Vimmerby IF F-04

Välkomna till sidan för F-04


Nu har vi börjat träna på gräsplanerna & våra träningstider är:

Måndagar 18:00 - 19:30

Torsdagar 17:30 - 19:00

Vi tränar tillsammans med F-03.


Alla är välkomna, både nya & gamla 04:or..


Säsongen 2017 kommer F-03 träna med oss också, alla är välkomna här också.:-)

Skön vinst i Västervik
2017-08-17 07:09

Vi har alltid haft lite svårt mot Västerviks FF, främst då att få till målskyttet då de är riktigt snabba & har en duktig målvakt.

Våra tjejer var dock taggade för att ta sig an uppgiften & bjöd på en spelmässigt fantastiskt första halvlek. VFF fick knappt låna bollen som gick som på ett snöre mellan våra tjejer. Det enda som fattades, om man ska vara kritisk, var kanske lite högre fart, och så målen då förstås....

0-0 slutade halvleken, och det var inte rättvist över huvud taget då vi ägde bollen mest hela tiden.


Kallduschen kom ca 5 minuter in i andra när deras snabba anfallare fick en löpboll från mitten och placerade in 1-0 bakom Stella i vårt mål. Snacka om orättvist...

Men här bestämde sig våra tjejer!

Vi skruvade upp tempot och fortsatte med det fantastiska spelet, och då har inget lag i världen nån chans.

1-1 Svea B, stolpe in.

1-2 Stina T

1-3 Molly G

Alla målen var fina spelmål där nästan alla lagdelar var inblandade.

En skön seger mot väldigt trevliga tjejer & ledare i VFF.

Stort beröm till alla för en mycket väl genomförd match. Måste dock nämna Minea S som jag tyckte stack ut lite extra idag. Men vi är verkligen ett kollektiv & alla ska vara stolta över sina prestationer idag.

Tack för uppvisning!

04:a hade lekstuga
2017-08-15 07:29

Höstens första seriematch på 9-manna var efterlängtad tror jag. Det var ett gäng spelsugna tjejer som klev ut på den "okritade" planen på Ceos för att ta emot gästande Högsby.

Vi tog tag i taktpinnen från första stund & bjöd på en mängd fina kombinationer. Fina passningar, löpningar, inlägg & skott.

Idag var det inget som helst snack om vem som skulle vinna. Högsby var helt chanslösa & våra tjejer gör en av de bästa spelande matcherna för säsongen.

1-0 Stina T efter en tilltrasslad situation.

2-0 Molly G med ett snyggt skott.

3-0 Stina T efter et jättefint spel ända nerifrån vår målvakt.

4-1 Minea S efter fina passningar.

5-1 Svea B efter ett snyggt pass från Molly.

6-1 Stina T, en rökare som tar ribba in.

7-1 Molly G efter ett fint inspel från Svea.

Halvlek, och vi börjar gå runt på positionerna för att alla ska få spela på lite olika platser som de inte är vana vid. Detta gör kanske att målskyttet ebbar ut lite, men roligt att se att det inte påverkar spelet iaf.

8-1 Svea B

9-1 Svea B


En grymt bra match som vi verkligen har kontroll på från början till slut.

Beröm till alla för en mycket väl genomförd match.


Vinst mot Rosenfors!
2017-06-11 14:57
Ett obesegrat Vimmerby tog i lördags emot Rosenfors på Ceos.
Vi snackade innan om att vi måste låta bollen göra jobbet och försöka ha hög fart i passningsspelet.
Det gjorde tjejerna galant i första halvlek. 
Gästerna fick bara jaga oss hela tiden och kom aldrig riktigt till några farliga chanser.
1-0 satte Molly G efter en hörna i inledningen av matchen.
2-0 kom från Sandra efter ett fint inspel från Ebba.
3-0 stöter Tess in efter fint inlägg från Elise.
4-0 dunkar Svea in respektlöst på en straff. 
Detta avslutar första halvleken som vi för från första stund.
Vi bjuder på en mycket fin och underhållande fotboll med högt passningstempo.

I andra halvlek går tempot tyvärr ner lite, men passningarna sitter iaf, men det bjuder ändå in gästerna lite i matchen, och de vaskar fram ett par farliga chanser som Stella ändå räddar. 
Det blir inga fler mål i matchen och Vimmerbytjejerna vinner rättvist med 4-0.
Samtliga tjejer får MVG för insatsen i första halvlek. Andra halvlek blir det VG, för även om tempot sjönk, så spelade vi iaf fotboll och kämpade. Bra jobbat tjejer!

Överum - VIF F04
2017-06-03 21:32
1/2
Några rader om mötet Överums IK- Vimmerby IF 
Vi var ett taggat gäng som åkte från Vimmerby mot den anrika bruksorten Överum.. 
Vi startade matchen bra med mycket bollrullande men i lite lågt tempo. Det kan ha berott på att vi för första gången i år spelade på en riktigt tät gräsplan som gjorde att bollen rullade lite långsammare än vad vi är vana vid. 
Precis som vi pratat om innan matchen så var alla delaktiga och ville ha bollen. Vi spelade bollen bra fram till straffområdet men där tog det stopp. Överum försvarade sig på ett mycket bra sätt. 
Efter ca en kvart lyckas Tess ta sig förbi sin motståndare och få bollen vidare till Alice P som skjuter ett pressat skott förbi ÖIK:s försvarsmur och målvakt. 1-0 till oss. 
Tyvärr så lyckas Överum kort därefter med en kontring där deras forward kommer fri med målvakts Allis och trycker dit bollen. 1-1. 
Inget som vi lägger någon energi på utan vi trummar på, Alicia har ett skott i ribban, både Svea och Nelly skjuter på täckande Överumsspelare. Överum oroar oss då och då med någon kontring, bland annat ett friläge som Allis bryter mycket snyggt utan för straffområdet. 
Vi fortsätter att trilla boll utan att få till det sista. I 27 min hittar Svea Molly med en genomskärare, uppvaktad av två försvarare så lyckas Molly slå en tunnel på målvakten men när hon ska lägga in bollen så kommer en försvarare mellan. Efter ytterligare en retur så hinner Överums mycket duktiga målvakt tillbaka och räddar bollen. 
Sammanfattningen av första halvlek är att vi känner att vi äger spelet men inte får till det sista. I paus pratar vi om att ta oss runt på kanterna och spela in bollen framför mål och att skjuta mer. Vi diskuterar även hur vi ska få koll på Överums kontringar. Det är fantastiskt roligt att ha dessa diskussioner där alla är delaktiga och ger sig själva många lösningar på problemen. 

Andra halvlek startar precis som den första. Vi tar tag i taktpinnen och tar oss fram till straffområdet gång på gång. Våra Yttrar flyger fram på kanterna och vi kommer till chans på chans, men antingen så misslyckas vi med avslutet eller så är målvakten i vägen.  
Men efter många skott och lägen så får Svea tag på bollen och rullar behärskat in 2-1. Historien upprepar sig tyvärr igen. ÖIK lyckas med en kontring och sätter otagbart 2-2 i krysset. 
Direkt efter avspark kör vi järnet igen, vi avslutar från alla håll och kanter men ständigt är det ett ben eller något i vägen. Svea skjuter ett skott som målvakten räddar men som går i en båge mot mål, på något märkligt sätt så hinner målvakten upp bollen på mållinjen och kan slänga iväg den. 
Resten av matchen fortsätter i samma anda vi pressar som galningar men får inte in bollen. ÖIK sticker upp i en kontring till men Allis räddar även den, bra gjort efter att ha stått overksam så mycket. 

Sammantaget så gör vi en jättebra match där vi får mycket beröm av både motståndarledare och publik.  Ett stort plus till hela laget men ett extra till Svea som emellanåt spelade både back mittfältare och anfallare samtidigt. 
Skönaste vinsten någonsin!
2017-05-24 07:04

Tisdag kväll i Hjältevad. Toppmöte mot HMIS, ett lag som vi haft det svårt mot tidigare säsong och förlorat alla möten.

Både vi & dom var obesegrade inför kvällens drabbning, skillnaden var endast 2 mål i hemmalagets favör. Men det var nya förutsättningar den här gången. Första mötet lagen emellan på 9-manna.

Jag hade förbenat svårt att somna kvällen/natten innan, bara låg o tänkte på vad man skulle säga, hur man skulle få tjejerna att verkligen tända till. Jag vet ju vad de kan, men för att vinna den här matchen måste vi verkligen plocka fram det där lilla extra.

Men i omklädningsrummet innan matchen var stämningen helt annorlunda än tidigare matcher. Det märktes att tjejerna också var grymt taggade och sugna på den här matchen. Alla var grymt fokuserade och vi lovade varandra att göra vårt bästa i varje situation. Uppvärmningen gick fantastiskt och nu väntade vi bara på domarens startsignal.


Vi tog tag i matchen från första minuten. Gjorde allt som vi tränat på under säsongen. Vi jobbade för varandra och hjälpte varandra i varje situation.

Vi tar också helt rättvist ledningen med 0-1 genom Sandra efter ett fint inlägg från Nelly. Efter det fortsätter vi rada upp chanser men tyvärr utan resultat. Strax innan halvtid kvitterar HMIS efter en kontring från halva planen där de skjuter ett riktigt kanonskott helt otagbart för Stella i vårt mål. Kan vara det mest orättvisa mål i år, då vi förde matchen helt.


Men tjejerna hängde inte läpp det minsta och efter några minuter i 2:a halvlek rullar Ebba in 1-2 efter att ha blivit serverad en fin kantboll från Molly.

Vi utökar några minuter senare till 1-3 genom Sandra som elegant slår in bollen efter inlägg från Molly. Svea får sedan avsluta målskyttet efter att ha fått ett fint pass från Sandra. 1-4 och 3 mycket rättvisa poäng får följa med hem till Vimmerby.


Det finns så mycket att säga om den här matchen. Tjejerna gör det så fantastiskt. De jobbar för varandra, de stöttar varandra, de spelar som gudinnor. Stort tack för att man fick vara med om den här matchen. Alla, verkligen alla ska ha en stor eloge för genomförandet av matchen, spelare, ledare, domare, publik. Idag älskar vi alla!

Tack!