Välkommen till Vimmerby IF - Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll 2015

VIF tappade segern på stopptid
2017-06-22 21:10

VIF hade länge 0-1 ledning borta mot Hässleholms IF men i 90e och 92a minuten vände hemmalaget till en seger som måste kännas för VIF-killarna som stod emot så länge i matchen. Abbe Kharma gav laget ledningen i 45e precis innan paus.

Slicka såren över midsommar sen vänder serien och hemmamatch kommande lördag mot topplaget Österlens IF

Sista dagen med Landslagets Fotbollsskola
2017-06-22 10:27
Genomgång av Jonas Karlsson om domarrollen och inför målvaktsträning med Micke Krantz.
Idag är sista dagen på Landslagets Fotbollsskola. Vi har haft underbart väder hela veckan, även om det tar på krafterna att orka med fotboll hela dagen i värmen. Över 130 barn under veckan deltagit och skött det med bravur. Som avslutning idag kommer våra sex grupper få prata med elitdomaren Jonas Karlsson om Fair Play och domarens roll på planen, på bilden ser vi våra äldsta killar och tjejer ha genomgång på läktaren som börjar bli komplett. Vi har dessutom vår egna duktiga målvaktstränare Micke Krantz på plats för att träna lite målvaktsspel, på bilden ska han börja med de yngsta. Stort tack till alla våra unga ledare som gjort en fantastisk insats som ledare hela veckan. Stort tack även till våra samarbetspartners med ICA Kvantum i spetsen som hjälper oss hålla nere kostnaderna så att så många som möjligt kan få delta!

Frågor/kontakt:
david@vimmerbyif.se 070-3190045
Första matchen för Vimmerby IFs tjejer födda 2010
2017-06-22 07:36
Båda lagens spelare och ledare
Igår spelades en fantastiskt rolig match mot Hultsfreds F10. Vädret, publiken, domaren Thilda och alla spelare var på topp.

Vi fick se spännande böljande fotbollsmatch där båda lagen hade spets framåt men också ett mycket bra defensivt arbete med stabila målvakter på varsin planhalva.

Alla i laget gjorde en strålande insats och man ser att vårens träning givit resultat. Nu väntar avslutning nästa vecka med föräldramatch. Även där kan vi säkerligen vänta oss en spännande drabbning.
15-åriga Kujtese Rexha sköt AIS i sank
2017-06-21 22:54
Kujtese Rexha avgjorde ikväll

Derbyt mellan VIF Dam B och AIS var länge mållös och chansfattig, men fart och kraft sköt Kujtese hem 3 poäng viktiga poäng till VIF. 1-0 i 78e lyfte in bollen över målvakten och in i mål och 2-0 i 86e där hon sprang sig fri och rullade in bollen i bortre.

Första halvlek var chansfattig, AIS hotade första kvarten med många hörnor medan VIF hade jättesvårt att få igång spelet. Enda läget var en hörna som dansade runt på mållinjen.  I andra tog VIF större initiativ och tog taktpinnen men skapade inte så mycket, bäst lägen hade Fröjd men inga skott på mål.  Men power-forwarden Kujtese ville annat, hon avgjorde matchen, mycket tack vare gott jobb från tjejerna på mittfältet där VIF var starkare hela andra halvleken.  Referat kommer under kvällen.

Läktarbygget har fått ordentlig fart
2017-06-21 07:46
foton tagna av Tryggve Ericsson under pågående fotbollsskola

Nu har taket börjat läggas och i förra veckan har bänkarna fått nytt virke, byggherren Sören Isaksson /Rumskulla Maskiner/ har nu anställt rutinerade snickaren Per-Åke i Ekäng, denne man har alltid fart i sitt arbete och alltid några goda ord på vägen. Speakerbås byggs mitt på läktaren, blir kanon.

Ser ut att vi snart har en läktare klar.

Dam , 23/06 10:15
Fotboll för alla, 22/06 15:47