Vimmerby IF F02

Vi tränar måndagar kl 19 tisdagar kl 18 samt torsdagar kl 18, välkomna, frågor besvaras av ledarna


Supernära en jätteskräll i DM-kvartsfinalen
2017-08-01 23:41

VIF F02 var ruggigt nära en semifinal i DM ikväll, hemmalaget Smedby avgjorde först med endast en minut kvar på förlängningen. Stor dramatik, VIF hämtade upp tre underlägen till 3-3 genom Tilda Johansson och Molly Levin x 2. Härlig inställning av VIF tjejerna där inställning, attityd och bra fysik nästan stjälpte storfavoriten Smedby. Tack från ledarna till alla 14 tjejer som deltog, alla medresande var mäkta imponerade.


Vi gjorde allt vi kunde för att slå laget som vi fått storstryk av två gånger i serien, 9-3 och 6-1, men idag var det nåt helt annat.


En taskig matchinledning där vi lirade "titta-på-fotboll" vilket inte fungerar mot nåt motstånd, ett bra lag som Smedby utnyttjade det direkt och de hade 2-0 ledning redan efter 2-0.


Ledarna ropade ut nya stridsord och att vi skulle få ny energi om vi bara fick ett mål, och det kom , uppspel på högerkanten och Stina Kägo-Bragsjl sprintar förbi två motståndare och trycker in ett perfekt inlägg som når Tilda Johansson som dräper in 1-2 i öppet mål, skönt nu är vi med igen.


Vi jämnar ut spelet och får tag på deras uppspel på ett bra sätt. 2-1 i paus och vi känner att vi är med och har chansen till en skräll


Precis som vi ville är vi tighta på mittplanen där Greta Koponen-Tindra Pettersson-Moa Edgren vinner mycket boll denna gång så att Stina KB kan frispela unga Molly Levin (F03) som hur säkert som helst sätter kvitteringen.


Vi får försvara mycket men gör det riktigt bra, vi har backat ner bussen och stängt igen butiken framför vårt straffområde, hårt fränt och totalt orädd offrade vi oss hejdlöst.

Nåt enstaka gick igenom men Tilda Kennmark storspelade eller hade stolpar och ribban till hjälp 2-3 ggr, men tyvärr var en stolpe inte till vår räddning vid en bra nick av deras bästa spelare så vi fick se bollen studsa in via stolpen till 3-2 ledning med lite tid kvar.


Vi ville verkligen inte förlora så vi fortsatte vinna boll och försöka hitta bra uppspel, med några få minuter kvar så vinner Moa Edgren bollen på mitten och springer förbi en hemmaspelare och ger Molly Levin en perfekt stickare mellan backarna, återigen är Molly klinisk i avslutet och kvitteringen till 3-3 är ett faktum.


Båda lagen hade löpt mycket under ordinarie tid, vi visade inga tecken på trötthet eller kramp, detta gjorde vi dock hos hemmalaget både i slutet av matchen och under förlängningen. Vi fick inte kramp men vi tröttnade lite under förlängningen och försvarade oss mest, men det gjorde vi riktigt bra.


Vi var på väg mot en oviss straffsparksläggning när nyss inbytte mittfältaren med sin första spark fick till ett jätteskott från 20 meter som satt otagbart under ribban, och detta med endast drygt en minut kvar. surt sa räven, men inget att göra något åt.


VI GJORDE EN KANONMATCH SOM VI LEDARE ÄR RIKTIGT STOLTA ÖVER, ALLA PRESTERADE MED GODA BETYG OCH VISADE EN HÄRLIG ENTUSIASM UNDER HELA MATCHEN.


Rikigt kul att se de tre 03-orna Molly Levin, Tindra Pettersson och Hilda Samuelsson ta för sig och va orädda och prestera en fotboll som vi var riktigt nöjda med.


laget

Tilda Kennmark

Stina Henriksson

Edith Edwardsson

Annie Karlsson

Elin Johansson

Ellen Gustafsson

Moa Edgren

Greta Koponen

Tilda Johansson

Stina Kägo Bragsjö

Erica Andersson

Hilda Samuelsson

Tindra PetterssonSommaruppehåll
2017-07-11 22:49

Hallå tjejer, några rader från er tränare Budo:


Sommarledigheten är igång och den är vi värda efter en bra vårsäsong, både vad gäller seriespel-DM och cupen i Valdemarsvik. Som jag lovade er skulle er kunskap och fysik samt lagspel bli bättre och bättre under våren och så blev det verkligen. Alla tjejer har tagit stora kliv i sin personliga utveckling gäller både fysik, teknik, tillslag och spelförståelsen. Nu har vi en höst framför oss som kan bli lika kul, men bara om vi bra fokus och inte ger något åt slumpen. Viktigt att vi inte latar oss helt under uppehållet, träna på egen hand är viktigt. Springa-gym-träna fotboll-cykla-simma- eller vad som är av fysisk karaktär minst 2 gånger per vecka.


Vi kör igång träningen igen 24 juli. DM-kvartsfinalen är bara en vecka efter. Precis som AB-truppen skickar ni ett mms till mig med vad ni gjort efter varje egenträning, så kör vi närvaro på det. 


Undrar ni något så hör av er. Fortsatt go sommar tjejer // Budo 076-8155997 eller 070-5643461ps kolla Bullerby Cup-schemat på damernas sida och hör av er till Peter Ståhl om du och/eller en kompis eller en förälder kan ta ett pass, vi måste fylla ut schemat.

Gröndals IP i Kalmar fick se ett glödande VIF Dam U
2017-06-20 23:04

Soligt varmt och en otroligt bra A-plan på Gröndals IP i Kalmar, vi såg fd VIF-spelarna Emma Jones och Lovisa Johansson träna med sitt IFK Kalmar (damettan), de såg vältränade och rappa ut.

 

Vår match då?  Jo vi tog kommandot direkt mot IFK Kalmar lag 1 och bestämde matchens villkor, vi hade fokus på att:

1 vara stentuffa i båda straffområdena och ta hand om alla lägena

2. vinna kriget om mittens rike

3. Skjuta mer än vi brukar

 

Vi klarade alla tre delmålen, i paus ledning 0-2 som kunde varit på två och tre mål till. IFK hade inte en enda målchans.

0-1långskott precis under ribban av Andrea, precis som vi bestämde innan match

0-2 Elin Johansson frispelar Kujtese som viker in och dunkar in bollen snyggt i nät

 

Andra halvlek samma fokus,  vi växlade mellan 4-4-2 och 4-5-1 och det störde nog IFK, vi var överallt och forsade fram till motståndarmålet, Vi hörde IFK snacka i pausen att de skulle tagga till det lite extra, men vi tog snabbt udden ur det, vi var stabilare, starkare och offensivt mer kreativa.

 

0-3 Kujtese i nytt friläge bra anfall startat av Maja och Johanna

1-4 Stina K-B sprintar förbi från mitten och sätter ett skott som sitter snyggt

 

Slutar 2-4 och det var en skön seger, för ”superbrudarna” i dam U.

 

Thilda Kennmark, en lugn dag på jobbet inte mycket att göra

Elin Borgstrand, klev snabbt in i mittförsvaret och var så stabil och säker som en lagkapten ska va

Edith Edwardsson, kände sig lite kallsvettig efter 25 min och fick sen vila men spelade 10 min mittfält i 2a

Annie Karlsson, inte ens blodblåsor på fötterna kunde stoppa henne i närkamperna och passen lika säkra.

Elin Johansson, härligt tillbaka i gammalt gott slag, inte ett misstag, snabb och ettrig och bra uppspel

Maja Alvin, kom in som ytterback och var den spelande och spelskicklige yb som vårt spel så väl behöver

Elsa Karlsson, fick mycket att göra på sin yttermitt och gör sin bästa match för säsongen, gött Elsa

Johanna Hultqvist, stor arbetskapacitet, underbar att ha i laget, tillför den energi vi behöver för att få igång laget

Andrea Lundgren, mittfältsgeneralen som äger mittens rike hade n konstig känsla i hålfoten redan på uppvärmningen och kunde bara spela 25 min av matchen, vi hoppas det inte är något allvarligt

Julia Rosin, klok och gör alltid bra val med bollen, var nära att skjuta ett jätteskott i nät efter en rush på 65 m

Ellen Gustafsson, hoppade in i 20e och gör helt felfria 60 min helt i tränarens smak, kul att se hennes utveckling

Stina Kägo-Bragsjö, seriens snabbaste? När hon är bestämd och gör rätt saker på mittplanen så blir det målchans

Kujtese Rexha, stark, fysisk och snabb med boll, skapar lägen i nästintill varje anfall

 

Nu firar vi midsommar med glada och stolta ledare, spelarna hoppas vi känner detsamma efter fyra segrar och stark utveckling. Vi tränar på torsdag, nästa vecka cup i Valdemarsvik.

Sviten är bruten
2017-06-20 23:02
Serieledarna Smedby BoIK blev för svåra i förra veckan, vi har redan glömt bort hur det gick till men vi minns att de fick några enkla mål, vi gjorde ett (Kujtese) o h dom sex 1-6, men vi kan så mycket bättre, vi bestämde oss för att ta nya tag i nästa match
4e raka för VIF Dam U
2017-06-06 20:52

Som jag tidigare sagt det tar sin tid att komma in i seniorfotbollen, jag trodde vis av tidigare år som tränare för yngre tjejer eller juniorkillar att i slutet av maj och i juni ska vi vara med i matcherna ordentligt.


Fått rätt, efter två stora förluster och mycket tänka på börjar vi nu ser konturerna av en stabil och tuff defensiv och offensiven har fått till längre anfall och fler avslut på mål. Detta har gett tre raka segrar i serien och vinst i DM. Det stärker tjejerna att se att träning ger effekt på matcherna.


Idag mot ett tufft och fysiskt men även snabbt Mönsterås/Timmernabben, var det jämnt i början men hemmalaget tog mer och mer hand om spelet och hittade igenom VIFs defensiv framförallt genom bra individuella insatser på deras högersida. 1-0 kom som ett brev på posten när vi missat på mittplanen, de kunde även ha gjort nåt mål till men där hade vi lite tur när de sköt utanför i fritt läge efter snett inåt bakåt vid första-stolpen.


I pausen snackade vi ihop oss och bestämde att vi måste vinna tillbaka "mittens rike" och störa dem bättre där, hur? jo genom ett 5-mannamittfält med kil framåt, där fick Stina KB och Kujtese växla för att spara på sina krafter som ensam forward. Vi fick effekt vi klarade av uppdraget galant. Kvitteringen kom sedan Brendah fått en boll på egen planhalva till vänster, med dribbel- och löpförmåga och stark koordination stack igenom allt och sköt in bollen med vänstern- ursnyggt !


Vi fortsatte att vinna boll på mitten och framförallt Andrea var duktigt på att hitta insticken till forward eller gå på eget avslut.


1-2 var en kombination mellan Andrea och Kujtese som sticker fram bollen till Stina Kägo-Bragsjö som hur lugnt som helst bredsidar in bollen vid stolpen


1-3 återigen ett otroligt bra framspel av Andrea till Kujtese som stark som en oxe springer ifrån sin back och nu rullar in en rättvis tvåmålsledning


Vi har fler lägen men mer mål framåt blev det inte.


Hemmalaget går bet på de bra lägena som de hade i 1a det som dyker upp gör mv Tilda Kennmark fina utrusningar på, skotten är inte heller några problem.


Dock gör hemmalaget oss lite nervösa efter att de efter strul får in bollen framför mål och kan rulla in en reducering. 3-4 minuter kvar men vi håller dem borta från mål, härlig laginsats där försvarslinjen Elsa Karlsson/maja Alvin - Elin Borgstrand - Stina Henriksson - Elin Johansson  var ruggigt effektiva i 2a där vi nästintill stänger dörren för hemmalaget.


Vi tänker nu på matchen och de positiva inslagen, de ska vi ta med oss till kommande vecka och kommande match.


Bra jobb tjejer, alla var grymt starka i 2a, tummen upp för laginsatsen och de individuella prestationerna.


Laget


Tilda Kennmark

Elsa Karlsson - Elin Borgstrand - Stina Henriksson - Elin Johansson

Ellen Gustafsson - Brendah Henrysson - Andrea Lundgren - Moa Edgren

Stina Kägo Bragsjö - Kujtese Rexha

avbytare

Maja Alvin in om yb och ymf

Tilda Johansson in som ymf


glada och nöjda tränare


Budo/Gittan/Burken