Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Vimmerby Idrottsförening
BLI MEDLEM
Vimmerby IF:s verksamhetsbeslut om matchspel

Föreningslivet fick igår nya direktiv från Folkhälsomyndigheten som möjliggör matchspel för enbart ungdomslag om man förhåller sig till övriga direktiv. Eftersom att direktiven från myndighet och förbund fortfarande är öppna för tolkningar så känner Vimmerby IF ett behov att utifrån de direktiv som finns förtydliga vad som gäller för alla lag i vår förening.


Det finns en väldig tydlighet i att barn, ungdomar och vuxna bör fortsätta träna fotboll i enlighet med gällande restriktioner. Vi är glada att vi kan ta på oss den samhällsfunktionen för våra ca 500 aktiva. Idrott och lagsport har alltid en viktig roll för folkhälsan och fostran men i den unika situation vi är i blir vår roll kanske ännu viktigare.


Vad gäller matchspel råder det dock fortfarande en otydlighet, och man måste verkligen ha på sig rätt glasögon för att tolka det som att vi utan problem kan uppfylla Folkhälsomyndighetens krav. Vem av oss kan avgöra vad som är onödigt resande, hur långt vi kan åka, hur många vi bör vara i bilen, vilka ska få se matchen, kan alla byta om hemma och ska vi åka svettiga tillbaka hem från bortamatchen?


Vi vill och kan fortsätta att undvika dom här värderingarna och tolkningarna på individnivå. Vimmerby IF fortsätter att i enlighet med de råd och direktiv vi får av Folkhälsomyndigheten bedriva vår träningsverksamhet i trygga former på hemmaplan för alla våra aktiva.


Vi avstår närmsta tiden spel i planerade serier även om det byter namn från seriematch till träningsmatch. Vi anser att oavsett pandemi eller inte så är alla matcher på ungdomssidan just träningsmatcher som man genomför för att utvecklas som individ och lag. Det kan vi erbjuda utan att gå in i gråzoner kring matchspel i nuvarande situation.


Vi har inom föreningen över 60 ideella ledare som i sina kalendrar redan avsatt tid för våra spelare på helgerna förutom träning i veckorna. Den tiden kan vi ta tillvara på den närmsta tiden och hitta kreativa lösningar så att våra aktiva får fortsätta känna gemenskap, utveckling och glädje på fotbollsplanen. Det är en liten uppoffring i sammanhanget och vi hoppas att vi alla kan bidra till att fotbollen kan vara igång fullt ut till sommaren för alla våra lag.


Beslutet gäller tillsvidare eller tills nya direktiv ges från myndigheter och förbund. Ges inga nya direktiv gäller följande och vi gör en ny omvärdering om lokala matcher i mitten av maj.


Efter maj månad kommer seriespel osv åter vara igång i vissa ungdomsserier och då släpper vi också på föreningens beslut om träningsmatcher på ungdomssidan.

 

Vimmerby IF,

genom David Lindgren- verksamhetsansvarig

070-3190045 david@vimmerbyif.se

Vimmerby IF:s Antivirus-plan 2020
2020-05-20 10:36

Vimmerby IF påverkas precis som alla andra verksamheter av rådande situation där alla försöker följa nationella direktiv och bidra till att hjälpa sjukvården att hantera de som drabbas värst av Covid -19. Som idrottsförening försöker vi samtidigt erbjuda våra aktiva barn och ungdomar så mycket aktivitet och verksamhet vi kan på ett tryggt sätt.


Vi har valt att inte resa och spela matcher överhuvudtaget under vårsäsongen i alla våra lag. Vi har lagt fokus på trygg träningsverksamhet och internmatcher på hemmaplan. Vi förstår och märker att fotbollen, våra ledare och en aktiv och meningsfull fritid kanske är viktigare än någonsin för både fysisk och mental hälsa. Vi anpassar oss därför och fortsätter bedriva verksamhet på Asllani Court med förebilder från seniorlag, gratis eftermiddagsverksamhet för nästan 100 barn i veckan och Fotbollsskola på sommarlovet för över 130 barn uppdelade på olika planer.


Effekten för oss och alla andra verksamheter är så klart att vi tappar intäkter. Det är bara att respektera situationen och fokusera på nya möjligheter och lösningar för att överleva året. Vi är oerhört tacksamma över att en majoritet av våra samarbetspartners och sponsorer fortsatt har kunnat prioritera att stötta vår verksamhet. Men vi måste också se över hur vi kan överleva konsekvenserna av Corona och se till att komma ut på andra sidan ännu starkare.


Vi har ett ansvar för alla i vår förening och verksamhet, framförallt utifrån vårt unika lokala perspektiv med inkluderande verksamhet. För att kunna garantera fortsatt trygg och bra verksamhet för våra ca 600 aktiva gör vi nu en rad insatser för att säkra upp föreningens fortlevnad utan att påverka våra aktiva:


       -  Anställd deltidspersonal som har ansvar för bland annat barn och ungdomsfotboll, eftermiddagsverksamhet och samordning av Bullerby Cup är permitterade och kommer tyvärr tvingas varslas.

       - Vi saknar egen föreningslokal och tittar på nya lösningar för att sänka våra hyreskostnader.

       - Våra spelare i representationslagen har i solidaritet avstått från eventuella spelarersättningar under säsongen.

       - Vi har gjort inbesparingar i allt vi kan spara in på som våra aktiva inte berörs av. Vi har tillfälligt avbrutit amorteringen av bollhallen som föreningen själva bekostat.

        - Vi hoppas att kommunen kommer att sträcka ut en hand till oss och övrigt föreningsliv kopplat till hyreskostnader av planer och hallar som påverkas.

        -  Vi arbetar för att återigen hitta nationella samarbetspartners som kan trygga vårt arbete med att inkludera barn som annars inte når föreningslivet i vår kommun.

        - Vi har bett samtliga medlemmar stötta oss genom en Ravelli-försäljning eller att bara swisha ett bidrag till föreningens verksamhet.


Det är många tuffa beslut och åtgärder som görs. Vi arbetar fortfarande oavbrutet med att kunna genomföra Bullerby Cup om direktiven öppnar upp för att barnen kan spela under trygga former. Men vi måste ta besluten nu och är fast beslutna om att klara årets tuffa utmaningar, dra nytta av våra lärdomar och kunna utveckla en ännu starkare och bättre föreningsverksamhet in i framtiden!


Vimmerby IF,

genom David Lindgren- verksamhetsansvarig

070-3190045 david@vimmerbyif.se

P 2003/2004
Referat: Vimmerby Idrottsförening - västerviks ff
Nyttig internmatch ikväll 2 x 45
2020-05-17 23:02, P 2003/2004
De två lagen i kvällens internmatch, foto Tryggve Ericsson

Viktigt att inte tappa tävlingsinstinkten med den långa försäsong som Covid 19 förorsakat. Därför hade vi i VIF P04 en internmatch med B-laget förra helgen, nu idag match mot ett mixatlag som Budo plockat ihop med spelare från VIF B, BK Boston, VIF Veteran och fd spelare i Frödinge, Storebro och Rumskulla. Nyttig erfarenhet att få nöta lite mot seniorspelare, motståndarna var i åldern 17-60 år.Dam
Många internmatcher har det varit de sista veckorna
2020-05-14 22:23, Dam
VIF Dam har tränat på oförminskad styrka och så hög närvaro har vi aldrig haft, vi följer restriktionerna fullt ut och det har hållit förkylningarna och annat på avstånd. Närvaron varierar mellan 32 -38 spelare per träningspass (plus 4-7 ledare), vilket seniorgäng kan uppvisa det tror ni? Inte många i närregionen iaf.
Stötta Vimmerby IF genom 2020!
2020-05-08 09:34

Vimmerby IF drabbas hårt av Corona-pandemin. Vi tappar många intäkter som ideell förening när vi inte kan ha kioskförsäljning osv och riskerar också att bli tvungna att ställa in årets Bullerby Cup vilket skulle påverka föreningens ekonomi för flera år framöver. De här intäkterna är det som driver runt föreningens verksamhet för över 600 aktiva barn, ungdomar och vuxna. Vi gör inbesparingar på allt utom verksamheten för våra aktiva men behöver också få in nya intäkter för att överleva 2020.


Nu ber vi om Din hjälp. Vimmerby IF består av sina 1000 medlemmar och alla runt om som har barn, barnbarn eller tycker barn- och ungdomsidrott är viktigt. Vi har låga avgifter och försöker alltid prioritera att alla barn ska ha möjlighet delta i trygg och bra verksamhet. För 150-350 kr om året får barnen tillgång till träning, matcher, planer, bollar ledare osv i vår ordinarie verksamhet. Men också tillgång till mycket annat som vi lägger resurser på utan att bekosta deltagarna, t.ex.:


-        - Gratis eftermiddagsverksamhet med nyttiga mellanmål, läxhjälp och rörelse i form av fotboll. Ca 50 barn varje tisdag och torsdag.

-        - TjejTruppen med fotboll på Asllani Court i Bullerbyn. Vi hjälper tjejer att kunna börja idrotta.

-        - Extraträning för alla killar och tjejer mellan 13-16 år.

-       -  Gratis lovaktiviteter när barnen är lediga.


Vi vet att många föräldrar skulle ha råd att betala för dessa aktiviteter, men vi vet också att inte alla har det och därför försöker vi ordna finansieringen på andra sätt.


Vi gör nu en snabb och enkel försäljning av produkter som alltid går åt i alla hushåll i samarbete med bröderna Ravelli som också har koppling till Vimmerby. De har ordnat en webbshop där man kan köpa underkläder, strumpor, träningskläder, handdukar, lakan och mycket annat. För varje paket som vi tillsammans säljer går minst 55 kr till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.


Vimmerby IF ska både överleva den här tuffa tiden och komma ut starkare, men vi behöver Er hjälp och varje krona kommer att bli viktig!


Det är fria returer, 1 års garanti och köper man minst 5 paket så är det fri frakt. Gå enkelt in på vår webbshop och stötta föreningen med dina köp!


http://partner.ravelli.se/se/shop/6895-vimmerby-idrottsforening/12888-vimmerby-idrottsforening


Vill du inte handla produkter men ändå stötta vår verksamhet genom 2020? Skänk gärna en slant i till vår Swish-insamling! Valfri summa och märk betalningen med namn:


Swishnummer: 123 135 97 51 (Vimmerby IF Svart)

 

Vi hoppas att alla vill hjälpa till med det man kan!

Vimmerby IF/

genom David Lindgren verksamhetsansvarig

david@vimmerbyif.se 070-3190045

 

Dam
Alternativ träning i Storebro 21 april
2020-04-30 19:45, Dam
Tuva, Thilda, Kijtese, Emma, Minea, Molly, Ellen och Elin in action på några av tävlingsmomenten

Bruksvallen i Storebro, vilken mötesplats det blivit med padel-banan, utegymmet och "fotbollsburen". VIF Dam-truppen va där för ett alternativt träningspass. Allt va planerat för en kanonkväll och det blev det, synd bara att tränarduon Rinaldo-Bragsjö med nyinköpte EU-moppar körde fel och kom fram dryga halvtimmen för sent när tävlingarna "Mästarnas Mästare" pågått och va inne spännande grendueller.


Vi va drygt 30 spelare i sex olika lag som tävlade i åtta olika grenar där både fysik, uthållighet, kunskap, smarthet, teknik kom till pass.


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag