VIF fick del av Svenska Spels "Gräsrotsfond"
2017-11-16 23:38

Inte nog med att Sparbanksstiftelsens 10 000 kr ramlande in till VIF ikväll. Svenska Spels drive "Gräsroten" där deras kunder/tippare haft möjlighet att rösta på just sin favoritklubb gav klirr till VIF-kassan.

Det gav VIF totalt 16 133 kronor.

Ni VIFare som har tipskort glöm inte att registrera VIF som ditt favoritlag som sen får ta del av pengar från Gräsroten, pengen kommer oavkortat gå till insatser inom ungdomsidrotten som har som mål att fler ska börja spela fotboll, vi vill nå alla och alla ska nån gång ha provat på att lira fotboll, där ligger en utmaning som vi vill ta vara på.

Greta och VIF fick stipendie av Sparbanksstiftelsen
2017-11-16 23:05
några bilder från kvällen i Mässhallarna, en nöjd Greta och en nöjd ordförande

Idag var det stor gala på Mässhallarna, drygt 280 kunder och partners till Vimmerby Sparbank fanns där för det 12e kundeventet banken anordnat. Alltid med bra föreläsare, denna gång Peter Göransson (turistchef) och Tareq Taylor (Tv-kock), pricken över i:et är avslutningen när talangfulla unga idrottare och andra kulturengagerade ungdomar får stipendier på 10 000 kr vardera. De som tillhör en förening får deras klubb även de samma peng.

Greta Koponen (född 1992) som i år slog sig in i A-laget i Vimmerby IF och även fått dra på sig Smålandslagströjan var en av sju stipendiater. Greta som är ambitiös värre siktar på fotbollsgymnasium med start nästa höst. Målet stannar inte där, utan siktet är inställt på utlandsspel, helst i PSG, sa hon på galan i kväll.

Vi gratulerar Greta som får bli en förebild för andra barn - och ungdomar som vill utöva sin idrott, tränar man och ligger i kommer utdelningen med någon form av framgång och lycka. Men notera den kan komma senare under karriären också, den största talangen är att träna och älska att idrotta. Så alla ni ungdomar som gillar sport, utöva många idrotter och välj inte för tidigt, utan gör det du vill och ofta så får du en allsidig träning som ger dig goda förutsättningar att få ett livslångt intresse för idrott och ett sunt liv. Dessutom har du fruktansvärt roligt på vägen och det tillsammans med lagkamrater och ledare. Gruppdynamiken i lagsport är enorm och kan försätta berg och övervinna det mesta.

Äntligen FUTSAL!
2017-11-15 19:52

Den 9/12 arrangerar Vimmerby IF DM-gruppspel i Södra Vi Idrottshall. Kl 15,00 drar det igång,

DM- Senior spelas i år i två olika grupper i Småland, där man möts i två sammandrag per grupp och där de två bästa lagen ur Västra och Östra går vidare till smålandsfinal senare i jan/feb. I år går man inte vidare i kamp om SM-pokalen, ska man slåss om Sm-titel måste man från och med i år spela seriespel.

- Vi tycker futsal är skitkul, utvecklar tekniken, snabbheten och spelförståelsen, men spela serie blir för mycket , säger VIF Dams Futsal ansvarige Håkan Ericsson. Men lite cuper och DM ska vi köra med våra olika lag säger han vidare.

DM-upplägget:

Västra gruppen

Sammandrag i Vrigstad 9/12 (Vrigstads IF arr) och i Gränna 21/1 (Egnahems BK arr). Bankeryd, Hultsjö, Egnahem, Vrigstad

Östra-gruppen

Sammandrag i Södra Vi 9/12 15,00 -20,00(Vimmerby IF arr) och Färjestaden 20/1  15,00 - 20,00 (Färjestadens GoIF arr).

VIF, Högsby IK, Färjestaden, Rödsle BK.

SM-kval F17. F01.  4 lag anmälda i Småland och två av följande lag är med om slåss om de två platserna i regiongruppspelet . VIF, Habo IF, Gnosjö IF , IFK Värnamo. Speldatum är ej spikat. Innan nyår troligen.

Junior DM är tyvärr inställt i år igen, för vilket år i ordningen vet vi inte riktigt. Tråkigt.

Mer FUTSAL: Vidare är det tänkt att VIF sak  deltaga i Rödsle Dam Cup, Vimmerby Futsalcup samt förhoppningsvis någon mer, bara det passar in i kalendern.

Stötta VIF på ett enkelt sätt
2017-11-13 09:46

Aftonbladet kör en drive just nu, de dubblar pengen till klubben, häng gärna på. Vi i styrelsen har redan hängt på, ju fler vi blir ju fler pengar.

- Nu har jag några till i styrelsen stöttat VIF med 100 kr/vardera, gör du det också så får klubben dubbelt av vad vi supporters skänker. Lätt sätt att visa sitt stöd, klubben jobbar hårt med sina värdegrunder och är ett föredöme vad gäller socialt ansvarstagande. VIF gör skillnad och är unika inom svensk fotboll. Heja VIF

Extra FotbollsAkademi tisdag 7/11
2017-11-06 08:52

Vår samarbetspartner ICA kommer och filmar en reklamfilm om vår FotbollsAkademi efter skolan. Därför kör vi en extra gång efter höstlovet och hoppas att många kan komma! Vi kommer…

Ha läxhjälp

Äta nyttigt & gott mellanmål

Spela FIFA 18, biljard, air-hockey & pingis

Spela fotboll med Champions League & matcher

Ta med kompisarna så visar vi ICA-Stig hur vi spenderar eftermiddagarna i Vimmerby IF!

VÄLKOMNA!

Frågor/kontakt: david@vimmerbyif.se 070-3190045