Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vimmerby IF F-04

Välkomna till sidan för F-04


Vi tränar måndagar & torsdagar 18:00 - 19:30 (typ). 

Vi försöker vara ombytta & redo ca 10 min innan passet.


Välkomna!

Vinst mot Rosenfors
2018-05-30 14:35
En bild säger mer än tusen ord.
Torsdagskvällen bjöd på match istället för träning. Rosenfors kom på besök till vårt soliga Ceosfält.
Kul att gästerna fått in lite nya tjejer & vi därmed fick spela 11-manna stället för 9.
I den här matchen var det inget snack. Vi tog tag i taktpinnen från första sekund & spelade runt och försökte komma till avslut.
Gästerna spelade dock väldigt defensivt & det blev väldigt svårt att komma in till bra lägen för avslut. Molly lyckades dock iaf lura gästernas målvakt & gör 1-0 efter ass från Svea. Men fler mål blir det inte i första trots alla lägen som vi skapade.
Andra halvlek fortskrider i stort sett som den första & vi pushar på framåt. Vi gör allt några mål till, men alldeles för få sett till antalet chanser.
Molly gör både 2-0 & 3-0 assisterad av Stina & Alicia.
4-0 dunkar sedan Svea in efter en lite tilltrasslad situation. Detta blir också slutresultat. Gött med vinst, men den borde blivit bra mycket större om vi haft lite mer kyla i avsluten. Bilden som DaVinci tecknade mot slutet av matchen sammanfattar kvällen lite, där vi alldeles för ofta bara lyfter upp bollen i famnen på Rosenfors målvakt. Nu blir det lite avslutsträning. :-)
Stor tack till F05 & Elin för hjälpen att vakta kassen.
Sur förlust i Malunn!
2018-05-30 14:25
Det vankades ett tufft & tight derby i ett soligt Mariannelund. Matcherna lagen mellan brukar ofta vara tighta och vi har nog lika många vinster & förluster genom åren.
Vi började matchen riktigt bra & förde hela första halvlek. Dock lyckades hemmalaget göra 1-0 efter en soloprestation. Men ingen gul tjej hängde läpp för det utan vi trummade på & skapade flera bra lägen. 1-1 kommer på en riktig frisparkskanon signerad Wilma H. Denna aspirerar på året mål. :-)
Vi tar lite senare också helt rättvist ledningen med 1-2 genom Molly G.
Detta resultat står sig halvleken ut.
Vi snackar om att behålla fokus, ta löpningar & ett hårt jobb.
Men något händer. Vi är inte alls med utan får i stort sett jaga hela andra halvlek. Hemmalaget kvitterar helt rättvist till 2-2.
Detta tror nog alla ska bli slutresultatet & det hade nog varit rättvist sett till matchen då vi förde var sin halvlek. Men icke sa nicke, precis när klockan ska slå sitt 35:e slag & domaren i stort sett sätter pipan i munnen så lyckas hemmalaget peta in en boll till seger med 3-2. Tungt & surt..
Men, men, vi har ett möte kvar mot dem & då ska vi lyckas hålla uppe spelet hela matchen, för då finns det inget lag som slår oss.
Vinst i Västervik!
2018-05-06 20:46
Söndagsförmiddagen spenderades på ett soligt & mysigt Örbäcken i Västervik för match mot IFK.
Första matchen för säsongen på naturgräs, äntligen.. 
Spelmässigt förde vi hela matchen. Allis som var vår burväktare för dagen, behövde inte göra alltför många räddningar, utan våra backar avvärjde minsta försök IFK hade på ett föredömligt sätt.
Emilia sätter 0-1 efter en hörna efter ca 5 minuter. Sedan dröjer det till 30 min innan Alicia petar in 0-2 efter ett fint förarbete av Alice & Molly.
Ett bra snack i halvtid där vi bl.a. pratar om att försöka skruva upp tempot i allt vi gör. Och vilken start det blir...
Inom loppet av 5 min gör vi 3 mål.
0-3 skruvar Molly in i vid vänstra stolpen efter ass från Emilia.
0-4 kommer efter en fin prestation av Svea som bryter bollen vid mitten och sätter fart och säkert placerar in bollen.
0-5 görs återigen av Molly som även denna gång blir framspelad av Emilia.
Vi fortsätter ånga på och gör ytterligare 2 mål innan domaren blåser av dagens kamp.
0-6 sätter Nelly, förarbetet till detta låg Klara bakom som gjorde en strong rush förbi nästan hela IFK:s lag.
0-7 blir även det signerat Nelly som blir frispelad efter en fin passning från Sandra.
Återigen en väl genomförd match av samtliga. Trots värmen och den lite ”ovana” känslan från naturgräset så gör vi en klart godkänd insats.
Dagens extraplus går till Emilia som spelade väldigt lugnt, smart och säkert & Klara som agerade fantastiskt i backlinjen.
Bra jobbat idag tjejer. Nu är det 1,5 vecka till nästa match, så full fokus på träningarna framöver.⚽️💛🖤

Vinst i seriepremiären.
2018-05-01 17:03
Dagen var inne för att äntligen kicka igång 2018 års seriespel. 
För motståndet stod Tjust/Överum som inför denna säsong slagit sina påsar ihop till ett gemensamt lag. Bra initiativ för att behålla tjejfotbollen!
Deras ledare försökte skrämma oss lite innan match då de berättade att några av deras tjejer minsann även spelat A-lagsfotboll och att de skulle ge oss en riktig match idag.
Hur gick matchen då?
Jo, vi tog ledningen redan efter 3 min då Emilia säkert rullade in bollen efter ett fint inspel från Nelly.
2-0 kom efter 12 min då Stina T sköt ett distinkt skott bakom gästernas keeper. Detta föregicks av ett snabbt & fint kantbyte.
Sedan i 21:e min reducerade gästerna till 2-1.
Nervöst? Nej då...
Några min senare showar Svea med ett gäng läckra dragningar och avslutar med att förpassa kulan i nätet.
Stina T avslutar sedan halvlekens målskytte med att sätta 4-1 efter en hörna.
Andra halvlek mattas en del spelmässigt, vad det berodde på får vi sova på. Men vi gör iaf ändå 2 mål. Båda genom Nelly, som på en tilltrasslad situation på hörna stänker in bollen. Lagets sista placerar hon sedan in säkert efter att ha blivit frispelad genom backlinjen.
Matchen slutar 6-3 och vinsten är odiskutabel. 
Även om vi inte kommer upp i den standard som vi vet att vi kan, så känns det ändå skönt att kunna knyta ihop säcken även om inte allt går som på räls.
Dagens extra-tumme går till Molly G & Nelly P.
Nästa match blir i Västervik mot IFK på söndag. Men, innan dess så kör vi en kanon-träning på torsdag.
Ses!

Förlust men ändå vinst.😊
2018-04-22 20:01
Träningsmatch borta mot Eksjö på söndagseftermiddagen i ett underbart väder. 
Tjejerna var taggade och vi visste att det skulle bli tufft.
Spelet är jämt från start, men Eksjö har flyt och gör mål på sina lägen och leder med 3-0 efter 30 minuter. Inte rättvist någonstans, för vi är minst lika bra som dom. Men ingen hänger läpp för detta utan vi trummar på och vi reducerar till både 3-1 & 3-2 innan halvtidsvila. Båda pytsarna genom Allis Nillson.
Gott snack i paus och dax för avspark till 2:a halvlek.
Dock gör Eksjö rätt omgående 4-2 och uppförsbacken blev lite brantare. Men återigen, inga sura miner utan bara full fart o fokus på nästa mål. Det kommer också, denna gång genom Nelly Passmark. 
Vi för sedan sista 20-25 min helt och pressar hemmalaget konstant. Dock blir det ingen mer utdelning i målprotokollet och Eksjö vinner med uddamålet. 
En riktigt bra genomkörare, där vi verkligen visar vilja och en enorm lagmoral. Alla kämpar och vi passar & skapar bra situationer hela tiden.
Fantastiskt kul att se hur vi jobbar för varandra. 
Vi ledare är otroligt stolta över tjejernas insats idag.
Snart dax för seriepremiär! 😊⚽️💛🖤