Här världens gladaste fotbollsgäng, VIFs Fotboll För Alla älskar fotboll

Är du intresserad av vår verksamhet för ungdomar med någon form av funktionshinder så kontakta Budo Ericsson 076-815 59 97 priv mobil  eller 010-578 77 34/070-564 34 61 arbetet eller mail styrelse@vimmerbyif.org


Våra yngsta deltagare är 8 år och äldste 36 år, alla är välkomna oavsett ålder och funktionsnedsättning.

fler bilder från SM-gulden i Linköping
2018-03-11 17:51
kolla och njut, man får ju ståpäls bara på att kolla på bilderna. 
SM dag nr 2 fick guldskimmer i dubbel upplaga
2018-03-11 17:05
goa bilder från en go dag i Linköping, det blev guld för båda lagen
Ett laddat gäng samlades kl 07 i Vby för ny transport till SM-staden Linköping, var ju så tidigt att våra resande spelare från Västervik o Hultsfred inte kunde åka kollektivtrafik in till stan Hur gör man då i ett lag med god sammanhållning, jo spelarna erbjuder sina lagkamrater säng eller soffplats hemma hos sig så alla kunde vara med dag två okcås= bra lagsammanhållning eller hur?

Söndag:

9:00 Östria div 5/6 6-0

Rebecka (2), Dick, Samuel (2) och Andreas

Tillskott till dagens möte av en het och pigg spelare i Rebecka Wetterqvist Hon va riktigt målsugen, gjorde två viktiga mål i matchen.  Anton som målvakt och höll nollan efter lite skott på sig i slutet, sen fick vi flytta upp Anton till div 3/4laget eftersom Chrille var skadad.  I övrigt fortsatte Samuel målskörden framåt. Vårt stabila spel fortsatte både bakåt och framåt. 


9:30 Carlstad 3/4 0-1

Sista gruppspelsmatchen för detta SM mellan de två redan klara finallagen där enbart placeringarna i gruppen stod om spel. Ett starkt och solid insats med långa stunder av perfektion i försvaret med ett starkt målvaktsspel av Lukaz och ett par riktigt heta målchanser för oss räckte inte denna gång. En hörna med två minuter kvar och miss i försvaret innebar förlust för vår del. Men taktiken från våra coacher Budo&Micke var tydlig låt Carlstad trötta ut sig och låt dem tror att de är bättre än oss så tar vi dem i finalen


11:00 Husqvarna 5/6 5-0

Dick, Samuel, Andreas (2) och Mohammad

Sista matchen och ett säkrat guld, vi tog det lite lugnare och la större fokus på att sätta passningsspel och träna försvarsspel. Matchens show stod Dick för när han som nyinbytt målvakt va ute och dribblade och sköt från långt håll, deras målvakt tog bollen och kastade en lång boll mot vårt tomma mål. Dick sprintade som Usain Bolt mot det tomma målet för att hinna ta bollen, höll på att toucha boll men missade bollen och bollen in i nät. Alla inkl domaren trodde mål för Östria men inte huvudfunktionären och Budo , man får inte kasta in några bollar i mål i fotboll. vart  alltså bortdömt, tur för Dik men va en rolig incient. Andreas fortsatte att näta och slutade på för honom imponerande 4 mål framåt. Guld för laget, det var rättvist, bara segrar och noll insläppta vittnar om kvalitet. 


Laget innehåller många spelartyper, duracellkaninen Dick Berg som springer oavbrutet, Mohammad Faras Idris som ibland är en kopia av Messi, Andreas Paulsen som nog gjorde sin livs turnering där allt stämde för honom, Rebecca Wetterqvist som mer och mer liknar sin idol Natta Johansson i damlaget (skyttedrottning), Samuel Hangren en klok gubbe som bara gör rätt saker i rätt tempo (finns ingen anledning att stressa). Det roliga är att vi har lika många bra spelare till därhemma i Vby som vilat sig i form till nästa uppvisning som blir på Breddturneringen 18 mars. 


11:30 IK Carlstad United (Final) div 3/4 2-1

Alexander & Jocke

Med tanke på att div 3/5-laget peppade och hejade fram det andra VIF-laget till ett SM guld va känslan och attityden där när de själva skulle spela ren final. Motståndarna var lite konfunderade över att vi inte hade nån målvakt på uppvärmningen, Christian hade ju en stukat och svullen och regnbågsfärgad frist men kunde stå i mål i finalen så vi kunde flytta ut Lukaz som utespelare på det sättet fick vi en avbytare vilket vi inte hade haft på hela cupen. - va lite folk de är, har de ingen målvakt hörde vi de diskutera. Vi vann psykkriget för de trodde ju att de va bättre än oss efter gruppmatchen som de vann med 1-0. 

Budos coachidé slog bra ut, Carlstad va trötta och konfunderade, de fick inte igång nåt spel alls. Vi stängde igen bakåt och framåt dök det upp lägen bara vi va kyliga. Det va vi när Steve smekte upp ett uppspel på kanten till Anton som söl Alexander smyga fram på bortre stolpen och enkelt kunde stöta in en 10 ledning. 

Vi hade greppet om matchen och bra flow i laget, att kunna byta i finalen var bra för det behövdes verkligen, högt tempo och spännande värre. De kvitterade till 1-1 på ett vad vi kan kalla turmål, lite studsar hit och dit och Chrille snubblar till på sin onda fot och bollen far in i stolpen och den returen går till en Carlstadspelare som inte missar öppet mål.  Om vi fick ett skitmål i baken så avgjordes matchen på ett sånt mål. Innan dess hade Steve och Andreas bra lägen till mål. Jo deras målvakt tappar in bollen mellan benen efter att Jocke skjutet ett skott från distans som skulle styras i mål av Alexander men målvakten missbedömde den. Visade sig bli segermålet och VIF återigen i SM vinnare, tror vi inte varit det sen SM I Eskilstuna (ute) eller inne-SM i Alingsås. Kul va det i alla fall, blev sk TV-puckshög och massor av pur glädje. Detta skulle vi ha spelat in på video. 


stort grattis från hela VIF

Dag 1 avklarad i Linköping
2018-03-10 20:20
Några bilder från dagen, nu laddar vi för finaldagen

Vi kom iväg med endast 10 spelare dvs ingen avbytare i något lag, så här kan vi inte ha det i fortsättningen. Tidigare hade de flesta sagt ja att de skulle följa med och vi anmälde lag och division efter det. Som ledare och spelare är det bättre om vi försöker hålla ihop laget mera. Datum för matcher och turneringar är bestämt sen länge och ligger på lagsidans information, hoppas att vi fortsättningen försöker planera in allt bättre.


Så här va lagen idag:

div 3/4 Lukaz, Jocke. Steve, Adham, Chrille

div 5/6 Mohammad, Samuel, Dick, Andreas, Anton


Inför morgondagen kanske Chrille faller ifrån pga fotledskada men ersätts av Alexander Paulsen, tillkommer gör även Rebecca Wetterqvist.


Vi avslutade dagen på Saab Arena och såg SHL-suverärna Växjö Lakers vinna ganska enkelt med 3-1 mot hemmalaget LHC, blev lite spännande i 3e när LHC reducerade till 2-1 men inte länge........mer underhållande att se och höra FFA-laget faktiskt.


Referat från dagens matcher som spelades 1 x 15 min på Collegiums Sporthallsgolv:


Lördag:

10:00 Östria Lambohov div 5/6 5-0

Dick 3, Anton, Samuel

Nytt SM och nya möjligheter, med ett ständigt hotande anfallsspel och ett solitt försvarsspel mot ett Östria som vi tidigare haft lite problem och spelat jämnt mot blev det idag en klar seger efter tidiga mål. Det var yrvädret Dick som visade vägen genom ett briljant hattrick som låg till grund för segern i denna match.


10:30 Husqvarna div 3/4 4-0

Adham 3, Christian

Likt det andra laget var det stundtals så bra spel som det bara gick. Skön start på dagen för båda lagen. Med fina kombinationer i offensiven och en ganska sysslolös Lukaz i målet (fick ta nåt friläge) blev det till slut en komfortabel seger.


11:30 Täby div 3/4 3-0

Jocke 2, Lukaz

Andra matchen i rad för den annars ständige backen Jocke på sin nya position som anfallare gav gav nu utdelning med två viktiga mål med välplacerade bredsidor vid stolparna.  Efter en krock där Christian drog på sig en mindre fotledskada och VIF fick spela sista tredjedelen av matchen med en spelare mindre fick Täby mer kontroll över matchen. En storspelande Lukaz spikade igen sitt egna mål och drog också iväg på dribblingsutflykt och lyckades pricka in ett mål med  ett stiligt långskott i bortre hörnet. Vi får se hur skadad Chrille är inför söndagens spel. Vi hoppas att han kan följa med och testa innan match i vart fall som målvakt.


12:00 Husqvarna 5/6 12-0

Dick (2), Samuel (2), Anton (2), Mohammad (5), Andreas

Här märktes det av hur det kan gå i parafotboll när divisioner slås ihop pga få anmälda lag och tilltänkta spelare fått förhinder trots de anmält de ska vara med. En hårt coachande Budo valde att byta målvakten Andreas till forward sista minuterna vilket blev ett lyckat drag för i sista sekunden rakade Andreas in sitt första mål i futsal, har väl blivit något ute men nog inget inne, Kul för Andreas och Budo jublade lite extra för Andreas skull. Alltid extra glädjande när andra spelare får kliva fram till extra. 


Framförallt fotboll men oxå lite hockey
2018-03-08 23:18

Vi åker som sagt kl 08 på lördagen och avslutar eftermiddagen med att se elitseriehockey LHC - Växjö Lakers, vi får gratisbiljetter av LHC, trevligt initiativ.


För fotbollen tar vi med inneskor, benskydd, duschgrejer inkl handduk samt matsäck för hela dagen, samt kanske lite fickpengar.


Till hockeyn behövs inget extra. Vi saknar två chaufförer till och från Linköping både på lördagen och söndagen, de som kör lördagen får ju också följa med på hockeyn, det blir ju lite bonus.


Frågor, hör av er till Budo omgående via sms eller epost, jobbar i Stockholm torsdag-fredag

Lottning till SM i Linköping 10-11 mars, lite ändringar
2018-03-01 11:47

Vi åker från Resecentrum lördag kl 08.00 och på söndagen åker vi kl 07.00, ordna skjuts så vi kommer dit, föräldrar och kompisar får köra. Meddela Budo att ni ordnat en chaufför.


Lottningen ser ut så här, div 3-4 kör ihop och div 5-6 spelar också tillsammans:


10.00 Östria Vimmerby 5 och 6 Lördag
12.00 Vimmerby Husqvarna 5 och 6 Lördag
09.00 Östria Vimmerby 5 och 6 Söndag
11.00 Vimmerby Husqvarna 5 och 6 Söndag
10.30 Vimmerby Husqvarna 3 och 4 Lördag
11.30 Täby 2 Vimmerby 3 och 4 Lördag
09.30 IK Carlstad Vimmerby 3 och 4 Söndag
sen finalmatcher plac 1-6


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen