Den 40e cupen har avverkat sin första speldag
2016-07-28 23:34
Förväntansfulla ledare och spelare i VIF P04

Det är ett rekordår detta år 2016, 212 lag är "all time high" och det har inneburit att det är mer publik än någonsin. Butiks- och restaurangägare säger samstämmigt att de verkligen märkt att det är mer folk i stan, de har fått utöka personalen och fyllt på i lagerhyllorna, för våra Bullerby Cupbesökare lägger många kronor på mat och andra nödvändiga utgifter. Detta märker även våra egna kiosker vid tävlingsområdena och på förläggningarna.

Fotbollsmässigt är det målrikt och välspelat i de flesta matcherna, alla domarna är här och igång och får lovord för sina insatser. Planerna är som alla vet gula, torra och hårda, vilket inte kan vara nåt annat mht rådande vattningsförbud som gällt hela försommaren och nog kommer bestå framöver. Några större mängder regn väntas inte till cupdagarna, kom ju några få mm tidigt i morse, och SMHI siar inga större mängder regn varken fredag-lördag eller söndag. Nån enstaka skur och växlande molnighet är det vi får vänta oss.

Nu så här dags ska det vara tyst på förläggningarna, senast kl 23 är det bingen som gäller gör alla som bor på våra skolförläggningar. Kan vara svårt att somna in första dagen på en cup, mycket intryck osv men tröttheten tar alltid ut sin rätt, så alla kommer sova djupt i natt efter 1-2 tuffa matcher i solgasset.

VIFs båda P12 lag har bokat upp klubblokalen vid Skobes Bilaffär och där kommer de att övernatta och tillbringa tiden utanför matcherna. Bra initiativ av ledarna, blir en varm natt i lokalen. Lagen med ledare har ni på bilden strax före de avgick till tävlingsområdet ett stenkast från natthärbärget.

Vimmerby IF välkomnar till nystart med U2
2016-07-25 11:19
Ikväll kl. 17.30 drar träningen igång för många av våra killar i träningsgruppen U2. Det är en träningsgrupp där killar i åldrarna ca 16-20 år enkelt och tryggt kan börja spela fotboll. Vi välkomnar både våra gamla och nya spelare som vill testa på!

Frågor/kontakt:
david.lindgren@vimmerby.se
070-3190045
Nicklas Johanssons Minnesfond
2016-07-25 11:09
Under Bullerby Cup ska den första utdelningen från Nicklas Johanssons Minnesfond ske. Ungdomsledare med spelare mellan 10-16 år, alltså födda 00-06, kan nominera antingen hela grupper eller enskilda spelare. Nomineringarna tillkännages inte utan bara vinnarna/vinnaren utnämns. Kriterierna är enkla, man ska nominera någon/några som i Nicklas Johanssons anda står för god kamratskap och Fair Play-spirit i Vimmerby IFs Barn- och Ungdomsverksamhet. Några korta rader som beskriver varför just den här killen/tjejen eller gruppen står för goda värderingar som skulle vara värda att föras fram till minne av Nicklas.

Skicka era nomineringar snarast så ska jag vidarebefordra dem till minnesfondens berörda parter.

Frågor/kontakt:
David Lindgren
070-3190045
david.lindgren@vimmerby.se
Hedersamma förluster är inte kul, VIF föll i höstpremiären
2016-07-24 23:18

3-2 borta mot topplaget Eskilstuna kunde varit minst 1 pinne enligt JC, men nu fick VIF jobba i motvind men hämta upp 2-0 till 2-2 med två straffmål av Ture.

Eskilstuna City avgjorde sen själva med ett straffmål som visade sig vara ett segermål. Inte ofta det blir tre straffar i samma match.

VIF var som sagt med i matchen men fick inte med sig några poäng mot City. Nu jagar VIF svett och attityd i en ny vecka innan det blir lite av ett derby hemma mot FC Linköping City på lördag kl 20,45, internationell matchtid och en match som ska bli lite av allt vad gäller inramning och förhoppningsvis även vad gäller spel och hemmamål. Sprid till alla dina vänner och kollegor.

Årets BC-golf avklarad
2016-07-24 23:07
LO Svensson, Stig Svensson, Stefan Bragsjö och tävlingsledaren Tryggve Ericsson

PÅ sommarens hetaste dag spelade åter den traditionella Bullerby Cup-golfen där föreningens ledare och funktionärer kring cupen får möjligheten att jaga varandra med bra slag på Tobos fina golfbana.

Här nedan följer resultatlistan där segraren Stig Svensson var väldigt nöjd med sin runda:

2016 år Bullerby Cup golf spelades söndagen den 24 juli i ett fantastiskt fint väder, sol och 28-30 grader varmt. Kanske bidrog värmen till att startfältet var mindre än tidigare år, då ca 20 st spelare brukar finnas i startfältet.

RESULTAT: 1) Stig Svensson   70 slag netto. 2) Lars-Olof Svensson 73 3) Stefan Bragsjö 74 4) Leif Carlsson 76 5) Tryggve Ericsson 78 6 Thomas Nilsson 82 7) Mats Carlsson 89 8) Leif Lätt  91 9)  Nicklas Einarsson 91 10) Pernilla Ståhl 91

I deltävlingarna: Närmast hål på  5:an (g:a14),    Leif Carlsson 207 cm.

-”-         ”     ” 12:an (g:a 3) på två slag, Leif Carlsson 81 cm.

Long drive på    9:an (g:a 18)   Nicklas Einarsson.

Nu kan vi fokusera helt på finslipningen av detaljerna kring cupen som börjar på torsdag morgon, det enda som vi inte kan påverka är vädret som varit och som kommer att va. Alldeles för lite regn hela våren och försommaren har inneburit att kommunen tvingats till att införa bevattningsförbud, vilket givevis har gett gula och sönderbrända planer vilket vi annars inte varit bortskämda de 40 åren som cupen funnits. Men vi får gilla läget och hoppas att våra besökande lag förstår att vädrets makter kan vi inte påverka.

Fotboll för alla, 28/07 08:12
Fotboll för alla, 17/07 19:58