Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till Vimmerby IF Herr 2020
Vimmerby IFs herrar spelar säsongen 2020 i Div IV. Info om träningar och matcher finns i kalendern. 

Kontakt:
Huvudtränare: Johan Karlsson - Törndahl, johan.carlsson-torndahl@vastervik.se, 0722 - 826974 
Ass. tränare: Jesper Lätt, jepplatt86@gmail.com, 0700-214 652
Ass.tränare: Mattias Borgstrand
Lagledare: Kjell Carlsson, marknad@vimmerbyif.se, 070-648 09 60
Materialförvaltare: Tomas Gustavsson
Referat: Vetlanda/Myresjö - Vimmerby Idrottsförening
Bra genomförd match av A
2020-03-30 08:28
Vi spänner musklerna mot tippad toppkollega.
Truppen inför KM 4/1
2019-12-31 09:12
Följande spelare är uttagna
Gurra och Petter målvakter
Utespelare: Simon Larsson, Ludwig Strömbom, Ali Mohammed Mustafa, Anton Ljungberg, Nicklas Gunnarsson, Rikard Thuresson, Mohammed Jafr Mostafa, Joakim Storm, Elias Hallingfors och Jacob Johansson

Samling 08:40 Idrottshallen. 
Förbered er på bästa sätt för en heldag i hallen
/Buken
Sparbankscupen 4/1 för herr
2019-12-10 14:54
Efter nyår är dags för sedvanliga Sparbanksturneringen i idrottshallen i Vimmerby.
Referat: Vimmerby Idrottsförening - Nässjö 
Målrik match med många individuella misstag men stark kollektiv insats
2019-03-11 12:01
Lördagens match mot div 2 laget, Nässjö FF, var väldigt märklig när det gäller resultat och hur det svängde där ute på planen... Att vi kunde leda matchen med hela 3:0 efter bara 11 minuter spelade trodde vi inte själva riktigt på. Nässjö hade otroligt svårt att hantera den höga och aggressiva pressen från oss och gjorde många otrolig naiva misstag. vi straffade de två ggr via Joakim S. och en gång via Mohammad J. Att de var starka på mittfältet och riktigt spetsade framåt i sina unga, kreativa och explosiva anfallare fick vi dock väldigt snabb bekräftelse på. inom 10 minuter efter att vi gjorde var tredje mål lyckades Nässjö komma tillbaka med hela 3:3. starkt måste man erkänna, med tanke på att de flesta lagen viker sig och ifrågasätter sig själva vid en sådan start. Sedan blev spelet väldigt hackigt och oorganiserad på mittfältet från båda håll och det kändes ibland (både hos mig men även hos gästande lagets tränare som jag kunde stå nära vid) att lagen tävlade om vem som ska göra mest misstag istället för vem gör minst misstag. mycket nervositet åt båda håll som gjorde inte matchen särskilt kvalitativt men den blev ändå målrik och det gillade några få på läktaren. 
Vi fick avsluta första halvlek med ett superfint mål av Niklas G. som prickade i krysset från halvdistans. 
I pausen bestämde vi oss att göra två st. byte och därefter fortsätta följa vår matchplan med aggressivitet på motståndarnas planhalva samt hög backlinje. Det första som hände var att vi bjöd på ett 1 mot 1 läge mot vår ny inbyt målvakt Petter. det är inte mycket man kan göra när vi själva spelar fram motståndarnas anfallare till 100%-ga målchans. Efter 4:4 hade Nässjö skruvat up sitt passningsspel och vi fick löpa ganska mycket för att täcka alla ytor. Detta ledde till att vi fick byta ut några spelare som var trötta och gav chans till våra yngre styrkor som var hungriga och gjorde inte bort sig på det speltiden dem fick. Simon S, Ardijan M., Tage F. och Jakob K. kom en efter en med 5 min. intervall och visade framfötterna. Det kändes i luften (på slutet av matchen) att vi vill vinna och vi tryckte på med några fina anfall där vi inte lyckades omvandla några chanser eller halvchanser till mål. Som det oftast brukar vara- efter missar kommer straffet. Nässjö lyckades få ett till öppet läge i 92a minuten från en rensning av deras vänsterback, då hela våra försvarslinje hamnade i fel positioner. När detta händer dessutom mot en vindsnabb anfallare blir det svårt att försvara sig effektivt. Utan understöd och markering klarade man inte att förhindra målet som blev ett vinnande dessutom för NFF. 
Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi gör flera steg framåt i vår kollektiva spel (jämförelse vis med matchen mot GOIF) särskilt offensivt men vi har mycket, verkligen mycket, att slippa individuellt. Det kommer för att tid har vi och tålamod för alla dessa unga spelare finns hos oss. 
Forza VIF 
DZ
Referat: Vimmerby Idrottsförening - gullringen GOIF
Första tränings match var nyttig för laget
2019-03-04 16:42
Ny tränare, spelare på prov och första träningsmatchen. förutsättningar att inte fokusera på resultat som blev en 0:2 förlust mot motiverad GOIF. 
Vi byte ut 10 st. spelare i halvtid och ville testa samtliga styrkor som finns i VIF herr. jätte värdefulla svar kom till oss ledare i VIF herr verkligen. Nu vet man mer och sätter planeringen därefter. 
fokus var på att följa matchplanen och organisation samt testa oss fram med ett visst spelsystem. Resultat var i andra plan verkligen men det var svårt för killarna att släppa det efteråt med tanke på rivaliteten som har funnits mellan GOIF och VIF på ett tag...
Vi hade bollinnehav i minst 60% om inte högre upp och totalt 9-10 st. offensiva hörnspark men lyckades inte komma till synliga målchanser bortse från rättvist dömd straff, som inte heller blev mål utan ribba ut. 
det är bättre nu att missa under försäsongen än sedan i maj när man spelar om poäng i div 3. 
GOIF är ett bra organiserat lag som hade träningsmatchen mot oss som en av sina höjdpunkter för 2019 och lyckades delvis genomföra det dem ville. grattis till det och lycka till framåt säger jag som en gång i tiden var deras mittfältare och mittback. 
nu tar vi nya tag under v.10 och försöker få ut lärdom från helgen som har varit samt förberedda oss väl till mycket tuffare motstånd som gästar oss på Ceos på lördagen den 9e mars kl. 14:00. div 2 lag Nässjö på besök. 
Välkomna.

DZ