Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Dam
Referat: Åseda IF - Vimmerby IF B
2018-08-19 20:58, Dam
Matchavgörande insatser av Moa (drömskott), Stina (friläge) och Kicki (stabil och rätt placerad)

Åseda borta är inte att leka med, tunga att möta och när sen planen är både regnhal och ojämn blir förutsättningarna för att lira fin fotboll desto svårare.


Vi försökte och gjorde det emellanåt bra, blev dock mycket kamp på mittplanen där Åseda var vassast i nickduellarna, men vi redde snabbt ut deras övertag genom att vara spelbegåvade och rappa in i nästa duell.


Alla tjejer försökte verkligen och i de fasta situationerna bakåt till var vi klockrena och mycket fokuserade, där fick fanns det bara beröm att dela ut.


De rann igenom i två frilägen första 20 min. där Kicki får se bollen rulla in försmädligt vid första läget 1-0, men andra parerar hon fint, sen kom ÅIF inte i några fler bra lägen mer än vid fasta. Vi föll bra på tillslag efter dessa två incidenter och fick med det bort deras djupledsspel.


1-1 vi spelar bra på vår vänstersida där bollen rullas ut till ymf Kajsa som gör sin tjej och springer ner och slår in ett hårt inspel efter backen som Stina är först på och kan sen rulla in bollen i öppet mål.


2-1 med ca 8 kvar av 1a frispark från vänster som deras skytt trär upp i bortre krysset, Kicki är på bollen men den går ändå in


Kujtese som just bytt med Norbro säger att nu ska vi fasen få in en boll innan paus, Nypa som gått ner från ymf till vänsterback hörde orden, bryter ett uppspel passerar en spelare och drar till med vänstern från 35 m och bollen skjuter som en kanon ner vid målvaktens stolprot, härligt ett drömmål som gav oss extra energi.


Paus och snack om att försöka vinna duellerna efter deras ideliga långa insparkar och utsparkar, Molly och Julia byter position, vi fick effekt direkt, Molly vann mycket boll i mitten och Julia lugn och trygg med bollen på sin högerkant.


Vi skapar lägen genom bra spel där Norbro är igenom och även Stina flera gånger, antingen räddade deras duktige mv som var långt ute och skar av vinklarna eller så smet bollen precis utanför stolpuslingen.


Visst hade det varit kul att vinna men ibland rullar inte bollen helt vår väg, så sett ur rättvisesynpunkt kunde vi vunnit eller så kunde nåt av Åsedas alla fasta situationer gett utdelning.


Vi krigar på bra och viker inte en tum i någon duell på någon spelare av de 14 som var med. Vi hade som mål att alla skulle komma upp i sin normala standard och utnyttja sin spetskunskaper, det sista blev svårt mht till regn och planens beskaffenhet. Vi ledare är nöjda med laget och spelarna.Kicki

Thea    Elin     Friberg    Lollo

Kajsa   Brendah Julia     Nypa

Stina   Kujtese

avbytare Molly spelade 68 min, Hilda Ingvarsson 68 min, Norbro 65 min


nu ny go träningsvecka så kör vi hemmamatch A lördag Nittorp, hemmamatch B söndag Eksjö och bortamatch C måndag VFF.

Adam kom in, avslutade kliniskt och vände matchen till seger
2018-08-18 17:28


Tidigt mål för VIF och mycket bra spel i 20 minuter sen försvann många av delarna som va bra, David körde "hårtorken" i paus, men det fick föga hjälp, allt verkade ha gått i stå efter målet, HIK kvitterade och tog ledningen på straff strax innan paus.


1-0 Ture är osjälvisk i friläge och släpper bollen till Jafr som får öppet mål


1-1 stolpe in skott efter att VIF tappat boll på mitten


1-2 omställning som slutar med straff sedan bollen träffat armen på André som glidtacklat för att rädda skottet, straffen hårt i mål av Fofana


2-2 89 Adam sprintar sig ner mot kortlinjen och alla väntar på ett snett-inåt-bakåt pass till Jafr eller Ture men han vänder upp den i bortre krysset


3-2 92a, frispark på strafflinjen sedan siste inhopparen Oskar Bergman fällts. Både Abbe och Adam har bra läge med sina höger o vänsterfötter. Mv ställer upp muren tokigt, Abbe har bra läge att knorra in högra bortre och Adam i vänster hörn. Mv står bakom muren och ser inget när Adam tar ett steg till bollen och bredsidar in 3-2, enorm glädje på arenan.


 


Vad som sen händer efter segermålet vet inte alla, men uppgifter säger att Jafr är lite väl glad mot några HIK-spelare varför de knuffar ner honom. Fält Öhr rusar från sin position 25-30 meter bort och knuffar bryskt bort spelaren som står över Jafr som ligger ner och har ont.  Domarna konfererar länge och delar sen ut först ett gult kort för HIk spelaren som är hans andra och sen upp med det röda. Jafr får också ett gult för provokationen och rött för det är hans 2a (det första gula va för filmning). Fält Öhrs rusning såg de allvarligt på så det blev rött direkt och förmodligen 2-3 matchers avstängning. Tumult alltså, men matchen spelades därefter igång igen och HIK skapade några riktigt heta lägen efter mittbackens jättelånga inkast. Men VIF stod ivägen och tog en 3a efter möda och besvär.


Till nästa match har VIF minst tre spelare avstängda Ted+Jonte+Jafr.


Matchinledningarna har hela tiden varit mycket bra men sen går luften ur, får vi bot på detta blir det en go höst framöver


Amel Komina gjorde en bra debut från start i VIF men fick gå ut med knappt tio kvar pga ljumskproblem.
Dam
Referat: Onsala BK - Vimmerby IF
Aj som ...
2018-08-18 16:34, Dam

Onsala - VIF 5-1 (2-1)

Tuff match det visste vi. Återigen kändes det bra på uppvärmning och bra känsla. Tyvärr, återigen två ganska tidiga baklänges mål och rejäl uppförsbacke. Trots reducering ( Natti Milton nick hörna) i slutet av första lyckades vi inte komma i närheten av poäng. Stryk 5-1 efter att Onsala fick 3-1 i början av andra och matchen var körd för bortalaget. 

Vi är inte alls så heta och så arbetsvilliga/offervilliga som i våras, tyvärr. Ett ansvar vi ledare och spelare TILLSAMMANS verkligen får ta tag i. NU! 

Länsderby imorgon em
2018-08-17 22:38

VIF-killarna ska ta sig an Högsby hemma imorgon kl 14. Bortamötet var en jämn historia som slutade oavgjort, nu vill VIF vinna efter två raka sura förluster. Tillförsikt finns i hemmalaget, i truppen finns nu Simon Sandholm som efter några år på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg vände tillbaka till VIF nu i sommar. Han gjorde ett inhopp i förra omgången mot Myresjö. Abbe är spelklar igen medan Ted får avvaras i ytterligare två matcher efter sitt röda mot Tord i förrförra veckan.


Vi hoppas på go stämning på arenan och ett hemmalag som jagar nya byten, en seger skulle stärka laget inför fortsättningen.


Välkomna

Dam
Referat: Vimmerby IF C - Rosenfors IK (9-m)
VIF C var grymt stabila idag och tog en go seger
2018-08-17 21:58, Dam
Brendah avgjorde, och hela VIF glödde precis som himlen över Skobes Arena

1-0 hemma mot svårspelade Rosenfors IK med ett avgörande mål i 79 minuten gav VIF-tjejerna ytterligare en seger i div 4-serien. Härlig moral i laget, i det defensiva jobbet deltog alla 11 spelarna och våra tre avbytare kom in och spelade viktiga roller.


Målchansmässigt var vi strået vassare än RIK vi räknade till 7-2 i målchanser bästa lägena hade Wilma x 3, Brendah x 2, Molly och Svea. Deras mv va bra och räddade mycket annars smet bolluslingen precis utanför målställningen. Men åt målet kunde de inget göra. I mitten av 2a fick Brendah uppdraget att utmana backlinjen med sina vägvinnande löpningar med boll, just en sådan avslutade hon med ett lurigt vänsterskott skruvat intill stolpen vilket gjorde hemmatjejerna överlyckliga. Det var en bra belöning för en bra period av spel och tryck mot RIK-målet.


Våra hemjobb och tuffhet i och omkring eget straffområde var nåt som gav ståpäls på VIFs ledarbänk, stolta och glada över att laget ger allt i alla dueller och läser av lägen på bästa sätt. Skönt här har vi damtrupperna växlat upp ett par nivåer sen förra året.


Vi fortsätter att ta poäng i serien, vi har förhoppningar om att det fortsätter så i höst, men vi och spelarna vet att det alltid krävs en bra inställning till match och träning för att nå dit.


Trots en uppsjö av återbud i damtrupperna så fick ihop en välkomponerad laguppställning och en bänk som gav möjligheter till konstruktiva byten. Tjejerna från F04-laget Molly o Svea gjorde fantastiska seriedebuter i seniorfotbollen, underbart att se att de tar för sig och är välskolade.


laget med kommentarer


Thilda Kennmark, en ny nolla, stod alltid rätt och läste spelet bra med att vara ute och avstyra några frilägen.

Sara Lind, årets bästa insats, enkelt och resolut

Edith Edwardsson, 16 år och ser hur rutinerad ut som helst, potential

Hilda Ingvarsson, hemma över sommaren och har vilat ut hos föräldrarna till laget ger hon det vi behöver stabilitet och vägvinnande brytningar

Jossan Holmgren, lagspelare till 110% 75 min sen kom krampen, men vilken arbetsinsats

Olivia Ekberg, snart förlorad för att serva Trumps USA, men tillförde en hel del även till laget idag

Wilma Hjelm, snart militär, pondus och bra val på planen, när målskytt x 3 idag

Brendah Henrysson, sätter alltid rekord i antal bollerövringar och antal löpmeter, får sätta pricken över i:et idag och avgöra

Lollo Rosin, ledargestalt som kom tillbaka efter sjukdom och gjorde sitt jobb för laget

Julia Holmgren-Svensson, krigare som avslutade hårt och gediget jobb med en bicycleta, imponerande arbetsinsats

Tilda Johansson, årets bästa för Tilda , använde sina kompetenser på bästa sätt. Kul att se 

Svea Backstad, debuterande F04a, ymf+mf, otroligt bra och funktionell teknik, bra blick för spelet, nära mål i sin debut, mycket träningsvillig

Molly Gustafsson, F04, forward som växte ju längre matchen gick, nära mål vid flera tillfällen, bra vårdade passningar

Elin Ryd, mv som vid behov kan lira yb, ymf, skönt att ha bra skolade spelare. Grattis till 19-årsdagen, finns ingen bättre födelsedag än att lira fotboll och dessutom vinna :-)


tack till de 14 spelarna från de tre stolta och övernöjda ledarna Budo/Burken/Gittan
Nyheter från våra lag
Fotboll för alla, 20/08 23:29 
Dam , 19/08 20:58 
Fotboll för alla, 18/08 21:51 
Fotboll för alla, 18/08 21:37 
Dam , 18/08 16:34 
P05, 18/08 09:03