Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kansliets öppettider jul- och nyår
Kansliet har öppet som vanligt fram till fredagen den 21 december 2018. 
Öppnar åter torsdagen den 3 januari 2019.
Glöm inte KM i futsal den 5 januari 2019.

Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!


Dam
Referat:
Vilken match och avslutning av Dam U idag
2018-12-09 18:15, Dam
Dagens målskyttar Alice 2, Kujtese o Molly.
VIFs B/C-spelare fick ett wildcard att vara med i Västra DM-gruppen, som vi vet gick VIF A vidare från Östra DMgruppen. Wildcardet innebar att laget spelade alla matcher men deltog utom tävlan. Om de tävlat och fått sina poäng räknade hade vi kommit tvåa i gruppen och gått till finalspelet, vilken bragd av tjejerna hursomhelst. Här spelade vi mot A-lag från div 2-3 och hade bra insats i alla matcherna. Det var en mycket jämn grupp där inget lag stack ut varken spelmässsigt eller i poäng Egnahem vann på 9 p medan VIF hade 6 p liksom Fredriksdal och Tranås. Westbo 5a på 3 p.
Vimmerby IF fyller 100 år och firar med Jubileumsupplaga under Bullerby Cup 2019
2018-12-06 17:39

Vimmerby IF firar 100 år som idrottsförening under 2019. Guldklimpen i vår verksamhet och som kanske skänkt allra flest medlemmar och besökare glädje och stolthet under modern tid är Bullerby Cup som växt fram som en av Sveriges mest välbesökta och uppskattade fotbollsturneringar. Därför väljer vi nu att fira med ett nytt upplägg under 2019 års cup där lag i åldern 13-14 år ska få sätta guldkant på årets cup genom att få tävla om att få vinna Jubileumsupplagan 2019. 


Bullerby Cup står för väldigt mycket mer än bara fotboll, det är en fotbollsfest för hela familjen sista helgen i juli varje år. Traditionellt kommer det både lokala och klassiska föreningar från runt om i Sverige för att delta med sina lag i åldersklasserna 10 och 12 år. Tidigare har man i varje åldersklass utsett en vinnare i pojk- och flickgrupperna men det har plockats bort ur all ungdomsidrott där man i dessa åldrar vill lägga fullt fokus på att låta barnen utvecklas helt utan resultatfokus. I årets Jubileumsupplaga kommer vi bjuda in både tidigare deltagande lag som helt nya föreningar till cupen. Åldersklasserna kommer att vara 13-14 år för att kunna genomföra en klassisk Bullerby Cup med gruppspel, slutspel och en vinnare i varje åldersklass. Vårt mål är att ha 16 lag till båda åldersklasserna uppdelat i pojk- och flickgrupper. 


Vi vet att när barnen blir äldre så ökar också intresset att få tävla med sitt lag och mäta sina krafter mot andra lag runt om i Sverige och då vill vi erbjuda lagen att göra detta under Bullerby Cup 2019. Bullerby Cups koncept är mycket uppskattat där inga lag slås ut utan man garanteras hela tiden nya jämna motståndare utifrån sina resultat i gruppspelet. Så oavsett om målet är den eftertraktade finalen så kommer alla lag få spela både gruppspel och slutspel. Matcherna kommer att spelas under Svenska Fotbollförbundets nya spelformer för åldrarna 13-14 år där matcherna spelas 9 mot 9 på en anpassad planstorlek. 


Efter förra årets cupsuccé där alla planer var gröna och fina genom nya bevattningslösningar har vi år lagt ännu mera kraft på att kunna erbjuda ännu bättre planer för att barnen ska ha de bästa förutsättningarna som finns för att spela fotboll. Vi hoppas också att nå ut till fler flicklag genom konceptet där vi också har stora förhoppningar på någon form av besök av tidigare Bullerby Cup-deltagaren och nuvarande landslagsspelaren Kosovare Asllani under 2019. Hon har ju numera en egen fotbollsplan uppkallad efter sig i hemstaden Vimmerby och vill gärna besöka oss under sommaren vilket betyder mycket för alla unga fotbollsspelare att få träffa en landslagsstjärna som själv deltagit i Bullerby Cup.

2018-12-06 14:04
 
Lycka till Abbe!
2018-12-05 09:22
Foto: Ossian Mathiasson DV
Vi säger adjö till Abbe Kharma som velat bo närmare sin familj i Norrköping och därför kommer att spela i Assyriska nästa säsong. På planen syntes det direkt att han hade något extra och i arbetet med våra barn i kommunen har han varit en unik förebild för väldigt många barn och ungdomar. Att så naturligt ta alla till sig och ge så mycket av sig själv är få som klarar av. En av världens snällaste killar, vi unnar dig all lycka i din fortsatta fotbollskarriär och vet att du har allt som krävs för att spela högre upp. Vi glömmer dig aldrig och tror inte du glömmer din tid i Vimmerby IF heller. Visa nu vad du går för och du är alltid välkommen tillbaka!
Dam
Anna kör ett år till!
2018-12-04 12:00, Dam
Anna Karlsson krigar vidare med oss.
Vilken start på veckan!!
I måndagskväll på träningen meddelade slitvargen Anna Karlsson att hon kommer spela vidare i VIF-tröjan ett år till. Ett mycket glädjande besked eftersom Anna tidigt aviserat att hon var ytterst tveksam om det skulle kunna funka att kombinera kvälls och helgjobb med fotbollen. 
- Jag har funderat och tänkt på detta ett par veckor, men fotboll är helt enkelt för kul, jag kan inte sluta, så enkelt är det. Jag ska göra mitt yttersta för att kunna träna och spela så mycket det bara går, men jobbet är också viktigt för mig. Nu kör vi säger,  en laddad Anna Karlsson!

Nyheter från våra lag