Turneringen i Para Fotboll blev succé för arrangörsklubben
2016-09-24 21:48
VIFs deltagande lag i div 4/5 i hemmaturneringen i parafotboll.

VIFs FFA börjar att få rutin på att lira turneringar, det har man gjort bra i snart 7 år och man har en extra växel att ta fram när motståndarna knäar och börjar bli trötta. Glädjen att få lira matcher övervinner all trötthet och ömhet i muskler och ben. Sen är många i laget ruggigt vältränade och dessutom envisa när det behövs springa några extra ruscher för att hinna med i spelet.

Lördagens turnering på hemmaplan på Mötesplats Ceos blev en dag med solsken, goa ungdomar, stor fotbollsglädje och en härlig fotbollsmanifestation. De tio deltagande lagen med någon form av funktionsnedsättning njöt av dagen i Vby.

Många jämna matcher och alla var slutligen nöjda när de trötta efter 3 el 4 matcher fick guldmedaljer och diplom av turneringsledningen. Mest njöt hemmaklubbens tre Fotboll För Alla-lag, trots tufft motstånd så blev det dundersuccé där laget i div 2/3 blev etta på bättre målskillnad än Hargs BK (Nyköping) i div 4/5 var det VIF-lagen som hamnade på plats 1 och 2 där var Vetlanda och Eksjö de största utmanarna. Total förbrödring vid den gemensamma middagen efteråt, alla lag kände sig som vinnare och har bra minnen med sig hem från Vimmerby.

Man får verkligen gåshud att få se dessa ungdomar lira fotboll, så äkta och så dedikerade till fotbollen att man ryser av välbehag. Dessutom ska man tillägga att alla lagen är sportsliga och uppträder med stor Fair Play-andra.

Mer bilder kommer på lagsidan under kvällen.

Fy fasen va go poäng efter 48 min med en gubbe kort
2016-09-24 21:28
Lycklig inhoppare i Jimmy Svensson, foto från Dagens Vimmerby

VIF dominerade spelet och målchanserna, efter första 45 min stod det ändå 0-2 på tavlan efter först en kontring som avslutas med ett distansskott, sen ett friläge där Nic får syna det röda, Smedby gör 0-2 på straffen. Uppförsbacke trots 6-1 i målchanser i hemmafavör. Smedby hade några kvalitetsspelare men VIF var ändå det bättre laget både första 45 och sista 45 min.

I 2a ser man inte alls att VIF är en man kort efter Nics röda. VIF för spelet och efter några spelarbyten blir det mer energi i VIF-spelet, Jimmy Svenssons inhopp efter ca 60 blev mer än lyckat eller vad säger man när man gång på river upp hål i Smedbyförsvaret och dessutom gör både reducering och kvittering inom 15 min? Jo matchjuryn valde självklart Jimmy till matchens lirare och får en Shalom-pizza som pris, fanns andra som bör nämnas och det är Karlo, Ola och Ted, ja alla gör en heroisk insats och det var inte långt borta en 3poängare men en man mindre, gött pöjkar!

Kul för unge Adrian Bergström som fick äntra Skobes Arena i ett konstigt skede av matchen och höll nollan i 2a, straffen efter 43 var inget att göra nåt åt.

I nästa omgång väntar serieledarna Am Syrianska, lördag 1 okt kl 16.

Plattmatch för Dam A!
2016-09-24 20:47
Första 20 minuterna avgjorde hela tillställningen i Kalmar då Dam A redan låg under med 4-0. Det här var den sista matchen för året och oavsett resultat så tycker jag att vi har gjort en bra säsong tillsammans, framförallt hösten!

Kalmar Södra   6

Vimmerby IF    2

– Vi var loja och naiva i varje spelmoment. De gjorde 1–0 efter en minut och 2–0 efter tre. Vi kunde ha suttit hemma i soffan och käkat chips i stället, tyckte tränare Daniel Ohlsson

- Vi hade en liten chans att vinna serien, men vi hade tydligen inte rätt motivation och det är mitt misslyckande för mig som tränare. Jag måste hem och fundera på varför det blev så här, avslutar en besviken Daniel Ohlsson.

Ja matchinledingen var definitivt allt annat än bra. Där försatte VIF sina chanser att ha hösten helt obesegrad, innan dagens förlust var det idel segrar och en tråkig oavgjord mot Runsten. Laget blev nu 3a i serien vilket är vad tjejerna själva hade som mål för säsongen.

Nu avslutas damsäsongen med B-match imorgon mot FBSK i div 3-serien, kom och kolla derbystämning utlovas, sen C på måndag sen två träningar till sen ett kortare uppehåll.

Matchreferat finns på damsidan
VIF hemma mot Smedby AIS
2016-09-23 22:41
Thuresson som nu är kvar i VIF ytterligare 2+1 år.

Imorgon lördag kl 16 smäller det, ett formstarkt VIF som har Smedby efter sig men de vill nog inget annat än slå VIF, de vill bort från kvalstrecket och VIF vill fortsätta sin fina höstform.

Kom och stötta laget, de behöver få lite extra gnista

Mer info: Rikard Thuresson har i dagarna skrivit på för 2+1 nya år i klubben han representerat sen 6-årsålder, snacka om kulturbärare.

Säsongsavslutning för Dam A
2016-09-23 14:23
Blir det nya målgester imorgon mot Kalmar Södra ?
Imorgon åker Dam A till Kalmar (Kalmar Södra IF) för att eventuellt spela vår sista match för året. En match som är väldigt viktig, tappar Team Södermöre och Glömminge IF poäng och vi tar säsongens sista 3 poängare så vinner vi serien.

Laget:
MV Kristina Rödin