Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Derbyseger för Dam C
2018-09-24 22:59

På ett kylslaget Gullemon fick publiken ca 60 pers se VIF föra spelet men ha förskräckligt svårt att spela sig förbi Ggoifs täta försvar med en bra målvakt som sista utpost.


0-0 i paus kunde även varit en hemmaledning med två frilägen från mittplanen i slutet av första där rejäla hemjobb av först Molly Levin och sen Jessie Eriksson rädda upp situationen. Thilda Kennmark var också långt ute och avväpnade en möjlig kontring, hon tog också en frispark som var på väg in i nät. Jodå vi hade också lägen men antingen strax utanför eller så räddade deras mv allt.


I paus några ord som poängterade att släppa lös hästarna på grönbetet, dvs mer spring på alla positionerna och passningar som var mer distinkta och med rätt adress. Orden från ledarna föll rätt på plats för i 2a var det bara ett lag på planen, Ggoif hade då inte bollen under kontroll på vår planhalva en enda gång. vi tryckte på bra och hade många fina kombinationer genom hela laget från back genom mittfält och till anfall och därefter avslut efter nåt bra pass eller inlägg.


0-1 kom efter en fin hörna av Edith Edwardsson som Molly Levin stötte in med vänstervolleyn tätt intill första stolpen.


0-2 efter långt välspelat uppspel från Tilda J- Tindra- Ebba o Nellie fick Alice Fröjd bollen inne straffområdet, hon vände inåt och tryckte in bollen med vänstern i bortre hörnet.


slut 0-2 med 8 grader på termomentern när matchen va slut, mv-Thindra hade vit stortå efter kylan.


laget som lirade idag:


Thilda Kennmark (K)

Thea Ring - Edith Edwardsson - Hilda Samuelsson - Jossan Holmgren

Jessie Eriksson - Svea Backstad - Molly Levin - Nellie Passmark

Tindra Petersson - Tilda Johansson

avbytare Alice Fröjd 60 min, Tamina Mohammad 58 min, Emilia Nilsson Nachtweij 49 min, Ebba Rinaldo 63 min


Fin och rapp debut av Ebbe Rinaldo (F04)


nu avslutar vi säsongen hemma mot Hult på lördag kl 11, men först träning tis+tors. i och med segern tog vi nåt kliv i tabellen (för dom som är intresserade av det).


ps vår hemmamatch i våras mot Ggoif lockade storpublik där 162 personer fanns på plats, tror det är småländskt publikrekord för div 4 damfotbollDam B har nu avslutat säsongen, reviderad
2018-09-23 21:43
övre raden Kicki, Maja, Norbro, Julia H-S, Elin, Molly, Jossan, Gittan, nedre raden Molly G, Klara, Jessie, Kujtese, Thea

Förra årets 20 matcher och 7 p och 15-68 i målskillnad blev så oerhört mycket bättre detta år.


15 matcher (lite surt med så lite matcher) 18 poäng och 31-38 visar på en bra utveckling. dubbelt så mycket mål gjorda och 30 mål mindre mål insläppta, visar på klass. Träning ger färdighet.


Vi blir nog 5a i serien jämfört med sista förra året. Vi har fått utveckling på precis allt det vi ville:

- bättre fysik

- bättre defensiv organisation

- mer djävla anamma i båda straffområdena

- bra uppspel och bra spel i alla fyra zonerna.

- hungriga på att vinna boll

- trygga i passningar och bollmottagningar


Vi är inte nöjda där utan ser redan fram mot en futsalsäsong som utvecklar oss på bästa möjliga sätt i tekniska färdigheter och speluppfattning.


Dagens match då, jo Tjust borta i Loftahammar och i ömsom sol och ömsom regn. Blev aningen slipprigt på plan, vilket ställde till det för oss ibland.


Första halvlek va bra men underläge 3-0, i paus sa vi att höja oss minst 10% på alla positioner och blir hetare att vinna boll och hetare att sätta pressen/understödet och mer löpvilliga framförallt utan boll,


Precis så gjorde vi 2a och fick genast lite bättre offensiv och tätare defensiv. Några riktigt fina anfall hade vi och en reducering till 3-1 kom i mitten av halvleken av lagets bästa spelare Gittan Kägo-Bragsjö efter flera fina spelkombinaationer på vår vänstersida fick bollen centralt av Molly Gustafsson (förlåt skrev helt fel här, Molly G är det korrekta), skottet satte Gittan från 30 meter stenhårt under ribban, stor glädjen i laget och ännu större hso Gittan som genast blev typ 30 år yngre. Hon körde 90 min idag och var så trygg och säker med bollen och ledde laget med bravur. Vi jagade en reducering och kvittering och hade spelet bra på deras planhalva. Efter ett långt inlägg får de en enkel straffspark som Kicki så när tar vi hennes vänstra stolprot.


Många höjde sig mycket i 2a, Gittan är nämnd men även mittbacken Klara Arrbrant F04 spelade med pondus och underbar spelförståelse, läste av situationerna perfekt. På mitten gjorde Amanda Norbro en grym 2a från en ny position som innermittare. Thea stängde sin kant helt i 2a.


nu tränar vi på i 2 veckor till och stöttar upp vårt a-lag som jagar ett nytt kontrakt i div 1 och har två matcher kvar. vårt C-lag har efter morgondagens derby mot Gullringen en match kvar och det är mot Hult hemma på lördag fm. F04 ska också ha en match kvar (söndag)


Laget idag


Kicki

Jossan - Klara - Elin - Maja

Thea - Levin - Gitttan - Julia HS

Kujtese - Norbro

avbytare Jessie speltid 54 min, Molly 60 min


vi ledare tackar för året som gått, gott gry i alla spelare, bra harmoni och attityd i gruppen och vi har haft riktigt kul TILLSAMMANS även om vi ledare har synpunkter på spellistorna i omkl rum och bussresor. Det kanske blir bättre musikår 2019?


// dagens ledarbänk Budo, Lacket, Håkan, Lasse
Kommunderby mot Gullringen på måndag
2018-09-22 20:16
Dam C lirar elljusmstch på  Gullemon måndag kl 19 måndag. Avresa kl 17.35

Hittills uttagna
Thilda
Tindra
Tilda
Tamina
Fröjd
Green
Hilda 
4 st från F04= Svea, Emilia NN, Nellie, Ebba
4 st från B=Jessie, Jossan, Thea, Molly
Kan tillkomma någon som ska lösa jobb eller barnvakt mm

C laget har överraskat stort i år från flickfotbollen till seniorfotboll på nolltid. Stor utvecklingspotential och otrolig glädje över att få lira fotboll. Nu två matcher kvar av säsongen nu GGOIF och Hult hemma på lördag fm. 
 
Dam B avslutar seriespelet imorgon
2018-09-22 20:04
Söndag kväll kl 17 på Hammarvallen i Liftahammar blir det sista seriematchen för vårt goa B gäng

Säsongen har varit stor succé för laget, förra året fick vi kriga och slå i från oss i de flesta matchen. 
Vilket innebar nedflyttning till div 4. Nu i år har vi tagit rejäla kliv i utveckling och fysik. Nu kan vi båda anfalla och försvara Oss på ett bra sätt i 90 min. Mycket poäng och målfabrikation framåt. 

Sista matchen mot Tjust blir betydelselös vad gäller upp eller nedflyttning, däremot vill vi lira bra fotboll och ta med oss bra känsla och bra minnen från säsongen. 

Tjust ska få va i toppform för att övervinna oss. 

Det gäng som fått förtroendet imorgon söndag:

Kicki
Maja
Elin
Kujtese
Thea
Jessie
Norbro
Levin
Jossan
Julia HS
Klara A
Molly G
Gittan

Avresa kl 14.45 från Skobes, ladda med bra sömn go frukost och rejäl lunch plus lite fotboll innan avresa då herr spelar seriefinal  mot Assyriska kl 14 på Skobes Arena

Referat: Vimmerby IF - Jitex Mölndal BK
Ny förlust för dam
2018-09-22 19:41

Som väntat vann tabellettan Jitex mot VIF, skutresultat blev 0-4 ( 0-3). VIF riktade in sig på försvarsspel och gjorde det riktigt bra, men tyvärr spräcktes nollan i mitten av första, VIF hade behövt hålla nollan lite längre för att skapa nerv i matchen. lite surt att även 3:an han komma precis innan paus. JITEX är seriens klart bästa lag, men de hade svårt att skapa massor med chanser då VIF jobbade riktigt hårt i försvaret och verkligen slet tillsammans.

Många tapp för Dam mot Jitex…
2018-09-21 09:41

På lördag kl 14:00 kommer seriefavoriten Jitex på besök. Vårens möte slutade med klar Jitex seger men bara 2-0. Jitex har dominerat serien ända fram till för ett par veckor sedan då det har kommit flera överraskande poängtapp, vilket helt plötsligt gjort att IFK Norrköping med fd VIF:aren Towe Werner närmat sig med stormsteg. Skiljer bara 3 pinnar mellan dessa båda lag. Så det är ett piskat Jitex som MÅSTE vinna mot VIF för att behålla ledningen när det bara återstår 3 omgångar. För formstarka IFK lär vinna mot Ifk Värnamo.

På den andra halvan av serien är det lika tätt. VIF ligger just nu 8:a och har endast 3 poäng ner till nedflyttning. Allt i egna händer, men mycket tuffa matcher kvar. Nu tabellettan Jitex och nästa helg Mariebo hemma, de ligger 4:a efter en mycket bra höst. Sista omgången för VIF blir då Eksjö borta, ett Eksjö som redan är klara för nedflyttning. Vårt lag  fokuserar bara på sin egna prestation och tar en match i taget, ”vi gör vårt absolut bästa” mer kan ingen begära!

Vad har då hänt med VIF efter ha legat 3:a under sommaruppehållet?