VIF slog Husqvarna och är i final i Hyundai Cup
2016-08-24 21:57
bild från Dagens Vimmerby

1-0 seger efter mäl av Karlo Goranci en bit in i andra halvlek. Nu väntar en final mot segraren mellan OAIK o Östers IF, den matchen spelas 31 aug.

VIF gjorde en kanonmatch och jobbade kopiöst i försvaret och var inte helt ofarliga framåt. Målet var en riktig delikatess både uppspelet och inspelet och avslutet. Grattis VIF !!

Tillslagsutbildning den 18/9 med Vimmerby IF
2016-08-24 11:32

En unik och inspirerande möjlighet för ledare att ta till sig och utveckla kunskaper om olika tekniker för passning och skott tillsammans med Eija Feodoroff.

Varför tillslagsträning?

Eijas grundläggande budskap är att alla fotbollsspelare ska besitta förmågan att ”bestämma över bollen” och ha kunskap om de olika verktyg som finns gällande tillslag, för att få fungerande tillslagsteknik i de olika situationer som en spelare ställs inför.

Eija har förmedlat sin kunskap till utvecklingsbenägna ledare och spelare i såväl allsvenska klubblag , svenska landslag som i internationella klubb- och landslagsmiljöer.

Läs mer om Eija Feodoroff på facebook/tillslag.se

Frågor/anmälan:

david.lindgren@vimmerby.se 070-3190045

Massor med tjejer på tisdagsträningen!
2016-08-24 06:47
I tisdagskväll var det gemensamträning med våra damseniorer och vårt äldsta flicklag och det kom mycket tjejer!!! Detta trots några återbud pga skador, sjukdomar, jobb och semester. Huvudtränare Daniel Ohlsson körde gemensamuppvärmning och bollövning i ca 30 min, sedan delades den 40 tjejer starka gruppen i två halvor och tränade vidare i dryga timmen. De 8 ledarna jobbade på bra och myste över allas insatser och visad fotbollsglädje.   En härlig kväll i sol och värme som verkligen visar en stor bredd i dam/tjejfotbollen i VIF.
Cupsemifinal på Skobes Arena
2016-08-23 22:57

Husqvarna FF från div 1 är motståndare i en av semifinalerna i Hyundai Cup (fd Smålandscupen), morgondagens match har avspark kl 19 så det bli elljus i 2a halvlek.

VIF möter ett div 1-lag som blandat och gett i serien, de ligger strax ovanför de nedre strecken, men har gjort några bra resultat så i sina bästa stunder är de riktigt bra. VIF kommer från en efterlängtad seger mot Konyaspor, från den matchen saknas Ola Lindblom som är småskadad i foten. Sen tidigare är Alan Zizinga borta pga skadad. Några ändringar är gjorda i startelvan:

Truppen mot Husqvarna:

Målvakt: Nic Rydholm.

Backlinje: Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Jonathan Fält Öhr.

Mittfält: Oskar Eriksson, Simon Larsson, Oskar Stejdahl, Gustavo Borges.

Anfall: Karlo Goranci, Rickard Thuresson.

Bänk: Gustav Johansson, Markus Ahl, Karl-Viktor Söderquist, Jimmy Svensson och Jakob Johansson.

JC tror de kan rubba HFF och i en cupmatch är allt möjligt, vi hoppas på spännande och välspelad match där våra hemmaspelare gör en kanonmatch och vi får se en cupfinal med VIF på ena sidan.

Dam C vann i Rosenfors, solklara 6-0
2016-08-22 22:24

6-0 på bortaplan är bra utdelning, C-laget går från klarhet till klarhet, de avslutade våren med två raka segrar som nu följdes upp med en ny 3 poängare. Träning ger färdighet och det är detta lag ett levande bevis på.

Matchinfo finns på lagsidan.