VIF förlorade seriefinalen mot Smedby AIS med 1-0
2017-09-17 19:58
Smedby tog nu över serieledningen efter sitt sena mål till 1-0 i den 83e minuten, annars var det VIF som hade de bästa och mesta målchanserna både i första och andra halvlek.

VIF som varit i serieledning större delen av serien får nu jaga ettan Smedby AIS de sista tre omgångarna.

Smedby möter:  Tranås b, Boren h och Linghem b
VIF har:            Lotorp h, Tinnis b, Studenterna b

Smedby är bara en poäng före och tappar Smedby nån poäng så går VIF förbi igen under förutsättning att laget vinner sina kvarvarande matcher förstås. Blir spännande hela vägen in i kaklet.

3 poäng i måstematchen, skönt är bara förnamnet !
2017-09-16 20:42
Abdulrahman Kharma va i centrum, gjrode viktiga 2-1 målet för VIF och fick sen rött i slutet av matchen

Det blev till slut en go tre-poängare vid svåra och viktiga bortamatchen mot Asarum.  Seger 3-2 (1-1)

På en hal och regnsjuk gräsplan fick VIF värsta mardrömsöppningen straff emot sig i 2a min, tog i stolpen till lycka för VIFarna, men 1-0  i 4e min och VIF hade svårt att komma in i matchen, men redan efter ca 10 började VIF få fart på anfallen och skapade lägen.

Men även Asarum skapade lägen men Nic o backarna avvärjde allt.

1-1 i 17e av Oskar Eriksson, resultatet stod sig halvleken ut

I 2a började VIF bättre och tog mer och mer över spelet, det dröjde till 67e innan Abbe tryckte in ledningsmålet. Sen började en nervös tid, Asarum skapade kanske inte så mycket men fasta situationer blir ju lite rysare för ett lag i ledning som också "måste" vinna. VIF försvarade sig stor energi vilket gav dem hela sju varningar och ett rött kort i slutskedet för Abbe som tog bollen med handen.

På stopptid satsade Asarum allt på en offensiv hörna där även målvakten var uppe för att forcera in bollen. VIF avvärjde och inhopparen Niklas Gunnarsson fick fri lejd mot ett öppet mål, det var en lång löpsträcka men Niklas ville vara säker på att sätta den och det gjorde han, då stod matchklockan på 96 min.

VILT JUBEL I VIF-LÄGREN !!

3-1 segern innebar att VIF just nu finns ovanför nedflyttningsstrecket där minst fem lag är inblandade i striden om att vara ovanför strecket efter sista omgången, fyra matcher kvarstår varav VIF har tre hemma Räppe, serieledaren Hässleholm IF och i sista omg Prespa Birlik. Däremellan nuvarande serietvåan Torns IF på bortaplan 7 okt.

Övrigt inblandade lag är:

Lindsdal 27 p

Räppe    26 p

Kvarnby 22 p

Hässleholm 21 p

VIF            19 p

Asarum      18 p

Nybro        16 p

Herr7an avslutades idag i Mariannelund
2017-09-16 14:41
VIF i herr7an vann sina matcher idag, ett åldersspann på 42 år från den yngst 15 till den äldste 57

Idag lirade de sista matcherna i herr7an som är en serie sanktionerad av SmFF för att få fler att spela längre eller ge möjlighet för lag att komma igång inför nya utmaningar. H/M deltar med sitt B-lag som inte har så många spelar att det räcker till 11-mannaspel, IFK Hult vill ha igång sitt a-lag i div 6 igen och provar detta för 2a året i rad. De hoppas på 2018. VIF deltar med spelare som inte får så mycket speltid i vårt J18/U21-lag men tränar och utvecklas för varje vecka. I laget även några 15-16 åringar som behöver prova på seniormotstånd i sin utveckling. Detta varvas med några män med lite rutin som står för lugnet, förbilderna och ledarrollerna. 2016 tog VIF hem segern i denna serieform, och är även i år med ordentligt i varje match. Förra omgångens resultat och prestation satt dock hinder i vägen för en repris på 2016 års utfall

Men laget har haft riktigt kul i matcherna och alla har förstått att utan träning och ett glatt leende på planen blir lagets prestation inte riktigt bra.

Spelade matcher totalt i sammandragningarna är 6 där VIF vann 3 1 oavgjord och 2 förluster.

I dagens matcher på Slättvallen i Mariannelund började det riktigt bra 1-0 ledning tidigt sen underlägen men som alltid kvitterades av VIF med 10 min kvar kvitterade Budo Ericsson till 4-4 och Zaker Moshini fick ett bra läge efter backuppspel av Budo & Niklas Nilsson, hans hård skott i mål via stolpen och ett backben. Go seger och stora stolta leenden. De första tre målen satte mittfältaren Anwar Ismaeli. Laget denna lördagsförmiddag var målvakten Said Nasif Adu (mycket bra insats för övrigt), Niklas Nilsson back, Budo Ericsson back, Iljas Mohammad mf, Anwar Ismaeli mf, Zaker Moshini mf, Mohammad A forw, Ahmad Askarzade forw.

Sista matchen blev 3-0 seger.

Oerhört viktig match borta i Blekinge i em
2017-09-16 14:05
Jonte tillbaka på vänsterbacken

Två lag som båda jagar nytt kontrakt möts idag på Blekingemark, osäkert om matchen spelas på naturgräs eller konstgräs. Mycket regn de senaste veckorna har gjort Asarums hemmaplan vattensjuk. På vägen ner till Asarum har VIF-laget mött både sol och regn, som läget var imorse var det konstgräs som blir spelunderlaget. Kanske en fördel för VIF-laget

I VIF-laget är två man avstängda först och främst tränaren David Lindgren som avvisades förra matchen efter att ha lämnat sitt tekniska området, så ass trän Per Bäckman tar över coachandet när David sitter på läktaren. Dessutom är KV Söderkvist avstängd efter tre gula. På hans plats spelar Jonatan Fält Öhr som är mer och bättre tränad nu efter sitt benbrott.

VIF startar med med en 4-5-1 uppställning och går för en seger som skulle förbättra chanser för nytt kontrakt avsevärt.

Vi hoppas kunna följa matchen via facebook

Nominera Årets Sportförälder
2017-09-13 20:59
Nominera nu !

Visst har vi många bra ungdomsledare och många engagerade föräldrar inom VIF? Nominera just den ledare/förälder som du tycker sticker ut lite extra.

www.scandichotels.se/sportforalder2017