Träning 19/2 INSTÄLLD
2018-02-19 11:35
Träna själva. Info på FB!
Huvva vad nära en DM-seger
2018-02-18 19:56

Vrigstad – Vimmerby 1- 4

 

Halvlek 1. 0-1 natta. Sköt på målis egen retur. Min 4.30,0-2 strömdahl skott i hörnet ass snyggt inspel från höger av Engström min 7.13, 0-3 natta utan ass min 11. Halvlek 2. 0-4 natta bryter deras hörna driver själv och pangar in målet. min12. 1-4 efter missad markering på hörna. Kuriosa 5 stolpträff och 1 ribbträff, alla i första halvlek.  Kicki monsterräddning min12 i 2:a. Under 1:a inte ett farligt avslut på Kicki. Vi förde spelet helt och i 2a gick vi medvetet ner i tempo för att spela av matchen och spara oss till finalen mot Färjestaden som vann med 10-0 mot Ekhagens IF från Jkpg.

Gott betyg till a-lagsdebuterande Kujtese Rexh som spelade utan press och gjorde ett stabilt och bra intryck.

 

Final

Vimmerby – Färjestaden  4-5 efter straffar och förlängning, full tid 2-2 (2-2)

Halvlek 1. tid 1.14 Natta 1-0 efter omställning där vår matchplan att backa hem och stänga butiken funkade bra och skapade många kontringslägen Tid 9.23. Kvittering av Färjestaden efter tursamt mål från kanten ett sk klassiskt skitmål touch hit och dit nere vid kortlinjen till höger, Min 16 min.  Greta 2-1 efter snabb omställning av henne och Natta och 2 mot 1-läget utnyttjades väl. Vi hade flera lägen till fler mål där vi bröt efter bra försvar och våra kontringar var heta varje gång

Halvlek 2: Färjestaden klockren stolpträff tid 3 min. Och kvittering igen efter 9.10 återigen lite tursamt där skottet touchar en back och ställer Kicki.  En Kicki som storspelade i finalen inte bara med räddningar utan även med distinkta och bra val till utkast.  Vi hade bollar dansande på mållinjen bla efter skott av Strömdahl. I slutet av matchen hade Kicki massor av kvalificerade räddningar. Vi fortsatte att ha ett försvarsspel som störde ölänningarna som inte kom nån vart, de var stressade över vår disciplin och fina kontringsspel. Blev sen en förlängning på 5 min mållös som gick snabbt utan lägen för nåt av lagen, därefter straffläggning. Båda lagen hade målvakt som räddade några straffar, de sk marginalerna fick avgöra, Färjestaden fick i sjätte omgången möjlighet att avgöra och tog den.

Klart det var lite surt efter en så fin final, men med facit i handen så är vi mycket nöjda med vad visade upp i finalen, där disciplin, uppoffrande defensiv och vasst kontringsspel visade VIF Dam från sin bästa sida.

I finalen var alla i VIF grymma, men vill ändå nämna Malin Blidfors och Matilda Strömdahl som var överallt i defensiven och ändå hade ork att vara delaktiga och vassa i offensiven. Vi har mycket att ta med oss in pågående försäsong med seriepremiär i mitten av april där div 1-serien ska blir så intressant att följa i år.

Stolta ledare Budo-Koponen-Jörgen åkte hem med en andraplats.

Referat: Vimmerby Idrottsförening - Tjust
Seger 3-2 i årets första!
2018-02-18 19:24
Stina K/B två målsskytt och Andrea och Julia var skitbra som innermittare
Vimmerby B - Tjust IF FF 3-2 (1-2)
2018-02-18 19:07

Då var årets första träningsmatch spelats och det gick i den stora hela riktigt bra. De 3 fokuspunkterna från träningarna syntes tydligt att vi verkligen förbättrat, även fysik är bättre än förra året, kändes som om vi kunde spelat 30 min till.

VIF tog ledningen tidigt genom Stina KB som ren med målis säkert rullande in bollen vid stolpen. Lollo stod för en djupledsbollen som friställde Stina. Tyvärr kom Tjust 1-1 några minuter senare, ett slumpmål. Etter en kvart gjorde Tjust ett klassmål, inspel snett inåt bakåt och rakt in i mål. Vi började halvleken riktigt bra sedan fick Tjust ett övertag...

paus å snack...

2-2 tidigt i andra som Norbro sliter och grosar och sedan kämpar in förbi utrusande målis. sedan tar vi över ganska rejält och rullar boll riktigt snyggt, Tjust försöker sticka upp på kontringar med vi löser det bra och lyckas bromsa upp dessa försök tidigt. Seger målet var en pärla, efter Majas hörna kommer bollen tillbaka till Maja som lyfter in den igen, på helvolly drar Stina till och får en härlig vristträff och den får en grym hård champions leage båge och flyger in under ribban. 3-2!! Super snyggt....

Vi ser pigga ut och gör jobbet tillsammans, kan bli ett bra "B" år, men det är många fokuserade träningar kvar att jobba igenom...

Ser riktigt bra ut, men vi har många grejer att fila på närmaste tiden!!

Vi jobbar som ett lag igen...

Ska vi ge några plus idag, blir det till Stina K/B som på 3 chanser gör 2 mål!!!!

Till Andrea Lundgren som nu får mer ansvar och gör på alla sätt en mycket bra match tillsammans med Julia Rosin som också är en plus spelare idag... 

Dam B:s första match!
2018-02-15 21:33
På söndag kl 16,00 är det avspark för seniorernas första träningsmatch. Tjust står för motståndet så det blir en bra värdemätare, nu ska vi se om vi har utvecklat vårt passningsspel och vår spelförståelse under vintern. Det känns verkligen så, men vi får se......blir intressant!
Truppen Sofie, Norbro, Andrea, Emilia R, Hultkvist, Julia R, Kurtan, Lollo R, Maja , Ekberg, Stina KB, Thea Ring, Tilda J, Linnea Friberg + ev någon till som tas ut under fredagskvällen..
Ledare Håkan 070 636 65 63, Gittan och Lasse G. 
Samling 14,40 !
Söndag= gameday
2018-02-14 14:22
VIF Dam A ska försöka utmana Färjestaden om DM guldet i Futsal, slutspel i Vrigstad på söndag 18 feb. Avresa från Arenan kl 08.15 väl förberedda med sömn och energifylld frukost. Ta med mat för hela dagen, vi åker sannolikt rakt hem efter sista som förhoppningsvis är finallmatchen :-)

truppen
mv oklart, avgörs efter torsdagsträningen
backar Lundberg, Engström, Milton, Emilia N, Blidfors
forwards Natta, Anna, Strömdahl, Greta,  
ledare Budo-Koponen-Jörgen

efter torsdagsträningen tar vi ut ca 15 spelare som ska lira mot Tjust A söndag em.