Till Bernt Lindgrens Minne
2018-09-24 23:19
Bernt finns på övre raden och 4a fr vänster, tillsammans med sina legender i 68 årslag

Den 1 juni 2018 gick Bernt ”Mumma” Lindgren ur tiden. Bara några veckor tidigare hade han fyllt 77 år. Bernt spelade mittback med stor framgång och utnämndes inte mindre än tre gånger till Vimmerby IF:s bästa spelare genom en årlig omröstning bland Vimmerbyborna.

Nu instiftar Bernts familj ett pris - Årets mittback – som efter varje säsong ska delas ut i både herr- och damlaget.

- Vår avsikt och förhoppning är att kunna föra ”mittbacksarvet” vidare, säger Bernts son Micael Lindgren.

Bernt var aktiv under en lång följd av år och fick vara med VIF i både med- och motgång, bland annat bidrog han mycket aktivt till VIF:s uppflyttning till ”gamla” div. 3 på 1960-talet. Han gjorde alltid sitt bästa, hade ett väl utvecklat spelsinne, var snabb och följsam i sitt spel. En god fysik gjorde att han inte klev undan när det då och då kunde hetta till. Dessutom var han en duktig huvudspelare, ovärderlig på frisparkar och hörnor både offensivt och defensivt.

Kort sagt en spelare som varje lag gärna hade velat ha i uppställningen.

Smedby vs VIF sänds live på lördag
2018-09-24 22:53
vilken chans !

Prenumeranter till Vimmerby Tidning och dess nya ägarkoncerns alla tidningar kan se matchen live Vimmerbytidning.se nu på lördag kl 15.

Ett ypperligt bra och även gratis erbjudande som inte ska missas

Tack till tidningen som ger sina prenumeranter som är VIF-supporters denna möjlighet

Assyriska vann toppmatchen
2018-09-24 22:50

0-4 kan inte förklaras bort även om VIF gjorde en rejäl forcering i början av 2a halvlek när det stod 0-1 på tavlan, nära kvittering. Efter ett omdiskuterat domslut med ett andra gult kort på Nicke G så försvann VIFs chans. Assyriska satte 0-2 på efterföljande frispark och två sena mål i matchen.

VIF kampar vidare, två omgångar kvar, seriesegern är borta, men en kvalplats kan vara möjlig men inte utan hjälpt från andra lag i serien som ska slå Tord och Smedby. VIF möter förresten Smedby borta i nästa omgång

idag = Toppmatch i div 3, Assyriska kommer på besök
2018-09-23 10:31

Matcherna mot Assyriska har nästan haft en derbystämpel över sig oavsett om det avsett match i div 2 eller div 3. Blir alltid mycket känslor och mycket kampmoment men ändå välspelat.

I eftermiddagens match med start kl 14 är det lite mer i potten, då det gäller förstaplatsen i vår div 3 serie.

Både Assyriska och VIF har som fd div2-lag haft favoritskapet till att va topplag. Båda lagen har tappat lite "onödiga" poäng men ståtar ända på topplatserna.

i em gäller det, VIF kör på fullt blås, stark defensiv och vindsnabba omställningar på kanterna, i laget finns många potentiella matchvinnare, Ture, Nicke. Adam, Abbe och Mohammad men många kan sticka ut i matcherna. Laguppställningen är inte helt klar, men truppen är stark och homogen så det brukar inte göra så mycket vem som startar eller sitter på bänken. Just på den punkten tror jag VIF är bättre, bänkspelarna kan avgöra för VIFs del.

kl 14 var det och välkommen till Skobes Arena.

Dam
Referat: Vimmerby IF - Jitex Mölndal BK
Ny förlust för dam
2018-09-22 19:41, Dam

Som väntat vann tabellettan Jitex mot VIF, skutresultat blev 0-4 ( 0-3). VIF riktade in sig på försvarsspel och gjorde det riktigt bra, men tyvärr spräcktes nollan i mitten av första, VIF hade behövt hålla nollan lite längre för att skapa nerv i matchen. lite surt att även 3:an han komma precis innan paus. JITEX är seriens klart bästa lag, men de hade svårt att skapa massor med chanser då VIF jobbade riktigt hårt i försvaret och verkligen slet tillsammans.

Dam
Många tapp för Dam mot Jitex…
2018-09-21 09:41, Dam

På lördag kl 14:00 kommer seriefavoriten Jitex på besök. Vårens möte slutade med klar Jitex seger men bara 2-0. Jitex har dominerat serien ända fram till för ett par veckor sedan då det har kommit flera överraskande poängtapp, vilket helt plötsligt gjort att IFK Norrköping med fd VIF:aren Towe Werner närmat sig med stormsteg. Skiljer bara 3 pinnar mellan dessa båda lag. Så det är ett piskat Jitex som MÅSTE vinna mot VIF för att behålla ledningen när det bara återstår 3 omgångar. För formstarka IFK lär vinna mot Ifk Värnamo.

På den andra halvan av serien är det lika tätt. VIF ligger just nu 8:a och har endast 3 poäng ner till nedflyttning. Allt i egna händer, men mycket tuffa matcher kvar. Nu tabellettan Jitex och nästa helg Mariebo hemma, de ligger 4:a efter en mycket bra höst. Sista omgången för VIF blir då Eksjö borta, ett Eksjö som redan är klara för nedflyttning. Vårt lag  fokuserar bara på sin egna prestation och tar en match i taget, ”vi gör vårt absolut bästa” mer kan ingen begära!

Vad har då hänt med VIF efter ha legat 3:a under sommaruppehållet?

Fotboll för alla, 25/09 11:11
Dam , 24/09 22:59