Glädjerop i Dam B!!!
2018-01-15 19:30, Dam
Under måndagen fick VIF frågan om deras B-lag skulle kunna tänka sig att ta en friplats i div 3. Det hade kommit något återbud och efter geografiskt check från Småland så erbjöds VIF alltså denna plats. Givetvis tog VIF den och det blir alltså div 3 spel även under säsongen 2018 för vårt B-lag som tyvärr ramlade ur 2017.
Jättebra för senior truppen att ha olika nivåer på sina serielag så att så många som möjligt kan utvecklas från sin egen nivå!
Maria Anspach klar!
2018-01-10 20:00, Dam
"Mia" kör på!!

Åh va bra! Vänsterkanten blir tuff att komma igenom för motståndarna.

Även i ettan kommer Mias snabbhet och tuffhet göra stor nytta för laget både defensivt och offensivt samt ställa till stora besvär för de flesta lagen. Det är med stor glädje vi mottog Mias signatur under onsdagen.

Mia kommer inte vara tillgänglig för kommande FUTSAL spel. Den 20/1 spelas den andra omgången i DM-slutspelet, men då utan Mia.

3 priser med hem från Rödsle cupen
2018-01-07 19:34, Dam
Kicki Rödin i duell som hon vinner och glatt gäng

Eftersom VIF även spelade SM-Kval F17 och några tjejer bortresta så var det två till antalet tunna lag, men trots detta fick vi ihop en andra plats, en femte plats av de 10 lagen som var med. Under prisutdelningen fick VIF med sig ytterligare priser.

• Andra plats blev en POKAL och och en prischeck
  • Bäste spelare Natta Johansson Vimmerby IF Svart
  • Bäste målskytt Anna Karlsson Vimmerby IF svart
  • Bäste målvakt med blev Rödsles Lag 1 målis.

4e stipendieomgången från Ansgariusstiftelsen
2018-01-06 23:18
från vänster, Ahmad Askarzade, Ali Soltani, Nazrin Azisola, Budo, Aqila Mohsini, Mujtaba Hakim Ahmadi, Elham Fayaz Mohammad, Morteza Karimi. Övriga kunde inte delta pga studier på annan ort
Idag i pausen innan finalen i KM:et i Idrottshallen fick vi i VIF och Ansgariusstiftelsen möjlighet att för 4e gången dela ut stipendier till ungdomar i åldern 18-25 år som vill vidareutbilda sig. Härligt att kunna gör detta inför en fullsatt hall, säkert över 800 pers i hallen !!

Ungdomarna ska ha utomnordisk härkomst och ha haft sin bostad i Vimmerby Kommun innan du började studera på annat ort. Vi har en pott på 100 000 kr att dela ut årligen, tanken är att vi ska kunna göra det i minst tio år.

Här är de som Budo och Natta&Greta från damlaget kunde nominera som 2017 års stipendiater:

Ahmad Askarzade sjuksköterska, studieort Västervik
Elham Fayaz Mohammad pilot/flygteknik, Göteborg
Shaiza Bahaduri, civilekonom, Karlstad
Mujtaba Hakim Ahmadi, extrapoäng inför högskola
Lisanne Stroetinga, förskollärare, Växjö
Ali Akbar, pilot/flygteknik, Nyköping
Aqila Mohsini, undersköterska, Vimmerby
Ali Soltani, industriingenjör, Linköping
Nadjwa Bahaduri sjuksköterska, Karolinska Stockholm
Adila Mohsini, samhällsvetenskap, Växjö
Navid Ahmadi, civilkekonom, Växjö
Felix Habihirwe, Fritidsledare, Vimmerby
Wali Sahebi, VVS, Linköping
Mortesa Hosseini, VVS, Linköping
Nasrin Azisola, undersköterska Linköping
Morteza Karimi, extrapoäng för behörighet

Frågor om stipendiet och fonden kan ges av vår ordförande Budo Ericsson.

Smålandsfinaler för F01/02 på hemmaplan imorgon söndag
2018-01-06 21:20
F01/02-bild från hemmacupen 30 dec.

7 januari smäller det i futsal, det är för vårt äldsta flickgäng födda 2001-2002 som är i smålandsfinaler i Idrottshallen. Motståndare är IFK Värnamo och Gnosjö. lag 1-2 går till regionfinalen och lag 1 kan titulera sig Smålandsetta.

Nu ställer vi om efter 8 timmars KM-fotboll vilket känns i baken av de träiga bänkarna på läktaren och ser fram mot söndagens SM-kval (F01/02) i Idrottshallen där det är Smålandsfinaler mellan hemmalaget VIF, IFK Värnamo och Gnosjö. Första VIF match kl 10.45 och sen spel fram till 14.30. Vårt egna lag gjorde succé i hemmaturneringen för seniorer och känner nu stor tillförsikt och mönstrar följande lag: Thilda Kennmark, Ellen Gustafsson, Maja Allvin, Elin Borgstrand, Lovisa Rosin, Julia Rosin, Andrea Lundgren, Stina Kägo Bragsjö, Johanna Hultqvist och Kujtese Rexha.

Vårt A och B-lag är i Rödsle på futsalcup imorgon laget finns på damlagsidan.
VIF nära seger i finalen mot IFK Tuna, men fick ge sig 10 sek från slutet
2018-01-06 20:42
bild från Dagens Vimmerby www.dagensvimmerby.se

VIF Herr gick fram som en ångvält i de tre första matcherna, spelade ut i tur och ordning Frödinge, Rumskulla, Djursdala men i sista gruppspelsomgången mot Gullringen blev det ett heltaggat Ggoif som tog vinsten efter seger med 3-2. VIF ändå gruppetta före Gullringen som därmed tog platsen för Djursdala som inte gick vidare trots 9 poäng, vilket de andra två lagen också hade.

I semin kom VIF i underläge mot SvIF men tog sen tag i matchen och vände på steken efter ett sent straffmål av Oskar Stejdahl.

I finalen väntade ett välspelande IFK Tuna som också tog ledningen men VIF kvitterade och tog ledningen genom skott som touchade en oturligt placerad back. Kvitteringen kommer och båda lagen vaskar fram chanser men de båda målvakterna Gustaf Johansson VIF och Lasse Gustafsson (Tuna) står stabilt. Slutsignalen kommer allt närmare, men med mindre än 10 sek kommer Tunas segermål efter skott mitt inne i slottet. Tuna värdiga segrare där forna VIFare som Gustavo Borges, Oskar Eriksson, Lasse Gustafsson, tvillingarna Carlsson var klart dominanta.

Vi gratulerar IFK Tuna till segern, vilket var deras första sen de vann första cupen 1982, den som väntar på något gott............

VIF ställer nu om fokuset till fortsatt uppbyggnadsträning, om en månad börjar träningsmatcherna.

Dam , 15/01 19:30
Dam , 10/01 20:00