Referat: Västerviks FF - Vimmerby Idrottsförening
VIFs FFA avslutade seriespelet med sammandrag i Västervik
2019-09-15 22:56, Fotboll för alla
FFa i Västervik

Underbar avslutning på seriespelet, i Västervik hade div 2 gänget tre matcher med två klara segrar och div 3-laget fyra raka med en man mindre på plan i varje match. Sanslöst utfall på säsongen. Båda lagen hamnade på en meriterande andra plats i respektive division.

Mer goa bilder från Para SM
2019-09-15 22:50, Fotboll för alla
Laget som bjuder på sig själva och alltid gör sitt bästa
Referat: okända - Vimmerby Idrottsförening
Stryk i bronsmatchen för VIF i Para SM, Bajen var för bra
2019-09-15 22:01, Fotboll för alla
Borlänge 6-8 september

Många sjukdomar och skador inför Para SM, men kunde ändå nå en bronsmatch i div 3 av årets Para SM som spelades i Borlänge 7-8 sep.

Stryk av Bajen i bronsmatchen va inget att säga om, de var klart bättre, men VIF hade gjort en  heroisk resa för att ta sig dit.

Herrförlust i viktig streckmatch
2019-09-15 21:51

En seger hade vänt trenden och utgångsläget för nytt kontrakt, men vinden och anspänningen var för hårt för att VIFG skulle prestera poänggivande match.

Ex-VIFaren Jacob Kus nätade redan efter nån minut i en tilltrasslad situation framför målet. Båda lagen var inte på topp och givetvis ställde stormvindarna till del för skönspelet uteblev under de 90 vindpinade matchminuterna.

Först vid ställningen kom 0-3 kom VIFs första mål som också blev det enda (Jafr)

Nu blir läget för nytt kontrakt än mer prekärt men visst finns chansen.

Ruggigt tung förlust för vårt damlag, blir div 2 nu
2019-09-15 21:38

Lördag em på Arena Ceos, viktigt möte mot Husqvarna FF, vi börjar lite trevande men är bombsäkra bakåt. Energi finns och vi trummar på. Vi tappar boll på mittplan och blixtsnabbt ställer HFF om på djupet och en fri HFF anfallare släpper bollen i sidled och deras amerikanska import rakar in bollen.

Srax därefter en ny omställning och bollen i ribban och VIF rensar sen undan. 0-1 i paus men VIF hade ändå lägen bla Anspasch fri från vänster och flera inspel från kanterna och skott från Greta strax över.

I paus samlar tjejer mer mod och går ut och gör en alltigenom utmärkt halvlek, flera lägen finns men inte förrän Frida Pöder Svensson får friläge sitter kvitteringen. VIF går för de viktiga segern och har både spel och tryck mot HFFarna.

På stopptid efter Anspaschs kramp och spelavbrott (hon sprang kopiöst i denna match), uppstår en konstig situation som VIFspelare/ledare och publik ville ha till VIFs frispark kan en HFFare rulla in bollen retfullt i mål i 93e min. 1.2 och degradering.

Tråkig sorti för VIF, förlust i slutet i en avgörande match, tjejerna gjorde en mer än godkänd match och bortaledarna tyckte det inte va rättvist med bortaseger och att VIF är tillräckligt bra för att hänga kvar i div 1-serien. Men serietabellen visar ändå att VIF inte tog tillräckligt med poäng för att hänga kvar.

Nu får vi spela av de två sista omgångarna för att stärka oss inför 2020 års säsong.

Tjejerna har gjort allt som stod i deras makt för att vända trenden, bra moral och bra atmosfär de sista omgångarna ger ändå hopp inför framtiden.

Dam
Referat: Fredriksdal/Äng - Vimmerby IF B
VIKTIG KÖTTA SEGER!
2019-09-15 21:19, Dam
Några av våra glada krigare efter matchen!!!
Dam B vann den viktiga och svåra bortamatchen med 0-1, målet kom i den 80:e minuten. Fröjd dundrade in bollen via ribban in i krysset, hårt , snyggt, och jätteviktigt!