Skön seger för dam B!
2017-08-17 21:52
Ikväll vann Dam B matchen mot Krokstorp med - efter ett mycket vackert frisparksmål signerat Amanda Törngren. Resultatet speglar matchbilden och VIF vann rättvist mycket tack vare en otrolig abrbetsmoral av alla 14!! I och med segern lämnar VIF över den så tråkiga jumboplatsen till just Krokstorp.
Skeninge IK - Vimmerby IF 0-3 (0-2)
2017-08-13 21:09

Hösten andra match och dagens motstånd är emot Skeninge IK.

Laget:

MV Kicki Rödin
HB Moa Thorstensson
MB Nathalie Milton
MB Malin Söderlund
VB Alice Juneskog
HM Maria Anspach
CM Greta Koponen
CM Emilia Rosenqvist
VM Emilia Nilsson
FW Anna Karlsson
FW Nathalie Johansson

Bänk: Julia Rosin och Brendah Henrysson

Årets bästa!!!
2017-08-13 10:44
Vilken energi!!
Vilken vilja att göra sitt bästa för laget!!!
Men tyvärr är det målen som räknas, och matchen slutar 1-0 till hemmalaget IFK Kalmar (0-0). Trots detta var dagens ledare (Jörgen, Håkan, Lind, Andrea) helt överens- detta var B:s klart bästa 90minutare i år..
Matchen inleddes i ett mycket högt tempo av båda lagen och man tänkte : "Ja, ja , båda lagen kommer springa av sig nu i början, de kommer inte orka i 90". Men där hade man fel, matchen såg precis lika ut i min 89 som i inledningen.
Kalmar något mer bollinnehav, men svårt att komma till chanser.
VIF som satte hård press och var väldigt tajta och beslutsamma i försvarsarbetet över hela planen. Våra anfall var lite kortare än IFK:s men mycket giftigare.
Det var VIF som skapade flest och hetast chanser under hela matchen.

I paus var vi nöjda med insatsen hittills, men det var 45 min kvar. Orkar vi peppa varandra och jobba lika hårt i 45 till?

Jadå inga problem. Vår mur till backlinje ( Kennmark i mål, backar Friberg, Lundberg, Lundberg, Nyström, alla 90min) jobbade exemplariskt och lösta alla situationer perfekt, dock vid deras mål i mitten på andra hann vi inte upp och sätta press på skytten utan hon fick stå och ladda i lugn och ro, tyvärr letar bollen sig in i mål trots att träffen inte var klockren.
Gamnackar? NEJ! Våra mittfältare som växlade runt (  L Rosin, Törngren, J Rosin (90min)Hilda,  Hultkvist , Annie) fortsatte att jobba som värsta CarolineSeger och vi hade flera fina chanser efter deras mål också. Våra 3 toppar som också växlade runt  (Norbro, Fröjd, Stina K/B- även YM) sprang på allt både offensivt och defensivt, vi har nog aldrig sett dessa tjejer slita så hårt för laget, och de fick verkligen med sig de andra i gänget. Härligt att se kedjespelare lägga ner så mycket jobb med att starta upp försvarsspelet.
Sista 20 hade vi 2 farliga hörnor, den ena touchade ribban, den andra blev det kalabalik i målområdet där den räddades både 2-3 gånger innan chansen rann ut i sanden. Norbro bra läge, Törngren frispark *2, den ena riktigt nära,  Fröjd jätteläge men Kalmars bästa spelare, målisen, gör en fotparad och med yttersta skospetsen petar hon bollen precis utanför stolpen .

Alla tjejer förtjänar verkligen beröm för MYCKET väl ggenomförd match!!

Hemresan gick bra med massor av fotbollssnack och alla verkar se fram mot nästa match som är redan på torsdag hemma mot Krokstorp, tätt sen, för nästa match är mot FBSK på söndagen.

IFK Kalmar borta lördag för Dam B
2017-08-12 09:44

En tuff bortamatch för Dam B idag, Kalmar som är starka hemma och vi fick stryk med 1-5 i våras. Trots detta har VIF laget hopp om att ta något poäng (MINST) ! Detta grundas på en mycket bra trupp till matchen, det är hårda och tuffa tjejer som ska kriga på och göra en så kanoninsats och känna att de gjort sitt absolut bästa idag . Laget åker 10,45, match 14,00!

Truppen:

Thilda Kennmark

Johanna Lundberg

Amanda Lundberg

Johanna Hultkvist

Moa Nyström

Linnea Friberg

Stina K/B

Annie Karlsson

Amanda Norbro

Hilda Ingvarsson

Lovisa Rosin

Julia Rosin

Alicie Fröjd

Amanda Törngren

Coacher i matcher: Jörgen Nilsson, Peter Lind , Andrea Lundgren, Philippa Johansson, Håkan Ericsson!

Knapp förlust för B
2017-08-06 21:06

Höstpremiär för B mot Tjust IF.

Vi började matchen bra och hade en del fina kombinationer, men mitt i en sådan fin period lyckas vi inte freda oss i en omställning, vi krigar och efter två tuffa motlägg rullar bollen in vid stolpen. 0-1..Vi fortsätter jobba på bra och skapar flera chanser bla 2 långskott som räddas säkert precis under ribban av Tjust målisen som var planens bästa spelare. vi tappar boll på mittplanen och Tjustspelaren gör ett mycket bra individuell prestation och rullar in bollen vid stolpen igen. 2-0. I slutet av halvleken är vi återigen inne i en fin period och Moa Nyström slår en fin boll till Brendah som stöter in 1-2 precis innan paus. Det var flera som gick på denna boll med Brendah var hetast.

Andra halvlek är helt OK men det lilla extra saknades i den svåra vinden. Vi behöver komma upp 10% på varje spelare för att vinna matcher. I mitten av andra får vår YB en riktigt dålig passning där Tjust snor bollen och säkert rullar in 1-3. Gamnackar i VIF? Nej, vi visar skaplig moral och fortsätter jobba hårt, tyvärr kommer vårt 2-3 mål med endast ett par minuter kvar genom Brendah efter frispark av Törngren och hårt jobb i boxen av Julia Rosin som lyckades få fram den till Brendah som är klinisk i avslutet. Trots detta är det ytterligare en förlust att lägga in på kontot. men vi kommer närmare en tre för varje match, det är vi övertygade om....

Plus idag till Amanda L, Brendah, Moa N,

Vi behöver blir lite säkrare med bollen så vi får lite längre anfall och så vi slipper tappa boll på egenplanhalva.

Vi behöver löpa mer för att bli jobbigare att möra och för att ge varandra bättre och fler passningsalternativ.

Ny chans till hårt jobb på lördag då vi möter Kalmar B borta.

( en rättelse från förra matchen, det var Amanda Törngren som gjorde den härliga ruschen och avslutande pass till vårt vinst mål :-) )

Vimmerby IF - Eneby BK 5-1 (3-0)
2017-08-06 20:17

Äntligen dags för höstpremiär och första matchen så gästades vi utav Eneby BK.

Laget:

MV Kicki Rödin