Hej alla Fotbollsföräldrar.
2015-10-29 15:32

Hej alla Fotbollsföräldrar.

Då var det dags för en ny säsong och vi börjar denna vecka med att köra en liten informell upptakt i Klubblokalen (Skobes) på onsdag den 14 januari kl 18:00 för grabbarna. Vi kommer att diskutera när och hur mycket vi ska träna, vilka lag vi ska anmäla till seriespel.

Efter denna samling kommer vi att träna i bollhallen mellan 19:30 och 21:00.

Vi kommer att spika träningarna under onsdagskvällen men redan nu kan jag säga att på Torsdagen den 15 jan kör vi ute på konstgräset mellan 18:00-19:30.

Avslutningen för föregående säsong  (2014) är söndagen den 25 Jan, och består av  en extra träning i bollhallen med ledare från a-laget mellan 14:00 och 15:00 därefter förflyttning till Klubblokalen där det serveras korv.

För avslutningen behöver jag veta hur många som tänker komma så att jag kan lägga en korv beställning. ASAP.

Mvh

 

Nicklas J

Vimmerby IF P 99 vann futsal-cup Västervik
2015-10-29 15:29

VIF:s 15-åringar gjorde ett avbrott i uppbyggnadsträningen och åkte till Västervik för att deltaga i en futsal-cup.

Första matchen i gruppspelet spelades mot Hjorted/Totebo IF. HT vann matchen med 1-0, VIF-grabbarna var inte riktigt vakna, utan behövde denna match för att komma igång.

I nästa match stod Västervik FF 2 för motståndet och nu var det helt annan inställning och tränare Johanssons spelstrategi fungerade bra. 4-0 vinst efter 1-0 i halvlek.

I sista gruppspelsmatchen blev Västervik FF 1 en munsbit, 8-1 till VIF efter 4-1 i halvek.

Därmed direkt till semifinal där vi åter mötte Västervik FF 2 och vann komfortabelt med 4-0 (2-0).

I finalen väntade sedan Västervik FF 1 och det var ingen diskussion om vart cupguldet skulle gå. Efter 3-1 i halvtidspaus slutade matchen med 5-1 till glada Vimmerby-grabbar.

Sammanfattningsvis mycket glädjande att se spelglädjen hos våra grabbar. Futsaltekniken absolut inte lätt, det är ett snabbt spel, och det gäller att veta vart man ska slå nästa passning när man fått bollen. Uppspelen via fri spelare i mitten som sedan fördelar bollarna fungerade mycket bra. Alla i laget får betyget med beröm godkänt.

VIF gjorde 21 mål och dessa fördelades sig enligt följande:

Ludvig Lundqvist 4, Ahmad Shah Hussain 4, Mojib Raoufi 4, Jacob Johansson 3, Mojeb Abdul Majed 2, Filip Einarsson 1, Simon Karlsson 1, Ali Mohammed Mustafa 1 och Jakob Karlsson 1.

Målvakt Gustaf Johansson stod för en mängd kvalificerade räddningar och hade dagens snyggaste målassist. Övriga assistkungar var Isak Granström och Oskar Bergman.