Utprovningskväll på Intersport 26-27 mars
Tillsammans med Intersport har vi tagit fram ett klubbsortiment till dig som är medlem eller allmänt intresserad av våra profilkläder.

Sortimentet kan provas och köpas på Intersport i Vimmerby 26-27 mars kl 15-18.

Sortimentet finns även att kika på samt beställa på https://team.intersport.se/team/vimmerby-if/

Alla onlinebeställningar packas och hämtas lokalt på Intersport Vimmerby.
Vid köp tillfaller Club Intersport bonus till både dig och Vimmerby IF.

För dig som inte handlar online går det ändå koppla sitt Club Intersport till Vimmerby IF. 
Då får du som privatperson bonus på det du handlar i butiken och bidrar även med en bonus på 3% till Vimmerby IF. På nedan länk kan du kontrollera om du är kopplad till Club Intersport.
Helt klart att Håkan blir huvudtränare för VIF Dam
2018-03-22 22:27

Efter sex månaders jakt efter en ersättare till Daniel Ohlsson är det nu helt klart att Håkan Ericsson återkommer till VIF Dam som huvudtränare. Det har varit en febril jakt efter tränare med rätt kravprofil för att hålla igång och utveckla VIF Dams enormt stora seniortrupp. På dagens träning vara det 40 tjejer som var ambitiösa och taggade. Storstilat att en liten stad som VIF kan skapa sådant intresse kring damfotboll. Finns flera anledningar till det, lång tradition att vara en framåt förening med bred flickfotboll, bra ungdomsledare och en stor kompetent seniorledargrupp som förstått vad som lockar alla till att komma på träning i ur och skur:


- glädje

- intressanta och utvecklande träningar

- träning året runt med olika fokus

- många och engagerade ledare i alla tre seniorlagen och på alla träningar

- bra träningsfaciliteter

- bra träningstider

- god kamratskap inom gruppen trots att det skiljer mer än 16 år på den äldste och den yngste

- mm mm

Tjejernas vilja och energi att göra en kanonsäsong har smittat av sig och Håkan känns full av kraft inför det stora uppdraget.

Håkan är verkligen motiverad för att ta över och kommer att ha två krav på klubben och det är:

1. Ha få ha fokus på att leda och träna HELA seniortruppen som är 45 spelare stor. Han vill träna och ta ansvar för spelare- och lagutveckling av våra tre seniorlag (A-B-C).

2. Om det mot förmodan dyker upp ett bra namn som vill och kan träna VIF Dam, tar har gärna steget ner och blir B-coach igen. Han ser ingen prestige i det.


Ledarrollerna ser ut så här:


Dam A (div 1), Håkan Ericsson coach, Jörgen Nilsson/Mikael Koponen ass.trän/lagledare

Dam B (div 3) Håkan o Budo Ericsson coacher, Torbjörn Lacket Gustafsson ass trän/lagledare

Dam C (div 4) Budo Ericsson coach, Burken Kennmark o Gittan Kägo Bragsjö ledare

Fys tränare för hela truppen: Lollo Cronwall (hon kommer att vara med en gång/vecka hela säsongen)

Mv-tränare för hela truppens målvakter: Lasse Gustafsson (följa mv så mycket han hinner)

Ledarresurs: Victoria Lundgren

Materialförvaltare: Peter Lind


Kommer att bli en intressant säsong, finns potential i truppen, och mängden och kvaliteten träning unde försäsongen ger förhoppningar om att trupperna kommer ta stora steg framåt i utveckling både individuellt och kollektivt som lag.

Succé igen, breddturneringens charm står sig över tid
2018-03-20 22:39
goa grabbar i VIF födda 2010

Söndagens breddturnering där VIF och HFK hade en föreningsutmaning mellan sina ungdomslag och en nyhet för året en underhållande ledarmatch. Som alltid smockfullt i hallen från kl 08 till kl 19.30 då sista matchen var slutspelad. 

Totalt gjordes det 117 mål under dagen och över 1 000 personer besökte Idrottshallen. Underhållningsvärdet var stort och många goa moment satte charm på evenemanget. 

Det blev till slut Hultsfreds FK som tog sin andra inteckning i Sparbankspokalen efter att de vunnit föreningsutmaningen med 22-10. Där räknas enbart matcher för de lag som var äldre än tolv år in. Hemmaklubben har också två inteckningar så nästa år 2019 får klubbarna kriga om vem som får behålla den åtråvärda och ståtliga pokalen som är skänkt av turneringssponsorn VIMMERBY SPARBANK

Under dagen spelades dessutom en uppvisningsmatch mellan två lag från Vimmerby IF:s Fotboll För Alla,  de fick även extra applåder när de presenterades som SM vinnare i divisionerna 3/4 och div 5/6, det var verkligen värda, de är ju klubbens bästa ambassadörer. 

Arrangören och sponsorn utsåg även en matchens överraskning som inte ska förväxlas med matchens lirare, här fanns helt andra kriterier som kunde vara, fair playmoment, god lagkamrat, moment som stack ut lite extra, galant brytning, tekniska bravurnummer, smidiga brytningar, panterräddningar i målet. Varje lag fick en utnämning i varje enskild match, så under dagen fick 66 spelare ett pris som man kommer minnas länge, framförallt de yngsta.


matchresultat 

Resultat från breddturneringen mellan Vimmerby IF och Hultsfreds FK

P06: 2–0, 1–3 och 2–1.

P07: 2–0, 1–0 och 1–1.

P/F11: 1–1 och 0–1.

P10: 4–1 och 3–0.

F04: 3–0 och 2–2.

P03: 0–2 och 1–4.

P09: 0–1 och 5–3.

F08: 0–3 och 0–8.

P05: 2–4 och 1–2.

F06: 4–0 och 1–0.

F09/10: 3–2 och 1–3.

P04: 0–1 och 0–6.

P08: 3–2, 2–2 och 0–0.

F05: 1–0 och 1–0.

Ledarmatch: 1–2.

Då var det dags att sparka igång Breddturneringen
2018-03-15 14:11

VIF och Vimmerby Sparbank är stolta arrangörer av Föreningsutmaningen mellan VIF och HFK, ni är välkomna till Idrottshallen nu på söndag, matcher hela dagen.SM-dagarna avslutades med optimal glädje
2018-03-11 17:46
Heja VIF FFA !!
Båda våra lag fick lyfta SM-pokalen, dvs två guld till VIF, läs mer lagsidan för Fotboll För Alla. 
Dam
Referat: Vimmerby IF (D1) - IFK Kalmar (F19)
Årets första seger.
2018-03-10 18:08, Dam
I årets andra match kom årets första seger. 1-0 mot IFK Kalmar F19 var en rättvis seger. En bra match med två lag som ville spela boll och hitta sitt spel, många bra kombinationer från båda gängen. Målskytt var vår unga talang Andrea Lundgren på ett långskott i mitten av första. Skön seger och välförtjänt, bollinnehavet var helt jämnt men VIF-laget skapade betydligt mer klara chanser. Bla annat hade Andrea ett bra skott i stolpen.  
Nyheter från våra lag