som tog offensiva utflykter och hon får snart flyt med målskyttet.  Bla att fortsätta att lossa bössan/skottfoten.

Julia H, fri med målvakten som kom ut och räddade men sen fick Julia lukt på bollen igen men missade chansen till mål.

1-0 i paus, men vi var med i matchen. 2a begav sig mot lägre kvalitativa anfall av både VIF o KBK men det som gick igenom tog målvakterna hand om.

VIF-laget fick bra en bra genomkörare inför seriepremiären och kan nu hantera trötthet, långa löpningar osv

laget

mv Thilda heltfri idag

backar Jossan - Elin - Friberg - Lind

mf Thea- LOllo - Wilma - Nypa

forw Molly - Tilda J

avbytare

Elle W Eriksson speltid 45 min

Jessie speltid 60 min

Julia   speltid 55 min

Dam
Referat: IFK Norrköping FK - Vimmerby IF
Stryk i premiären för Dam A!
2018-04-16 16:25, Dam

- men vi hade dem på gaffeln tyckte tränare Håkan Ericsson

VIF spelade bra men blev straffade av några få misstag, annars kunde laget mäta sig med IFK som är en favoriterna till seriesegern.

2-1 på en straff efter att laget inte fått bort bollen

3-1 på stopptid när laget jagade en kvittering

Dagens snyggaste mål va VIFs kvittering till 1-1 där Natta Johansson drog ett skott på halvvolley i bortre burgaveln.

Mycket va trots förlusten positivt, i paus kom Alicia Strand in och tog tag i taktpinnen på mitten och fick också pris som bästa bortaspelare. VIF-tränaren ville också ge hela laget beröm för sin insats, - detta visar att vi kan hota alla lag i serien avslutade han.

Ibra sköt in en poäng till VIF på stopptid
2018-04-14 16:51

VIF gjorde an allt annat än en bra match idag, såg håglöst och idéfattigt ut. Såg länge ut som IK Tors mål i 53e minuten skulle bli matchen enda mål. Men tji fick de som gick hem innan slutsignalen ljöd, Mohammed Shafa Ibrahims sista skott i absolut sista sekunden hittade in i nät och kvitteringen var ett faktum.

Skönt att visa energi till att forcera sista minuterna, poängen var viktigt för att bygga vidare för laget.

Nästa vecka bortamatch i Östergötland mot Torstorps IF.

Plus till Ted Åström Åberg som med resolut försvarsspel förhindrade iK Tord från att göra fler mål.