Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VIF är föregångare, vi har många morsor i laget
2018-07-21 22:29
VIF är ett lag som sticker ut på många sätt, dels har vi en förmåga att få fram talanger och bra skolade spelare, och dels har vi förmånen att attrahera spelare även efter att de fått barn. Det är vi riktigt stolta över...........men jag läste denna artikel i ett fotbollsmagasin nu på semestern, en tjej på västkusten som fortfarande spelar a-lagsfotboll vid 42-årsålder och är sexbarnsmorsa, stödfamilj, tränare och sitter i styrelsen. Stabilt " förmodar att de finns backup därhemma vid träningar och matcher. Så Hanna-Natti-Mia-Kajsa-Sara mfl ni har några år på er att nå denna super-tjejs nivå, men inget är omöjligt om man gillar fotboll och har möjlighet att få ihop livspusslet med fotboll-familj-arbete osv. Lycka till ni som är morsor, jag gillar er inställning och attityd och det finns alltid plats för er oavsett hur mycket/lite ni kan träna med laget, vi har ju tre lag att delta i. Fotboll är guldkanten på livet :-)
Vi är på gång... Vi är laddade...
2018-07-19 21:09

Vi är tända!

4 träningar avklarade! Det har sett riktigt bra ut periodvis, bolltempot är på G, bollkänslan är tillbaka, kondisen känns ok på de flesta. Och det bästa av allt, 4 träningar kvar till höstpremiären mot IFK Norrköping hemma. Nästa lördag är det dags, Bullerby Cup lördagen 19.30. Blir kul och massor med folk!!


  • Jobb-Cup-schemat är återigen uppdaterat. Ligger här bredvid, Dokument/BullerbyCup. Frågor besvaras av Peter 070 273 88 01
  • Träningen den 25/7 är flyttade till 20,00-21,30 ABC
  • Söndag 22/7 A träning 18:00 (enligt tidigare trupplista, alla i denna trupp ska under fredagen sms:a till Håkan 070 636 65 63 och meddela om de tänker träna eller ej. Vi vill bli minst 22) 
  • Måndag 23/7 ska alla vara igång! ABC 
Damerna kör igång igen på MÅNDAG!
2018-07-10 11:34

Nu kör vi igen !!!!

A-      Första seriematch 28/7       19:30      Vimmerby IF A – IFK Norrköping Cup-lördagen!

B-      Första seriematch 5/8         17:00       Vimmerby IF B – Tranås -Torpa AIS B

C-      Första seriematch 17/8       19:00      Vimmerby IF C – Rosenfors IK

Kalender på hemsidan är uppdaterad. Det ligger många pass nu i början, typ 5 träningar / vecka. Inte meningen man behöver träna riktigt alla, men för att vara med och konkurrera på allvar om A platser direkt i höst bör man köra 3-4 pass som allra minst. Alternativet är att med Lollos och Håkan supplägg köra något hemmapass om jobb sätter stopp för alla lag-pass.

A börjar serien stentufft, går faktiskt inte börja tuffare…..Först tabelltvåan Norrköping, sedan tabelltrean Bergdalen och därefter tabellfemman Onsala BK, snacka om tuff start! Därför är det superviktigt att vi alla kommer igång direkt efter sol, bad, jobb, grill osv… ( VIF ligger 4:a, Bergdalen har gått om oss med en match mer spelad)

A Träningsstart

På måndag 16/7  17:30 börjar träningen för dessa spelare: Kicki, Sofie, Andrea, Rexha, Julia, Nypa, Greta, Alle, Stina, Jägarn, Natta, Natti, Strömdahl, Söder, Anna, Friberg, Blindfors, Rosen, Elin B, Lollo, Hanna, Maja, Thea, Sara, Kajsa….Dessa spelare ska höra av sig dagen innan om de inte kan komma på passen, jätteviktigt – som vanligt!

För övriga spelare är denna första veckan FRIVILLIG, ni får gärna komma ( men smsa Håkan om ni kommer, i god tid- typ dagen innan).

B/C Träningsstart

Måndag den 23/7, då kör vi på med hela truppen igen. Vi vill ha några veckors uppehåll men A börjar ju sin serie så tidigt och C så sent så det blir lite lurigt…

Skönt att komma igång igen efter att A haft 2 veckor vila, BC nästan 3. Vi skulle enligt planen börjat på söndag 15/7 men FIFA hade visst lagt någon VM-Final där utan att kolla vårt träningsprogram, dåligt.

Vi har gjort en strålande säsong hittills, hela truppen, det är bara kolla tabellerna så ser man stor resultatförbättring. Men även om vi går ner och kolla per spelare ser vi en härlig utveckling från förra säsongen. Vi vet varför – fokus, eget ansvar och träningsnärvaro = TILLSAMMANS😊

Vi har förbättrat träningsnärvaron med 20-25% !!!! Grymt bra jobbat, och nu börjar vi skörda.

MEN, vi är bara halvvägs, hela hösten återstår, halvtid typ.

Vi i ledarstaben är inte nöjda förrän sista matchen är spelad i höst, vi hoppas att ingen spelare känner sig nöjd heller utan är beredd att träna lika mycket och FOKUSERAT under hela hösten. Vi vill ha en bra och utvecklande höst också så vi kan summera framåt oktober och då förhoppningsvis kunna konstatera att alla 3 lagen gjorde minst en lika bra vår som höst och utvecklingen fortsätter gå åt rätt håll på hela truppen. Då är vi helnöjda! 


Syns om några dagar, men först egenträning, VM-semi, egenträning, VM-semi, egenträning och VM final.....typ iaf...

Halvtid för Dam!
2018-07-10 11:30

Ska vi summera vårens säsong för våra 3 seniorlag kan det göras med en mening ” Otroligt bra jobbat”.

Träningsnärvaron på hela truppen har ökat med 20-25% under försäsongen och har faktiskt hållit i sig under hela våren med en liten dipp sista 2 veckorna med sommarjobb och skolaktivteter vilket det alltid är. Riktigt bra jobbat! Att tjejerna kommer till träningen är ju bra, men de är riktigt fokuserade och målmedvetna när de är där och då börjar det hända grejer med utvecklingen. Sedan är stämningen bland de 45 tjejerna riktigt bra vilket gör att det är kul att komma till träningarna. De båda spelarråden lovade tränar-Håkan att vi skulle göra detta TILLSAMMANS under hela säsongen vilket de verkligen verkar göra , i alla tre lagen. Lagsammanhålling och truppsammanhållingen är otroligt viktig, ingen är mer värd än någon annan. Nedan några korta rader från de 3 olika lagen.


Referat: Mariestads BoIS FF - Vimmerby IF
Torsk i Mariestad!
2018-06-30 19:10

Vi försöker och gnor på men idag räckte det inte. Detta trots ledning 0-1, trots att vi hämtar upp 2-1 underläge, men idag vad det inte medstuds för oss.

Stryk 3-2 efter ledningsmålet kom i 85min.


BOIS BORTA LÖRDAG
2018-06-29 10:57

På lördag åker VIF Dam till Mariestad för match kl 16.00 mot MARIESTAD BOIS. De slog oss hemma 1-2 och denna förlust grämer oss fortfarande. Revansch är ett måste! Vi har pratat om detta i truppen under våren vid flertalet gånger. Andra halvleken mot Mariestad är en av de sämsta vi gjort under hela vårsäsongen. Detta kommer ICKE upprepas, de lovar vi, vi har lärt oss läxan, inget är klart förrän domaren blåst av.

Truppen är riktigt sugen på att avsluta vårsäsongen på allra bästa sätt, dvs med en seger.